Alle mensen



Bij deze visboer haal ik 's zaterdags weleens een visje in Zierikzee, hij staat bij het parkeerterrein van de Aldi. Ik ben aan het oefenen eens wat mensen op de foto te krijgen. Hij zei er niets van. Zo heb ik ook bij de Lidl de kassajongens (ja wel een stuk of vier) genomen, maar die is niet goed gelukt, dat moet volgende week nog een keer. Ik vind het best eng, mensen vragen zich toch al snel af waar het voor is denk ik dan. Het is ook wel een schroom die je moet overwinnen. En ik vind het leuk! Niets leuker dan mensen kijken en dat dan ook nog vastleggen.
Verder was er hier een wielerronde, ik heb toen ik terugkwam uit Zierikzee ongeveer een half uur bij de rontonde gestaan, driehonderd meter van huis...
Ria Zaterdag 23 Juni 2007 at 8:43 pm | | Standaard

zestien reacties

Therese

Ja, ik zit daar ook altijd mee; weet niet of ik het nu eerst moet vragen. Maar een leuke foto geworden, hij is echt geconcentreerd bezig. Goed gedaan, meissie!!

Therese, (E-mail ) (URL) - 23-06-’07 21:44
Renesmurf

Ik heb dan weer niks met mensen, ik zet liever andere dingen op de foto, mensen zetten zichzelf er al vaak genoeg op.

Bij mij mislukt er ook nooit wat.

Renesmurf, (URL) - 23-06-’07 22:01
Nanos

Heb je dan wel achteraf gevraagd of je de foto mag plaatsen?

Nanos, (E-mail ) (URL) - 23-06-’07 22:43
Irene

Fantastisch begin van deze serie. Wat een man. Alsof hij constant een mondvol uitjes heeft.
Prachtig, er staat ons nog wat te wachten :-)

Irene, (URL) - 24-06-’07 00:02
Brillie

Echt vrolijk is die niet…

Brillie, (URL) - 24-06-’07 01:07
V@nM@n

Als je een hele dag met die dooie visjes bezig bent krijg je vanzelf zo’n gezicht

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 24-06-’07 09:20
Mike

Mensen ‘op de kiek’ zetten is prachtig vooral als ze het niet door hebben. ik merk wel dat ‘het’ moment vastleggen met de digitale camera lastiger is door de vertraging. Het is nooit het moment waarop ik wil afdrukken maar altijd later. Ach maar ook dat heeft zijn charme. Ik ben eel benieuwd naar de andere ‘portretten’.

Mike, (URL) - 24-06-’07 09:58
Redstar

Ook ik ben nieuwsgierig naar de andere protretten…

Redstar, (URL) - 24-06-’07 16:43
Stella

Gedurfd. Maar dan heb je ook wat. Ik kan me voorstellen als je niet door een vreemde op een foto wilt worden gezet. Je weet nooit wat ze er mee gaan doen, maar zoals jij de foto met bijschrift plaatst zou ik er geen problemen mee hebben. Ik zou het zelfs leuk vinden. Ben wel benieuwd naar de kassajongens.

Stella, (URL) - 24-06-’07 16:56
Bart

Het mooiste van deze posting is wel de reactie van René. Die weet zo goed hoe deze wereld in elkaar steekt dat hij ook gelijk maar even laat weten wat voor persoon hij is. “Bij mij mislukt er ook nooit wat.” Wat zou de wereld toch anders zijn met alleen maar smurfen ….

Bart, (URL) - 24-06-’07 17:56
ria

@Nanos: nee, hij zag niet eens dat ik hem maakte. En stel dat hij nee had gezegd, dat hadden jullie deze prachtige man nooit gezien. Ik zet zijn naam er toch niet bij…. hij heeft ook vast een dubbelganger ;-)

@Allen: die andere portretten heeft tijd nodig, maar af en toe zal er best eentje verschijnen, hoop ik ;-)

@Bart: Ja vooral erg blauw zou het zijn denk ik :-)

ria, (E-mail ) (URL) - 24-06-’07 18:38
Wieneke

Ik ken die man ergens van :-)

Wieneke, (URL) - 24-06-’07 20:14
Tanya

Grrrrrrrrrrr, die wielerronde. Ik reed mezelf ook steeds klem, moest even naar Renesse voor een boodschap.
Laten die fietsliefhebbers ergens op een afgesloten circuit rondjes trappen in plaats van overal het verkeer dwars te zitten.

Tanya, (E-mail ) (URL) - 24-06-’07 20:53
Gompy

Lekker he die vis bij Henkies paling.

Moet je zijn kibbelingen een proberen. Wij kwamen er zaterdags speciaal voor uit Rotterdam. Niet te versmaden.

Trouwens dit is Henkies schoonvader

Gompy, (E-mail ) - 25-06-’07 12:52
de P.

Dat is Thijs de Slakke (‘Slekke’). Zijn vader kwam vroeger in Zierikzee met een paard en wagen as ophalen (slakken). Later ging hij over op lompen en oude metalen. Door het vele geschreeuw vanaf zijn kar, dat klonk als ‘wiet, wart, wei’, heeft hij keelkanker gekregen, maar toch nog lang geleefd.
Ik koop bij Thijs altijd vier haringen op zaterdag, en die eet ik in de auto onderweg naar Dreischor op.

de P., (URL) - 27-06-’07 00:36
ria

@de P. Joop zijn vader kreeg ook al op vrije jonge leeftijd (toen Joop een jaar of twaalf was) keelkanker, daar is hij van genezen, maar later kwam het toch daar ergens in de buurt weer terug. Hij is 61 geworden, net zo oud als Joop nu dus.
Lekker hè, die harinkjes! Ik doe af en toe ook weleens een hapje in de auto, maar ik vind het altijd zo’n geklieder met die juun, dus ik wacht liever tot ik thuis ben.

ria, (E-mail ) (URL) - 27-06-’07 00:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.