Warm nest



Op een balk in het houthok zijn winterkoninkjes een nest aan het bouwen, ze kunnen hun plek niet erg vinden geloof ik, want ze zijn ook al bezig geweest in een nestkastje waar ook al eieren in lagen, of ze dat nu verlaten hebben, of dat er meerdere stelletjes zijn, daar zijn we nog niet achter. Deze bouwen ze uit de vrije vleugel.

Wat een kouwe boel vandaag, brrr. Wel lekker gewandeld met Belle en Simba en daarna even naar Vlissingen voor een bezoekje aan de tandarts, dat was ook al een jaar of twee geleden. Inmiddels was mijn oude tandarts vertrokken en had plaats gemaakt voor een minder aantrekkelijke maar o zo aardige andere. Het weerzien met de asistente was warm, dat was nog dezelfde, we hebben heel wat meegemaakt samen. Ik was zo aan de beurt, hij had mijn verhaal even nageslagen en heeft gekeken of alles nog goed zat en de schroefjes wat 'geactiveerd' zoals ze dat noemen, de boel zit weer muurvast.

OP de terugweg kwam ik langs "de Zoete Kers" en omdat ik al gezien had dat mijn portemonnee bijna leeg was, ging ik toch even langs om te kijken of ik kon pinnen. Dat kon niet... "maar neem maar mee hoor", was de goede man zijn antwoord, "je komt toch nog wel een keertje in de buurt?" Ik heb nu een lekker boerenkaasje en groente en fruit voor de komende week en het geld maak ik over.
Ria Dinsdag 29 Mei 2007 at 7:50 pm | | Standaard

elf reacties

Mike

Winterkoninkjes? het moet nog zomer worden! WEl heel erg leuk te lezen dat ze jouw huis hebben uitgekozen om een nestje te bouwen. Wel een beetje een rommelig nestje, als ik zo vrij mag zijn…

Mike, (URL) - 29-05-’07 21:11
Renesmurf

Vanmorgen was het hier de hele morgen droog, de hele middag was nat.
Een trieste dinsdag dat aanvoelde als een maandag.

Renesmurf, (URL) - 29-05-’07 21:42
marlies

winterkoningmannetjes bouwen meerdere nesten en de vrouw mag dan kiezen (in) welk nest zij (zich) ziet zitten.

marlies, - 29-05-’07 23:15
marlies

kan de zoete kers niet openen maar iemand die zo zaken doet moet wel een leuke winkel hebben.

marlies, - 29-05-’07 23:19
Brillie

Die lasdoos is niet water dicht. Een keer pissen en ze zullen het voelen…

Brillie, (URL) - 29-05-’07 23:28
fialas

wat moet jij toch al;tijd ver, nou weer naar vlissingen voor de tandarts. Geniet maar van je boterham met boerenkaas en je kunt ook weer gerust in zo’n stevige appel happen.

fialas, (E-mail ) (URL) - 29-05-’07 23:33
ria

@Marlies: Ik heb de link goed gemaakt, zat foutje in.

@Fialas: Ik ben daar blijven hangen en vind het wel prettig daar, eigenlijk is het de bedoeling dat je naderhand weer naar je eigen tandarts gaat, maar ik was nooit zo blij met die man.

ria, (E-mail ) (URL) - 29-05-’07 23:40
BERT&RI@

Het is bij jullie toch heel anders als bij ons , wij zouden nooit spullen zonder betalen meekrijgen, fijn dat het bij jullie nog wel kan!

BERT&RI@, (E-mail ) (URL) - 30-05-’07 09:12
Bart

Geweldig dat dat nog gewoon kan. Zo hoort het eigenlijk overal te gaan he, maar dat kan niet meer :( :( :-(

Bart, (URL) - 30-05-’07 11:51
Ina

Dat wordt weer smikkelen en smullen

Ina, - 30-05-’07 12:18
Redstar

Het was niet alleen koud, er stond ook een ergerlijke wind.. Maar het schijnt de betere kant op te gaan..

Redstar, (URL) - 30-05-’07 13:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.