Geel gedoe

Zaterdag heb ik een cake gebakken, zo mooi, zo’n mooie cake had ik nog nooit gebakken, zonder spleet bovenop en gelijkmatig bruin en toen ik met de breinaald prikte en hij gaar bleek pakte ik hem uit de oven en zette hem even op het aanrecht om af te laten koelen. Even later wilde ik hem uit de vorm storten, want warme kontjes zijn lekker en nadat ik de randjes met een mes had losgesneden en de vorm ondersteboven hield en klopte, viel mijn hele prachtige cake zomaar in stukken uit elkaar en de helft bleef in de vorm hangen…….. een echte ouwerwetse kleffe cake, heerlijk, hij is al op!

Het ‘strikje’ vonden we op het strand vanmorgen, ik werd er wel blij van en we speelden er even mee, tot Didi het genoeg vond en ik het in mijn zak stopte, want ik wilde het wel meenemen. Het ding was kleddernat en ik zodoende even later ook.

Ria Maandag 25 Januari 2010 at 11:24 pm | | Standaard

negen reacties

Renesmurf

Cake is wel lekker, en kwarktaart of oliebollen ook, en dat wordt hier wel eens gebakken!
Leuk strikje overigens.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 25-01-’10 23:38
Me!

Wie stop dan ook alles meteen in de zak. Dat is alleen voor jutters…

Me!, (E-mail ) (URL) - 26-01-’10 07:36
Liesbeth

Hallo Ria,
Ik kom hier ook een keer nieuwsgierig kijken..via Me. De cake zal er niet minder om gesmaakt hebben!

Liesbeth, (E-mail ) (URL) - 26-01-’10 11:14
Nath

Ondanks dat de cake in stukken is gevallen is hij er blijkbaar niet minder lekker door geworden. Hij is op mmmmmm brengt me op idee om van de week ook maar weer eens te gaan bakken. En leuk speeltje

Nath, (URL) - 26-01-’10 15:02
Wieneke

Een niet presentabele cake :-) Ik heb eergisteren ook een cake gebakken, die ook prachtig bleef. Ik vries graag zelfgebakken cakeplakken in en dat ging met deze prima. Ik had nu eens zo’n pak boerencakemeel van Home Made om uit te proberen genomen. Ging heel goed en er was ook niet zo’n stomme spleet van boven. En hij smaakt ook nog eens heerlijk.

Wieneke, (URL) - 26-01-’10 16:10
Thérèse

Ik heb ook vele cakes gebakken (in het verleden dan) en hoe ik die cake ook in de oven zette (dwars bijvoorbeeld), altijd kwam er zo’n ‘dubieus’ spleetje, maar nog nooit mislukten zij, tot mijn stomme verbazing.

Een lintje voor jou, Ria!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 26-01-’10 19:41
Brillie

Stuur maar een stukje op. Dan proef ik het even.

Brillie, (URL) - 26-01-’10 21:42
marlies

zou mooi zijn als degene dit speeltje verloor het hier zou terugvinden. mooi kanten randje trouwens. de omschrijving “kanten randje” zelf, vind ik van een onnavolgbare schoonheid. soms schrijf je litteratuur ria.

marlies, - 26-01-’10 22:43
ria

@marliefs: dank je, je laat me weer blozen :-)

ria, (E-mail ) (URL) - 26-01-’10 22:50
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.