Onze eerste pruim



Ik ben gek op pruimen, niet die waterige dingen, maar de lekkere stevige zoete. Sinds vorig jaar hebben we zelf een boom en hij hangt al behoorlijk vol dit jaar. Er hingen er nog veel meer in, maar je moet ze ook uitdunnen blijkt, zodat ze lekker groot kunnen groeien. Vanmiddag zag ik ineens dat er eentje rijp was, ik heb eerst even geknepen en hij was al lekker zacht, toen viel hij vanzelf in mijn hand, hij hoefde niet eens meer "pluk me" te roepen. Eerst een foto gemaakt, want zoiets moet wel vastgelegd worden natuurlijk, daarna kon ik me niet bedwingen, Joop was niet thuis dus we konden hem niet delen, wat ik echt heel vreselijk vond, maar hij was lekkerrrrrrrrrr. Gelukkig hangen er nog genoeg, zodat Joop ook heus zijn deel nog wel krijgt hoor, moet hij wel af en toe even kijken of er iets rijp is natuurlijk.....

Verder een beetje in de tuin gekeuteld, al het bijna uitgebloeide zomerspul bij elkaar in een hoekje gezet, zodat het nog wat lijkt en vanuit dat hoekje kunnen ze dan zo langzamerhand de Kliko in, als de besjes gaan rijpen kunnen wat mij betreft de potten weg, behalve degenen die nog mooi zijn natuurlijk, het valt mij altijd op dat de Geraniums het langst blijven bloeien en ook mooi in het blad blijven.


Ria Donderdag 17 Augustus 2006 at 10:42 pm | | Standaard
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.