Waarschuwing

Onderstaande mail kreeg ik gisteren.
Ik gebruik zelf geen deodorant, Joop en ik stinken er lustig op los, maar ik vind het toch de moeite waard om even aandacht aan te schenken.

Info over borstkanker waarschuwing!
Ik denk dat dit heel belangrijk is om zoveel mogelijk door te sturen!
Dit ontving ik van iemand uit de kennissenkring die nog studeert en aan een van de ziekenhuizen in Rotterdam werkzaam is, ik raad iedereen aan om het onderstaande even te lezen.

Onlangs woonde ik een seminarie bij over borstkanker. Tijdens het vraag-antwoord moment vroeg ik waarom de oksel de meest frequente plaats was voor de ontwikkeling van borstkanker. Mijn vraag kon toen niet beantwoord worden, maar onlangs ontving ik post waarin ik het antwoord op mijn vraag gevonden heb en dat ik graag met jullie allen zou willen delen.

De hoofdzaak voor borstkanker is het gebruik van ANTI-TRANSPIRANTEN.

De meeste produkten op de markt zijn een combinatie vananti-transpiranten en deodoranten. Deodoranten zijn onschadelijk. Kijk a.u.b. de samenstelling van uw produkten thuis na!

Indien zij ALUMINIUM CHLORHYDRAAT bevatten, GOOI ZE DAN ONMIDDELIJK WEG! (zelfs onder de naam van deodorant).o.a. Rexona en Dove deodorant.Probeer andere merken te gebruiken die dit bestanddeel niet bevatten.De reden is simpel: slechts enkele delen van ons lichaam zijn in staat toxische stoffen te elimineren, zijnde: de knieholtes, achter de oren,tussen de benen en de oksels. Deze toxische stoffen worden uitgestoten onder de vorm van zweet. De Antitranspiranten verhinderen het zweten. De toxische stoffen verdwijnen niet uit het lichaam, maar worden opgestapeld in de lymfeklieren onder de armen. De oorsprong van de meeste borstkankers is in deze bovenzone van de borst te vinden. Mannen zijn minder gevoelig aan de ontwikkeling van dit type ziekte. Zelfs al gebruiken zij Anti-transpiranten, blijven deze op de okselharen kleven en dringen ze niet onmiddellijk in de huid. Vrouwen die anti-transpiranten gebruiken vlak na het ontharen hebben nog meer risico omdat via de kleine wondjes de chemische stoffen mog sneller het lichaam binnendringen. Informeer hierover AUB alle mannen en vrouwen die je kent. Borstkanker neemt op de dag van vandaag alarmerende proporties aan. Als we met deze mail slechts een aantal gevallen kunnen vermijden, zal het nooit verloren tijd geweest zijn.

HIER ZIT HET OOK IN: Mildeen deo roll-on van de ALDI, Sanex deo roll-on, 8x4 balsam roll on.Zit in de Nivea Deodorant sensitive zonder alcohol en ook inderdaad in de Dove Deodorant Silk dry (gouden dop), niet in Dove fresh touch.

Zoveel mogelijk doorsturen is zeer belangrijk !


Update:

Wieneke was zo slim het na te vragen, ze kreeg per omgaande onderstaand antwoord:

Geachte mevrouw,
Hartelijk dank voor uw bericht.
De onderzoeken betreffende aluminiumchloorhydraat, waaraan gerefereerd wordt geven veel onrust, net als de 'hype' over de mogelijke oestrogene effecten in anti-zonnebrandmiddelen.

Vaak gaat het om een onderzoek, waarvan de bevindingen niet verder onderzocht zijn en uitkomsten een eigen leven gaan leiden. Dit verhaal is niet nieuw en steekt af en toe de kop op via Internet. Alle nieuwe resultaten van onderzoeken worden op Europees niveau door commissies die gaan over cosmetische grondstoffen besproken en wordt bepaald of bepaalde ingrediënten wel of niet meer kunnen en zo ja, welke concentraties veilig zijn.

Het effect van aluminiumzouten op de huid is uitvoerig getest in U.S. en Europa met als conclusie dat het veilig gebruikt kan worden door de consument.

Alumiumchloorhydraat komt in het overgrote deel van anti-perspirants voor. Er is altijd een vermelding op de verpakking aanwezig.

Zie ook onderstaande reactie van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV).

DEODORANTS EN ANTITRANSPIRANTEN ONSCHADELIJK
Berichten op het internet suggereren dat gebruik van deodorants met aluminium chloorhydraat borstkanker veroorzaken omdat de stof zich opstapelt in de lymfeklier onder de armen.

Dit is echter niet het geval. Er is hier sprake van een niet onderbouwde verdachtmaking bedoeld om u angst aan te jagen. Door het gebruik van deodorants en antitranspiranten loopt men géén verhoogd risico op borstkanker.

