Twijfel

Ik weet het even niet. Natuurlijk was ik op de hoogte en af en toe was er eens een mailtje, maar nu neemt het toch serieuze vormen aan.
Een jaar of twee geleden heeft Joop zich eens ingeschreven bij de PUM, met het idee van je weet maar nooit, misschien is het leuk en kan ik iets doen, ergens. Hij is een blijft een ondernemend mens en daar is niets mis mee, ik weet dat al jaren. Nu ziet het er echter naar uit dat hij eind november naar Iran gaat voor een paar weken en dat vind ik eigenlijk best eng. Ik vind het een raar land en wat kan hij daar nou doen vraag ik me dan af. Het zou gaan om een fabriek en onderhoud van machines. Natuurlijk weet hij daar het nodige van af, daar twijfel ik geen moment aan en hij zal best een steentje bij kunnen dragen. Hij krijgt er niets voor, alleen reis en verblijfskosten.
Zelf ziet hij geen problemen, zoals altijd. Hij gaat ook naar Nepal als heel het toerisme daar plat ligt, meestal wordt het in het nieuws ook wel zwaar overtrokken, maar Iran....
Ria Donderdag 06 September 2007 at 11:05 pm | | Standaard

vijftien reacties

Renesmurf

Nou Iran, liever niet zeg.
Hij zal wel weten wat hij doet, ik zou daar niet zo` behoefte aan hebben.

Renesmurf, (URL) - 06-09-’07 23:17
em

Iran is heeeeeel groot en er is lang niet overal dikke ellende, op veel plekken helemaal niet, daar is vooral armoede en gebrek aan kennis en materieel. Ik denk dat Pum wel weet waar ze ‘hun’ mensen heensturen en Joop is ook oud en wijs genoeg… Lekker laten gaan, dat komt wel goed. Fijn avontuur!

em, - 07-09-’07 00:00
Nanos

Ik denk net als em.
Hij kan er beter heen gaan dan jij, trouwens.

Nanos, (E-mail ) (URL) - 07-09-’07 00:01
ria

@Em en Nanos: :) ;)

ria, (URL) - 07-09-’07 00:10
Brillie

Ze kunnen hem al ophangen, als die in het openbaar een peuk op steekt. Wist je dat?

Brillie, (E-mail ) (URL) - 07-09-’07 00:18
ria

@Brillie: dat is toch in Nederland ook al bijna het geval…

ria, (URL) - 07-09-’07 00:30
Bart

Iran….. Mmmm ik zou niet staan te trappelen en al helemaal niet als je partner gaat en jij niet !

Bart, (URL) - 07-09-’07 09:48
aargh

Tjonge wat een avontuur, maar ik kan me voorstellen dat jij niet staat te juichen. Het hangt er een beetje van af waar hij precies heen gaat, ik neem niet aan dat die organisatie de mensen onnodige risico’s laat nemen. Hier nog een handige site:
http://www.diplomatie.be/nl/travel/count..

aargh, (E-mail ) (URL) - 07-09-’07 10:08
Wieneke

De PUM weet echt wel wat ze doen, hoor. Als het niet veilig zou zijn en er wat zou kunnen gebeuren, dan kunnen ze de organisatie al snel opdoeken, want dan komt er geen senior-deskundige meer opdagen. Een vriend van ons is als bouwkundige al naar de raarste landen geweest voor ze en hij heeft gewoon zijn werk kunnen doen. De taalproblemen zijn eigenlijk het lastigst en soms is je onderkomen een beetje primitief. Daar moet je natuurlijk wel tegen kunnen. Maar Joop zal voor hem in Nepal ook wel het een en ander op dat gebied meemaken. Wij horen altijd enthousiaste verhalen van onze vriend over wat hij allemaal heeft meegemaakt en gezien. Dus ik denk dat je je echt geen zorgen hoeft te maken.

Wieneke, (URL) - 07-09-’07 10:35
Mike(lodeon)

Tjonge wat een avontuur. Ik snap heel goed dat je niet staat te trappelen, in Iran staat er veel te gebeuren en zijn er veel botsende belangen alleen al religie en olie, aan de andere kant is joop een man van de wereld en zal hij zijn hart willen volgen.
Gelukkig is er internet en kun je op die wijze goed contact houden.
Sterkte in elk geval ;-)

Mike(lodeon), (URL) - 07-09-’07 11:45
Redstar

Iran is zo groot. Ik moet zeggen dat ik enrom veel respect voor Joop heb. Er zijn in Iran velen mensen die zijn hulp enorm zullen waarderen..

Redstar, (URL) - 07-09-’07 13:27
Ina

En toch blijft het een beetje eng ondanks alle goede ervaringen van anderen.:-[

Ina, - 07-09-’07 14:06
marlies

ik dacht van de week nog: voor opbouwwerk moeten eigenlijk geen jonge mensen naar dat soort gebieden maar wij, bijna ouden van dagen met de nodige ervaring zouden ons daar nuttig moeten maken. een soort maatschappelijke stage na gedane arbeid. en als ze ons van kant maken: wij hebben al een leven achter ons.

marlies, - 07-09-’07 18:15
Irene

Ik ben er in 1996 geweest. Het was er niet eng, de regering is eng maar dat kun je van die in de VS ook wel zeggen en op straat is het in Iran voor een gewoon mens een stuk veiliger in elk geval dan in pakweg Florida. De gewone mensen die je spreekt zijn wellevend en beschaafd en belangstellend. En het is ook nog eens een heel erg mooi land, maar met veel mensen die het net of net niet redden allemaal en wel wat hulp kunnen gebruiken. Ik vond het er heel prettig als je je wat aanpaste qua kleding, en je moet bereid zijn je in de manier van denken van andere culturen in te leven (zonder het overal mee eens te hoeven zijn). Ik heb zo’n idee dat Joop dat wel kan ;-)
Het is wel zo, dat toen ik daarheen vertrok vrijwel iedereen reageerde van wat! dat is gevaarlijk. Maar dat was dus niet zo. Veel succes in elk geval.

Irene, (URL) - 08-09-’07 00:20
ria

Allemaal bedankt voor het opbeurende en de tips enzo. Joop heeft het gelezen hoor en ik ben toch wat geruster ;-)

ria, (URL) - 09-09-’07 22:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.