Tuinvermaak

Vanmiddag ben ik eens even naar de volkstuintjes een stukje verderop gelopen, het ziet er daar altijd erg gezellig uit, netjes verzorgd met hier een daar een aardigheidje en dat komt dan vooral door hem. Ze hebben ook een heel gezellig praathuis, maar wat me vooral daarheen trok waren de omgekeerde bloempotten op de bamboestokken. Daar moest ik toch een foto van maken. Het zal wel algemeen bekend zijn onder de volkstuintjesbezitters, maar ik had het nog nooit gezien, wat een vondst :)
Als ik nog geen tuintje had zou ik daar zeker ook een lapje willen. Ik zou er wat makkelijke dingen in zetten, struikjes met bessen ofzo en een stoel, gewoon voor de gezelligheid, het zal er wel nooit van komen.

Het duurde vandaag alweer een hele tijd voordat de zon eindelijk doorkwam, volgens mij komen we hier toch de laatste dagen niet aan de ons toegekende aantal zonuren. Vanmiddag was het heerlijk, al blijft de noordenwind klam en kil.

Ria Dinsdag 30 Juni 2009 at 8:57 pm | ΒΆ | Standaard

tien reacties

Brillie

Vissen vangen doe je toch aan het water? Wat doet dat net daar dan? Heel vreemd, dat mensen dat zo ophangen…

Brillie, (E-mail ) (URL) - 30-06-’09 21:15
Me!

Bloedheet is het hier, niks klam en kil.

Me!, (E-mail ) (URL) - 30-06-’09 21:43
BERT&RIA

Ja het ziet er zeker apart en gezellig uit op die volstuintjes!
Bij on kwam de zon ook pas later door hoor en nu zien we ook nog niets.;-)

BERT&RIA, (E-mail ) - 01-07-’09 07:54
Redstar

Ik had toen ik nog in Goes woonde een tuintje bij Whilhelminadorp. Nu is dat niet meer nodig.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 01-07-’09 09:13
Wieneke

Zeker handig, die bloempotjes onder dat net. Dat heb ik ook nog nooit ergens gezien. Ik zie wel eens van die stenen bloempotjes ondersteboven op bamboestokken, maar die zijn dan gevuld met stro zodat de oorwurmen er in kunnen kruipen.

Wieneke, (URL) - 01-07-’09 09:44
Thérèse

Grappig al die gezellige dingen en een praathuis erbij; ja, dan wordt tuinieren een stuk leuker en reuze slim die omgekeerde bloempotten.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 01-07-’09 14:12
Renesmurf

Hier is het warm, dan weer heet, en daarna weer warm.
En dat is dan gaandeweg de hele dag, ik vind het wel prima, als ik in de schaduw mag, anders is het minder.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 01-07-’09 17:50
Leen

Met de bloempotten op stukjes, kan je makkelijk het net over (waar het voor nodig is trekken). Ik heb het bij mij in de buurt gezien, met lege olvaritpotjes op stokken bij wijngaard (amateur wijnboer)
gr. Leen

Leen, (E-mail ) - 01-07-’09 20:14
karin

Ja, die stokkentruuk ken ik, echter zelf nooit toegepast in onze moestuin. Waar inderdaad ook bessen staan.

karin, (URL) - 01-07-’09 22:43
Marleen Appel

Oja, die enveloppe heb ik ook gekregen. Was ik alweer vergeten ook. Naast mijn printer ligt een grote stapel die ik helaas niet vaak genoeg doorneem. Want daar zit ie tussen, ongelezen.
Ben wel blij met het steeds meer gescheiden alval hoor. Niet alleen omdat ik hoop dat het een beetje bijdraagt aan het millieu, maar vooral omdat ik met mijn grote gezin vaak aan mijn 2 grijze containers nog niet genoeg heb. Dus alles wat ik nog meer kan scheiden doe ik graag.
Volkstuintje heb ik nooit gehad, zou ik ook geen tijd voor hebben vrees ik. Wel de perfecte oplossing voor mensen zonder tuin.
Fijn weekend!

Marleen Appel, (URL) - 04-07-’09 15:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.