Het Amerikaanse National Cancer Institute (NCI) heeft verklaard niet bekend te zijn met enig onderzoek die de internetberichten bevestigen.

Uit een studie van oktober 2002 gepubliceerd in de Journal of the National Cancer Institute is aangetoond dat er geen vergroot borstkanker risico wordt gelopen bij deodorant gebruik, ook niet als daarvoor de oksel is onthaard. Ook andere studies hebben aangetoond dat deodorants en antitranspiranten geen borstkanker veroorzaken.

Dit wordt bevestigd door de Kankerbestrijding. U kunt dit nalezen op de website van deKankerbestrijding.

Deodorants en antitranspiranten zijn veilig. Consumenten hoeven niet onnodig ongerust te zijn.

De Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) is de branchevereniging van fabrikanten en importeurs van producten voor de persoonlijke verzorging.

Wij vertrouwen erop u met deze informatie van dienst te zijn geweest.

Met vriendelijke groet,

Mariette Burgers
Consumentenservice Sara Lee
Ria Vrijdag 07 December 2007 at 12:33 pm | | Standaard

veertien reacties

Redstar

Ik gebruik deo zonder die troep :) (en ook diervriendelijk) maar heb ook geen borsten :) Trouwens, ik maak wel een grapje met dat laatste, maar ook mannen kunnen borstkanker krijgen..

Redstar, (URL) - 07-12-’07 13:20
Josephine

Dit is een echte hoax!

Josephine, - 07-12-’07 13:36
Wieneke

Inmiddels heb ik een vraag aan Sanex gesteld over de bestanddelen van Sanex Sensitive deo in spuitbus (die ik dus gebruik). Ik kan namelijk nergens op die bus een lijst met bestanddelen ontdekken. Eens kijken wat ze antwoorden. Ik laat het je weten.

Wieneke, (URL) - 07-12-’07 14:11
Dolby

Als je die spam maar niet naar mij doorstuurt.

Dolby, (URL) - 07-12-’07 15:27
aargh

WAARSCHUWING: Gooi zulke doorstuurmails altijd meteen weg!!! Ze zijn een ziekte op het internet en het gaat altijd om flauwekul. Gewoon kettingbrieven van de ergste soort want ze verspreiden angst. Dit is een oude bekende (dat is het nadeel van internet, ook al is het verhaal honderd keer weerlegd het duikt elke keer weer ergens op, over tien jaar zul je het waarschijnlijk weer ergens tegenkomen), en ook het weerwoord had ik al eens ergens gelezen.
Niet aan meedoen dus.

aargh, (E-mail ) (URL) - 07-12-’07 16:53
ria

@Josephine en Aargh: jullie hebben dus helemaal gelijk. Af en toe tuin ik er toch weer eens in.

ria, (E-mail ) (URL) - 07-12-’07 17:32
Mike(lodeon)

Ik kan me alleen maar aansluiten bij Josphine en Aargh. Elke paar maanden ‘duikt’ dit bericht weer op en is echt onzin. Ik mis de foto van vandaag…
:-)

Mike(lodeon), (E-mail ) (URL) - 07-12-’07 18:32
ria

@Mike: Straks weer een fotootje ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 07-12-’07 18:35
Tanya

Hoogst irritant dat deze onzin nog steeds rond wordt gezonden. Brengt een hoop paniek en verwarring.

Tanya, (E-mail ) (URL) - 07-12-’07 21:04
Bart

Als ik dit lees “Zoveel mogelijk doorsturen is zeer belangrijk !” gaan m’n haren al overeinbd en geloof ik er weinig van …. HOAX

Bart, (URL) - 07-12-’07 22:54
ria

@Bart: Ja bij mij ook, ik heb hem dan ook alleen naar mijn dochters gestuurd en twee vriendinnen, ik kreeg hem van mijn schoonzusje. Hier plaatsen vond ik een beter idee en zo zie je maar, ik ben weer wakker geschud.

ria, (E-mail ) (URL) - 07-12-’07 23:13
Brillie

Belangrijk: stuur dit virus email NIET naar mij.

Brillie, (URL) - 08-12-’07 22:37
Daisy

Dit is een goeie site om even te checken of iets zin of onzin is.
http://urbanlegends.about.com/

Daisy, - 09-12-’07 12:17
madbello

Ja natuurlijk moeten zijn ontkennen, maar dit is niet het enige : Asparantaam ??? vergif, lees maar de waarschuwing op de verpakking, vergif en zeker voor kinderen, Glycol in crèmes en wat dacht je van Melk, die reclame is niet voor niets gestopt, melk is niet zo gezond als ze willen laten blijken en laat staan dat Nederland stemt voor het gebruik van verarmd uranium in munitie. Laat je niets wijs maken. Politiek en producent nemen het niet zo nauw met de welzijn van de mens, al zullen zij het anders vertellen.

madbello, (E-mail ) (URL) - 12-12-’07 13:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.