Zorgen

RENESSE - De zee die bij een noordwesterstorm aan de voet van het duin bij het Noorderstrand van Schouwen staat, boezemt angst in. En doet de twijfel toeslaan over de vraag of Schouwen-Duiveland wel echt veilig is voor het water. Dan hangen verontruste burgers aan de telefoon met het waterschap. Ook in de afgelopen stormachtige periode weer. De vrees is begrijpelijk, maar onterecht, volgens het waterschap.
Lees hier de rest.

Zo te zien ben ik niet de enige die zich af en toe zorgen maakt, ook al is dat volgens het Waterschap niet nodig.
Ergens anders las ik toch heus dit:

Prioriteit
In Zeeland gaat het om de dijken van de Onrustpolder op Noord-Beveland, de Kruiningenpolder en de Zimmermanpolder in Zuid-Beveland, het duin op het Noorderstrand van Schouwen, de oude veerfuik van de Veerhaven in Kruiningen en het sluizencomplex in Terneuzen. Het is niet zeker dat de tekortkomingen op deze plekken de komende vijf jaar allemaal worden hersteld. Ze behoren weliswaar tot de 63 projecten die het predikaat prioriteit 1 hebben gekregen, maar om die aan te pakken is in totaal 1,4 miljard euro nodig.

Lees hier het hele artikel.

Geen geld?
Ria Dinsdag 16 Januari 2007 at 4:03 pm | | Standaard

vijf reacties

Petra

Pffff ik zit lekker hoog en droog gelukkig. Maar kunnen ze niet even om de tafel zitten, het geld verdelen en de problemen aanpakken?

Petra, (URL) - 16-01-’07 17:05
Renesmurf

Wat moet dat moet, en dan is er wel geld.
Met stormen hebben ze hier ook altijd dijkbewaking, maar ja, dat helpt niks natuurlijk.

Renesmurf, (URL) - 16-01-’07 23:31
Brillie

Gewoon vast een paar zandzakjes bestellen. En een luchtballlon.

Brillie, (URL) - 16-01-’07 23:38
ria

@Brillie: zandzakjes hebben weinig, nut de duinen hebben heb immers ook al begeven dan, ik denk dan toch eerder aan een bootje

ria, (E-mail ) (URL) - 16-01-’07 23:49
Ineke

Hé gatver,hier schrik ik echt van.Woon sinds een jaar in Renesse.

Groetjes,

Ineke

Ineke, (E-mail ) - 19-01-’07 19:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.