OpgeruimdNou zeg, nooit verwacht dat het me zo snel zou lukken, maar het is gebeurd hoor, de kelderkast is schoon! Schoon is misschien een groot woord, ik heb opgeruimd en muizenkeutels geveegd van boven naar beneden en dat zijn veel planken. Alles is van zijn plek geweest, ik heb alles in handen gehad en overwogen of ik het nog wel nodig had. Toch kon ik nog steeds geen afstand doen van de oude cassette en video banden, de oude pijpen van Joop (hij heeft jaren pijp gerookt), zijn loopmedailles (twee schoenendozen), de oude Ariadnes en nog een paar ongebruikte zaken die daar alleen maar liggen te liggen op de bovenste planken. Toch heb ik een paar zakken vol rommelmarktspullen, geen idee waar ik die moet brengen maar misschien kan iemand me daarover inlichten. De echte rommel ligt in de Kliko en de kast is netjes en overzichtelijk, heerlijk, ik ga telkens even kijken want ik kan er geen genoeg van krijgen. De bijkeuken heb ik gelijk ook wat opgeruimd en de hondenkussenhoezen uitgewassen.
Daarna heb ik op het gemak een rondje dorp gedaan, ik kwam thuis met zes mooie wijnglazen voor netjes, dus toen ben ik gelijk maar verder gegaan met het uitruimen en schoonmaken van het glazenkastje, ook nog een heel karwei, want er stonden veel glazen die we nooit gebruiken, maar ook dat is weer netjes. Tussendoor heb ik ook nog even een nieuwe Senseo besteld, de Puc is blijkbaar nergens te krijgen, dat vind ik dan weer geen goed teken en er is een actie van Philps, ook mooi meegenomen. Een rode weer, want die had ik en staat leuk in de keuken. De andere kan dan weer naar de caravan, want daar moet toch ook koffie zijn.
En nu ben ik gebroken, ik heb dan toch snel last van mijn rug en heb moeite in één keer recht overeind te komen. Ik moet dan altijd aan mijn tante Betje denken, de zus van mijn opa, ze woonde in Zonnemaire waar wij toen ook woonden en zij liep altijd zoals ik dan de eerste stappen doe, een beetje krom en een beetje stijf, bij mij is het alleen na een paar stappen wel weer over.
Ria Donderdag 24 April 2008 at 7:47 pm | | Standaard

negentien reacties

marlies

laat de kleinkinderen er mee op de koninginnemarkt gaan zitten. of doen ze daar in Zeeland niet aan? of zet ze bij je honingkraam voor: wat u ervoor over hebt erbij.

marlies, - 24-04-’08 21:00
marlies

de opbrengst kan ook mooi naar Rabin

marlies, - 24-04-’08 21:01
Me!

Opgeruimd staat netjes. En dat met die rug heb ik alleen maar als ik een tijdje in een stoel gehangen heb.

Me!, (E-mail ) (URL) - 24-04-’08 22:01
ria

@Marlies, bij het honingkraam gaat niet lukken denk ik, dat is teveel gedoe. Ik zal het morgen aan de kleinkinderen vragen, maar ook dan is de opbrengst voor hunzelf natuurlijk. Een hele dag bij je kraam zitten en dan niks verdienen is ook niet leuk. Dat is ook zo als ik het weggeef in het dorp, dan komt het bij een vereniging of zo, ook dat vind ik prima.
Zoveel is het nu ook weer niet ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 24-04-’08 22:16
Renesmurf

Voldaan maar moe, zo hoort het!

Renesmurf, (URL) - 24-04-’08 22:25
gerda

jeetje jij bent al 60 en wordt wat stram , ik ben 50 en heb het al xx ;-)

gerda, (URL) - 24-04-’08 22:31
RI@&BERT

Een goede massage van Joop doet wonderen!!

RI@&BERT, (URL) - 24-04-’08 22:48
Brillie

Prachtige foto. Ik kan er niets anders over zeggen.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 24-04-’08 22:59
Ina

Staat dat allemáál in de kelderkast? Samen met de stokjes van Simba. Nooit opgemerkt :’-D

Ina, - 24-04-’08 23:22
Floyd

we worden oud mama, geef het maar toe !

Floyd, - 24-04-’08 23:37
ria

@Floyd: de duvel is oud ;-)

@Ina: mot je maar eens dat trapje opklimmen, je weet niet wat je ziet :-.

@Brillie: Ja, mooi hè, en zo onbedorven :-)

@ Gerda: bij sommige mensen begint het gewoon wat eerder :-D

ria, (E-mail ) (URL) - 24-04-’08 23:42
aargh

Vandaag maar weer lekker naar buiten in het zonnetje, da’s goed voor zere ruggen. En dan niet meteen aan het werk gaan in de tuin natuurlijk. (oeh, ah, aiai, die rug, ik was dus wel in de tuin bezig gisteren!)

aargh, (E-mail ) (URL) - 25-04-’08 11:23
Redstar

Ik dacht wat een lang logje, maar je hebt gewoon veel gedaan :-) ja, en die rug is niet leuk…

Redstar, (URL) - 25-04-’08 12:33
fialas

ja wat is dat nou, eerst van alles opruimen en wegbrengen,en dan weer thuis komen met 6 nieuwe glazen.
en die honing is die warm- of koud geslingerd? Koudgeslngerde honing schijnt prima remedie te zijn bij opkomende keelontsteking, dat zegt mijn indische vriendin Molly en die heeft er verstand van.

fialas, (E-mail ) (URL) - 25-04-’08 13:17
ria

@Fialas, ik denk wel koudgeslingerd, er komt tenminste niets warms aan te pas.

ria, (E-mail ) (URL) - 25-04-’08 15:58
monica

weer een prachtige foto! wij hebben hier 24 mei een hele grote rommelmarkt maar ik neem aan dat je het niet even naar nieuwerkerk ad ijssel komt brengen!

monica, (E-mail ) - 25-04-’08 16:37
Therese

Wat is dat voor een mooi bloemetje, Ria?
En wat ben jij bezig, zeg! Ik wou dat het aanstekelijk werkte, maar ik vrees van niet.
En glazen voor netjes: mag je daar wel uit drinken??

Therese, (E-mail ) (URL) - 25-04-’08 17:46
mikelodeon

Zo wat een bedrijvigheid, ik zit even in een hangmat periode maar mag dit weekend weer aan de slag met de deep change. Ach alles op zijn tijd :-)

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 25-04-’08 18:17
Ina

Goed plan die wijnglazen voor netjes (volgens mij hadden wij vroeger, héél vroeger, ook glazen voor netjes voor de zondag zeg maar) hahaha :’-D

Ina, - 25-04-’08 20:50
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.