Geheimzinnig



"Simba lijkt me lekker eigenwijs", zei Renesmurf bij de vorige reacties.
Of het eigenwijzigheid is weet ik niet maar sinds vorige week heb ik problemen om bij de dijk te komen, dat is de gele weg van beneden naar boven. Het begint bij de afslag Boutlaan, daar gaat ze in de remmen en wil rechtsaf, soms gaan we ook wel die kant, maar niet als ik naar de dijk wil. Daarna komt de afslag Putmeetweg, die nemen we bijna nooit, maar ook nu gaat ze daar in rechtsafstand en als zo'n hond in die stand staat moet je toch wel even praten en vooral trekken om duidelijk te maken wie de baas is. Daarna komt de Ingridstraat, zo gaan we eigenlijk nooit, maar nu zou ze toch ook wel graag ook de Ingridstraat ingaan. No way, we gaan rechtdoor! En dan na een meter of vijftig begint het: ze begint dan heel schichtig te lopen, neus op de grond, neus in de lucht, het liefst zou ze midden op straat gaan lopen, dat kan niet want het is best druk daar. Bij de Dijkstraat weer hetzelfde liedje, die kant gaan we wel vaak als we even boodschappen gaan doen, maar dus niet als ik naar de dijk wil. Vanaf daar is het dan alleen nog maar neus op de grond, het lijkt of ze een spoor volgt, en vooral haast maken, trekken dus en dat doet ze anders echt nooit. Ik vind het zo vreemd, wat kan dat nu toch zijn bij zo'n beest? Pas als we een stukje op de dijk zijn gaat het over. Ik zag vanavond wel dat ze een wondje aan haar poot heeft, vandaar dat ze kennelijk geen zin had in een wandeling vanmiddag, maar wat dat andere kan zijn......
Ria Woensdag 03 Januari 2007 at 11:34 pm | | Standaard

zestien reacties

fialas

Hou oud is Simba? oudere honden, vooral zulke grote, krigen vaak last van de gewrichten en moeten oudehondenvoer, waar minder eiwit inzit.
Mijn wandelhond is een golden retriever van 8 jaar, en die heeft er al last van; het is een jolig beest, als ik hem zijn gang laat gaan doet hij niets dan rennen en heeft de volgende dag een stijve poot.

fialas, (E-mail ) (URL) - 04-01-’07 00:16
ria

@Fialas, ze is pas tien geworden en het is echt geen renner. ze doet altijd alles op haar dooie gemak, eigenlijk is het best een saaie hond, net als ik (of is het nu mei?) dus. Ik merk de laatste tijd wel dat ze na lang slapen even moeite heeft om op dreef te komen, ook al net als mij (of is het nu ik?). Ik heb het er laatst nog met mijn hondenvoederleverancierster over gehad, maar die dacht niet dat ze al aan bejaardenvoer toe was.

ria, (E-mail ) (URL) - 04-01-’07 00:26
ina

misschien ruikt ze Mister? %-)

ina, - 04-01-’07 01:07
Brillie

Bij honden ben ik snel het spoor bijster, als ik ze niet in hun ogen mag kijken.

Brillie, (URL) - 04-01-’07 01:14
ria

Ina: Ik denk weleens dat ze daarom bij de Boutlaan rechtsaf wil, maar voor de rest kan ik het niet verklaren. Brillie: Simba heeft hele lieve prachtige ogen, waar nu een beetje staarwaas overheen komt.

ria, (E-mail ) (URL) - 04-01-’07 01:28
de P.

De Putmeetweg… moet ze opnieuw worden gestoffeerd?

de P., (URL) - 04-01-’07 01:38
Brillie

Tijd dus voor nieuwe lenzen… of een sterke bril.

Brillie, (URL) - 04-01-’07 02:33
Wieneke

Eet Simba nog steeds gewoon voer? Ik geef onze dwergschnauzer Yazou (10) sinds haar zevende seniorenbrokken en dat bevalt prima. Kan iemand anders dezelfde route eens met haar lopen om te zien wat ze dan doet?

Wieneke, (E-mail ) (URL) - 04-01-’07 10:02
RI@&BERT

Ik heb helaas geen verstand van honden;-)

RI@&BERT, (URL) - 04-01-’07 10:37
Redstar

Honden van 10 jaar mogen best wat seniorenvoer hebben volgens mij.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 04-01-’07 12:42
marcel

Het lijkt mij dat ze iets ruikt. Een hond wat lichamelijk niet verder kan gaat er meestal bij zitten of liggen of terug naar huis! Er zijn honden die zeer gevoelig zijn voor kruit! Vuurwerk?

marcel, (E-mail ) (URL) - 04-01-’07 16:29
ria

@Marcel: er liggen overal restanten, dus dan zou ze het niet alleen daar moeten doen en die zijn inmiddels ook wel verregend…

ria, (E-mail ) (URL) - 04-01-’07 16:44
Renesmurf

Als dat nieuw gedrag is is er iets aan de hand.
Ik zou even naar de dierenarts gaan, die weten alles.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 04-01-’07 16:46
V@nM@n

Ik pas, ik hou het bij de katten…

V@nM@n, (URL) - 04-01-’07 20:14
humanoid

misschien is ze verliefd?

humanoid, - 04-01-’07 23:57
ria

@Hum! Wie weet! Verliefd zijn/worden is nu eenmaal niet leeftijd gebonden ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 05-01-’07 10:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.