Natst

SCHARENDIJKE - De polder in Scharendijke ligt er bij als een spiegel. De grond kan het vele regenwater niet meer bergen. Volgens de voorspellingen blijft het nog even doormodderen, tot verdriet van veel boeren en campinghouders. Het veranderende klimaat vraagt om maatregelen, maar natte akkers zijn nooit helemaal te voorkomen, meent J. Dees van Waterschap Zeeuwse Eilanden: We moeten rekening houden met het feit dat we leven in een delta.” 

Ik ga maar eens een paar lieslaarzen aanschaffen.
Een roeibootje is misschien ook niet verkeerd.

Augustus 2004, natste maand ooit, hoorde ik net in het nieuws.

Er is ook nogal wat gevallen vandaag.
"Ga je geen rondje doen vandaag?" vroeg de post aan me, toen ik terugkwam van een klein stukje in de regen. Hij vond het zwak. Nou ik had het wel gezien hoor. Brrrrr, natte boel.
Vanmiddag uitgebreid boodschappen gedaan in Zierikzee.
Voor Joop moest ik 24 kilo suiker halen bij de Lidl, dat krijgen de bijtjes binnenkort weer bijgevoerd, opgelost in water, daar kunnen ze dan de winter weer mee doorkomen.
Toen ik bij de kassa stond hoorde ik twee dames achter me tegen elkaar bezig: "Kijk, die mevrouw heeft een suikerfeestje", toen ik me omdraaide begonnen ze tegen mij: "We zijn helemaal niet nieuwschierig hoor, maar wat gaat u met al die suiker doen?" Dat heb ik toen keurig even uitgelegd natuurlijk. 
Nog een potje of tien en is op.
We zullen binnenkort weer moeten slingeren.

Ria Vrijdag 27 Augustus 2004 at 10:36 am | ΒΆ | Standaard
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.