De buit is binnen

 

Vanmorgen de laatse honingraten uit de kasten gehaald. Het viel me zwaar, want deze bijen waren iets agressiever dan die van gisteren en ook al ben ik dan wel goed ingepakt, ik word panisch van indringend gezoem rond mijn hoofd en vlucht dan ook gelijk de kamer in, zonder succes, want de bij ging gewoon met me mee. Hij heeft dat wel met de dood moeten bekopen natuurlijk, vliegenmeppers werken ook bij bijen. Vanmiddag alle emmers en andere slingerbenodigdheden een flinke sopbeurt gegeven en netjes afgedekt, die keuringsdienst zit me dwars, wat mij betreft vinden ze geen stofje. Ze zijn er al over bezig dat het slingeren van de honing in een aparte betegelde ruimte zou moeten gebeuren, dan blijft er geen imker over denk ik, dus aan mij zal het niet liggen.
Ook het holletje van de deugniet gevonden die stiekum hazelnootjes loopt te pikken, tenminste dat denk ik. Zolang ze buiten blijven vind ik muizen wel leuk, ik hoef ze ook niet te zien, ze moeten gewoon in hun hol gaan als ik eraan kom, dan mogen ze best een paar hazelnootjes.


Ria Maandag 25 September 2006 at 12:07 am | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.