Kijke nie koope



We kijken onze ogen uit, de vijver is zo helder als een belletje (is dat nu een oud Zeeuws gezegde of zegt iedereen dat), je kunt tot op de bodem kijken. Midden op die lichtgroene slierten ligt een homp kikkerdril, kikkers zie ik nog weinig.
Het was buiten ook ontzettend helder vandaag, met een knal blauwe lucht en een fel zonnetje.
En nu komt het...
Jaren loop ik al zonder zonnebril, gewoon omdat ik de wereld altijd zo donker vind worden als ik er eentje op zet, maar de laatste tijd merk ik dat ik loop te knijpen en ik denk dat het toch beter voor mijn ogen is als ik er eentje aanschaf en dan ook nog op mijn neus zet natuurlijk. Als proef heb ik vandaag die van Miriam geleend ("Mam, doe je wel voorzichtig en neem het doosje maar mee voor als je hem afzet"). Hihihi. Nu blijkt dat zij ook wel een hele goeie (dure) heeft, het is mij dan ook uitstekend bevallen, lekker rustig aan mijn ogen. Ik had gisteren in Zierikzee al gekeken, maar daar zag ik zo gauw niets, die dingen zitten ook allemaal vergrendeld tegenwoordig dus even een beetje leuk passen is er niet bij. Vanmiddag maar eens naar Renesse, ook daar vergrendeld, maar er was een leuke verkoper en dat is dan ook wel prettig natuurlijk. En er was ook een leuke bril, twee zelfs, maar ik twijfelde, dus toch nog maar even niet gedaan, want zoals mijn oude buurman Kunst altijd zei: "Als je twijfelt, moet je het niet doen". Dat wordt nog wat voordat ik de goeie gevonden heb.
En even voor de duidelijkheid, als ik ga wandelen zet ik altijd mijn gewone bril af, in de verte zie ik gewoon beter zonder. Die varilux glazen zijn wel handig, voor binnen en in de tuin (ook daar zet ik hem vaak af).
Ria Woensdag 04 April 2007 at 7:05 pm | | Standaard

veertien reacties

Therese

Nou, ik ben wel benieuwd wat voor bril het wordt.

Therese, (E-mail ) (URL) - 04-04-’07 19:51
Ina

Jaja het is wat met al die keuzes tegenwoordig, daar word je soms tureluurs van.(h)

Ina, - 04-04-’07 21:23
Mike

Ondingen zijn het maar ik merk ook dat zonder ik teveel ga knijpen. Neem een lekkere lichte en vooral een die op je neus blijft zitten.
Succes met zoeken ;-)

Mike, (E-mail ) (URL) - 04-04-’07 21:50
Renesmurf

Ik kan niet tegen zonnerbrillen, gelukkig heb ik wimpers.
En onze vijver is ook erg helder.

Renesmurf, (URL) - 04-04-’07 22:37
Wezli

Zonnebrillen zijn cool (h)

Wezli, (URL) - 04-04-’07 23:17
BERT&RI@

Wij hebben hem echt nodig hoor!! als de zon schijnt, Als je dan nog op sterkte moet laten maken zijn het veel eurotjes hoor

BERT&RI@, (URL) - 05-04-’07 08:12
aargh

Ze hoeven niet perse duur te zijn hoor, ik heb er een keer een op het strand gekocht omdat ik mijn ‘goede’ niet bij me had. Iets van een paar euro, zit heerlijk, ik draag hem nu vaker dan die dure. Licht of donker, alles is te krijgen. Voor een paar euro kun je het ook nog doen als je twijfelt ;-)

aargh, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 08:33
ria

@Aargh: nou volgens de verkoper moet het toch wel een duurdere zijn hoor, die zijn ‘rustiger’ voor je ogen ;-) die waar ik over twijfelde waren €85 dat vind ik veel geld, dus ik denk dat ik eerst maar eens eentje van een paar eurootjes ga proberen (h)

ria, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 09:50
Irene

Dat zal wel Zeeuws zijn; ik had die uitdrukking in elk geval nog nooit gehoord. Mooi.

Irene, (URL) - 05-04-’07 10:08
Redstar

Voor mij is een zonnebril onmisbaar!(h)

Redstar, (URL) - 05-04-’07 17:44
V@nM@n

Af en toe een zonnebril bij de hand is wel zo gemakkelijk. Vooral in de auto kan ik dat ding niet missen.

V@nM@n, (URL) - 05-04-’07 20:49
Mike

Wel apart die vierkante ogen in de ronde glazen…
Weet je zeker dat je niet teveel achter je computer zit? :-p

Mike, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 21:05
Brillie

Je mag je zwembad inderaad wel eens schoonmaken.

Brillie, (URL) - 06-04-’07 02:56
dorenda

Da, vijver van jou…. De mijne heeft het gehad met helder water, het word steeds troebeler…. :,-(

dorenda, - 06-04-’07 09:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.