Leegstand en nog meer memories



De volkstuintjes een stukje verderop zijn onderbezet en als tuintjes niet onderhouden worden tiert het onkruid al snel welig.
Daar hadden een paar andere volkstuintjeshouders geen zin in en die hebben er zodoende pompoenen gezaaid, met als gevolg weer een straatkraam. De opbrengst komt ten goed aan Koos Kids Scharendijke. Dat is mooi!
Een foto en een beetje extra reclame kan dus geen kwaad, ik heb er vanmiddag ook een paar meegenomen, dat staat heel vrolijk op de tuintafel.
Ik heb er zelfs al eens aan gedacht ook zo'n volkstuintje te nemen, maar daar was Joop niet voor te porren en eigenlijk heeft hij ook wel gelijk, we zijn maar met z'n tweetjes en alles ligt in de winkel. Meestal heb je net geen zin in kroten als ze goed zijn, of de sla komt je neus uit, om nog maar niet over de luizen, aaltjes en andere rottigheden te praten, kortom het is altijd een heel gedoe en veel werk.
Mijn vader had vroeger ook een moestuin, daar ken ik de schorseneren van, die vonden mijn ouders lekker blijkbaar want we hadden ze elke winter en ook knolraap, witlof en prei natuurlijk.
De vader van mijn vriendinnetje had altijd ramenas, daar kreeg ik er soms wel eens een van, die wilde mijn vader nooit zaaien, geen idee waarom niet, want ik vond ze heerlijk. Radijs deed hij dan weer wel, maar die worden weer vlug zacht. Natuurlijk hadden we aardbeien en wat me verder nog bijstaat is snijsla, veldsla, peultjes, boontjes, doperwten, worteltjes (daar zaten meestal wormen in), kropsla (met luizen, van die groene), aardappels had hij ook altijd en snijbonen, die deed mijn moeder in het zout samen met witte bonen geloof ik. Kool deed ze in het zuur, dat stond dan in een emmer in de kelder met een theedoek, een plank en een steen erop.
Die emmers heb ik nog, toevallig heb ik ze pas weer tevoorschijn gehaald en er een paar Afrikaanse lelies in gezet, de ene is doorgeroest aan de onderkant, dat komt goed uit, de andere moet ik zelf eens een gat in maken, daar blijft het regenwater in staan.
Op de achtergrond liggen de pompoenen.
Ria Maandag 04 Augustus 2008 at 8:29 pm | | Standaard

negen reacties

joke

Veels te veel werk allemaal!
Ik heb wel een kruidentuintje,platte peterselie gewone peterselie,selderij,dille,tijm,oregano,salie,bacilicumen als ik niets vergeten ben ook rozemarijn!
Handig hoor vooral ook omdat ze dat in de winkels niet allemaal hebben en als ze het hebben ist hardstikke duur……

joke, - 04-08-’08 20:57
Me!

Ik heb een bloemen en een kruidentuin. Dat is voor mij voldoende, verse groente is me te veel gedoe.

Me!, (E-mail ) (URL) - 04-08-’08 21:37
Renesmurf

Ik heb zelf als kind ooit eens een tuintje gehad, dat was min of meer en ramp.
Ik liet alles lekker groeien en bloeien, maar de buren waren daar niet zo blij mee.

Renesmurf, (URL) - 04-08-’08 21:53
marcel

Wij, of beter gezegd; m’n lieve Mo heeft er sinds dit jar voor het eerst ook één, een moestuin. Vanavond nog heerlijk verse boontjes gegeten uit eigen tuin, HEERLIJK.
Als je er tijd voor hebt is het leuk en lekker. Voor het geld hoef je het niet te doen. ‘Al met al’ is waarschijnlijk zelfs duurder maar het is wel erg lekker.

marcel, (E-mail ) (URL) - 05-08-’08 00:05
Brillie

Volkstuintjes zijn mij te volksachtig. Ik haal het toch liever bij de super. Dat is minder gevaarlijk voor mijn gezondheid.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 05-08-’08 00:32
Mikelodeon

Wat een vrolijk gezicht zo met al die zonnige kleurtjes :)Ik ben gek op pompoenen, heerlijk %)

Mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 05-08-’08 10:11
Therese

Wij hebben ook eventjes met 3 andere buren een volkstuin gehad. Inderdaad veel werk.
Aaaah, Afrikaanse lelies, ik zie ze overal staan en ik wist niet wat het was en ik vind ze toch mooi, vooral die kleur. Volgend jaar wil ik ze ook. Kunnen ze wel goed tegen de zon? Wij hebben alleen tuin op het zuiden.
Krijgen we het tasje ook nog te zien graag, kaptein?

Therese, (E-mail ) (URL) - 05-08-’08 17:27
dorenda

Ha, die Ria. Jullie hebben al zo’n grote tuin en dan ook nog eens een volkstuintje? Als je echt zelf eens iets wil verbouwen maak je toch gewoon een klein hoekje in je eigen tuin bouwrijp…. Hoef je er ook niet zo ver voor weg en alles binnen handbereik.:-p

dorenda, - 06-08-’08 09:48
fialas

kool in het zuur? je bedoelt toch niet het maken van zuurkool? want dat gaat met zout. En jeneverbessen en laurier. Snijbonen en witte bonen in het zout kan ik me nog herinneren, wat was dat lekker!

fialas, (E-mail ) (URL) - 07-08-’08 23:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.