Paasrust



Joop had taxi gereden vannacht, hij is dan pas 's ochtends vroeg weer thuis en ik ben dan altijd maar een beetje stil, zodat hij rustig kan slapen..... niet dat ik nu anders zoveel lawaai maak, maar je houdt er toch rekening mee. Ik ben lekker in de zon gaan liggen, met badderende eendjes naast me, een reiger die af en toe even kwam kijken of er nog een kikker viel te vangen, kwetterende vogeltjes op zoek naar nestmateriaal en hoog in de lucht af en toe een paar honderd mensen, op weg naar iets of iemand. Ik kan daar zo liggend in de zon hele verhalen bij verzinnen. Of stel je eens voor dat het vliegtuig ineens ontploft, een bom aan boord, het zou toch zomaar kunnen. En wat doe je dan, ren je weg, of blijf je gewoon liggen kijken wat er verder gebeurt. Misschien 112 bellen........ er ontploft een vliegtuig hier boven Schouwen....... ik zou het niet weten, maar Joop zou niet lang meer slapen denk ik.
Vanmiddag zijn we even afgezakt richting Renesse, even een borreltje bij de Goudoevertjes en om met de woorden van Miriam te spreken: "de Rampweg is net een computerspelletje". Mensen die er wandelen, fietsen, skaten en steppen en auto's met of zonder caravan, campers en motoren. De Rampweg is met deze dagen echt een ramp en levensgevaarlijk. Na het borreltje hebben we gezellig even bij Salud wat gegeten. Natuurlijk was het ook daar erg druk, het zijn topdagen voor de horeca en ook wel leuk om er even tussen te zitten.
Ria Zondag 08 April 2007 at 11:36 pm | | Standaard

dertien reacties

Renesmurf

Wat heb je een rare gedachten.
ik denk altijd, wat een boel vervuiling.
En als ik goed kijk zie ik altijd wel een stuk of zes van die krengen tegelijk.

Ze zon scheen wel, maar het was maar 12 graden, dus ik bleef het meest binnen.

Renesmurf, (URL) - 09-04-’07 00:04
Brillie

Als het op die hoogte het uit elkaar klapt, dan zal de stukken niet op je landgoed terecht komen. Je kan rustig blijven kijken. Want elk vliegtuig is te zien op het radar in Nieuw Millingen. En zij zullen de nodige diensten waarschuwen, dat er een vliegtuig geklapt is en in welke richting de brokstukken neer zullen vallen. OF al gevallen zijn.

Brillie, (URL) - 09-04-’07 02:25
BERT&RI@

Heerlijk hoor die rust wij hebben gisteren ook geluierd maar nu ga ik (Bert) werken voor het meubeltjes kijken van mensen die niet nuttiger te doen hebben.

BERT&RI@, (URL) - 09-04-’07 08:36
Mike

Tjonge Ria, ‘de Rampweg’ oogt zo rustig en leeg op de foto. Ik ben toch wel blij dat ik in een dorp woon waar het hele jaat door het verkeersaanbod het zelfde blijft.

Mike, (E-mail ) (URL) - 09-04-’07 10:09
Redstar

Idd wat een gedachten heb jij dus soms.. Vervuilend is het wel. alhoewel niet iedereen daar het zelfde over denkt..

Redstar, (URL) - 09-04-’07 13:24
V@nM@n

Echt pasen dus…

V@nM@n, (URL) - 09-04-’07 13:24
fialas

het moet daar erg gezellig zijn bij de Salud, is dat jullie stamcafé?
Leuk die eendenfamilie. Mijn vriendin in Velp heeft al twee keer eendenlegsels op haar terras gevonden en ze weggegooid. Steeds 9 eieren. Eendenmoeder steeds radeloos.“Wat moet ik met 9 eendjes”, roept mijn vriendin vertwijfeld? “En bakken is ook geen optie, je krijgt er paratyphus van…..”

fialas, (E-mail ) (URL) - 09-04-’07 16:04
marcel

Zo’n rampweg hebben we hier op het dorp ook. Net duits!

marcel, (E-mail ) (URL) - 09-04-’07 19:53
aargh

Jammer altijd als een mooie strakblauwe lucht wordt volgekrast door die krengen. Maar meestal blijven ze boven, van die rampweg heb je denk ik meer te duchten.

aargh, (E-mail ) (URL) - 10-04-’07 08:57
Therese

Die Rampweg is wel kaarsrecht; er zit geen bochie in; zal zo gevaarlijk toch niet zijn??

Therese, (E-mail ) (URL) - 10-04-’07 16:10
Vlietuigspotter.

Zo,n vlietuig ontploft heus niet zo snel in de lucht en als je normaal vliegt kan er niets gebeuren maar wel als je de motoren langer dan 5 minuten volgas laat geven want dan ontploft de motor uit elkaar en stort het vliegtuig neer want het hele vliegtuig ontploft dan in de lucht,

En Ria maak je geen zorgen er kan jou niets gebeuren.
Het toestel is een 4 motorig vliegtuig welke kan ik niet zien maar ik weet wel te vertellen dat dat de allerveiligste zijn.

@Brillie het klopt wat je zegt ze staan continu met hun in verbinding of met een andere control zoals Dutch Control en Amsterdam Rader.

Vlietuigspotter., (E-mail ) (URL) - 11-04-’07 13:01
ria

@Vliegtuigspotter: Dank je, ik ben weer helemaal gerust. Dat van dat 112 was ook maar een geintje hoor, ik hoop dat de rest dat ook doorhad, ik ben wel dom, maar toch net nog niet olie… ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 11-04-’07 14:27
Vlietuigspotter.

Dat weet ik ook wel Ria dat je niet dom bent en van 112 weet ik het ook wel dat het een grapje is.

Maar ik wou het toch even zeggen want je leest soms de raarste dingen op site,s en dan gaan mensen zich ermee bemoeien die er helemaal geen verstand van hebben.

Vlietuigspotter., (E-mail ) (URL) - 11-04-’07 14:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.