Over en weer

Er ligt hier geen sneeuw meer en als er iets valt is het ook in een mum van tijd verdwenen, dat vind ik fijn, ik heb het wel gehad met dat witte spul. Het grootste gedeelte van de dag schijnt de zon, zowel gisteren als vandaag, dat vind ik ook fijn. Koud is het nog wel, al valt dat met die zon ook wel mee, zeker als je lekker door kunt stappen zoals vandaag. Ik had al mijn warme ondergoed aangedaan en twee paar sokken, maar dat was duidelijk te veel van het goede. Ik ging alleen met Didi, we deden voor het eerst samen een heel rondje Ellemeet. Simba is ziek vandaag, er zit toch ergens iets niet goed al komt er dan alleen maar waterig slijm uit. Net heeft ze weer een boterhammetje gegeten en zo langzamerhand zal ze dan wel weer opknappen. Ze zoekt de warmte en ligt lekker voor de kachel.
Met Didi was ik in anderhalf uur rond, ze heeft heerlijk lopen rennen, want het grootste deel kon ze los. Alleen na een stuk aan de riem en daarna weer los, toen werd ze ondeugend zal ik maar zeggen, grote bokkesprongen en niet willen komen, terwijl er met een noodgang een tractor aan kwam, dat was even een beetje angstig, gelukkig liep het goed af, ik seinde ook de chauffeur al in dat hij voorzichtig moest doen.
Gisteren kwamen we een paar Belgen tegen op het strand van het type Paola rol in het haar en rok tot op de enkels, er stond nog net geen ‘gereformeerd’ op hun voorhoofd, niet dat dat ook maar iets met het voorvalletje te maken had.
Ze hadden een Frans bulletje aan de riem en hoe dichterbij we kwamen hoe benauwder het baasje werd, hij hing eerst het arme beestje zowat op aan zijn riempje om het daarna in zijn armen te nemen. Reuze interessant voor Didi natuurlijk, die wilde ook wel in die meneer klimmen, dat doet ze anders nooit hoor en blijft (bijna) altijd met vier pootjes op de grond.
“Is dieen hond van u mevrouw”?
“Ja die is van mij” ik was al volop bezig Didi bij me te roepen, maar het was allemaal te verleidelijk om te luisteren.
“wel houdt dieen hond dan bij u astublieft”
“zet dat beest dan op de grond, dan is er niets aan de hand”, riep ik weer terug…
“dun deezen??? dieen kan niet op de grond mevrouw, dat gaat niet…” terwijl ik het toch echt gezien had hoor, dat hij het wel kon…. en bang was hij ook niet, hij wilde best naar beneden.

Nog even en de parasollen kunnen weer naar buiten, het eerste groen is er al ;)

Ria Zondag 31 Januari 2010 at 5:18 pm | | Standaard

elf reacties

Irene

Dat groen telt niet, dat staat binnen.;-) Verder kan ik mij toch wel voorstellen dat mensen een Rottweiler die ze niet kennen algauw tamelijk indrukwekkend vinden. Een hap en je bulletje is op. Ten slotte kunnen zij niet weten dat je hond goed opgevoed is, dat zijn ze ook niet allemaal.

Irene, (URL) - 31-01-’10 18:58
Floyd

tsja of het nu een belg of een hollander is, sommige mensen met een hond kunnen niet verdagen dat jouw hond losloopt.
Ik heb ook al verschillende keren opmerkingen gekregen van mensen, wiens hond zeker niet los mag want hij zou zich vuil kunnen maken;
Ik negeer die mensen gewoon, dat ze dan uit het veld blijven dan wordt hun dash-hond niet vuil;
ik heb altijd medelijden met die hondjes;

Floyd, - 31-01-’10 19:01
Wieneke

Geen sneeuw??? Hier ligt alweer een dikke deken, terwijl de hoge witte bulten van de ouwe sneeuw nog niet weg waren. (zucht)
Stom baasje, zeg. Door een kleine hond steeds maar op te tillen wordt dat diertje steeds maar gestoord in zijn normale hond zijn. Sommige worden er erg gefrustreerd van en dat uit zich dan weer in wangedrag. Je ziet toch van een afstand dat Didi ook nog maar een jonge hond is…. Ik weet nog dat ik onze pup Yazou eens met haar kop in haar nek omhoog heb zien kijken naar een Ierse Wolfshond reu. Grotere honden zijn er niet. Ze liep een eind van ons af en die enorme jongen kwam ineens uit een ander bospad wandelen. Het was wel even slikken, moet ik zeggen, maar het was ook een giller, hoor. Die Ier moest zowat door zijn knieën om aan haar te snuffelen.

Wieneke, (URL) - 31-01-’10 19:33
ria

Irene: Ja, maar wel in koelkast ;-) En Didi is nog een echte pup hoor, dat zie je zo, zeker met Simba erbij. Floyd: Ja ‘t is ook zielig, er is toch niet leukers dan even lekker rennen en als het even kan met soortgenootjes.
@Wieneke, gisteren kwamen we zo’n grote New Foundlander tegen, ook indrukwekkend vond Didi, maar na even snuffelen was dat ook weer over.

ria, (E-mail ) (URL) - 31-01-’10 20:08
Me!

Langzaam nadert de lente. En dat mag dan ook wel weer…

Me!, (E-mail ) (URL) - 31-01-’10 21:56
Brillie

De dagen worden weer langer. Ik zal er morgen over schrijven in mijn blog. Nu even zand tussen de teentjes uit halen.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 31-01-’10 22:44
Renesmurf

Hier is en blijft het maar wit, ik vind dat prima. Nog een maandje er bij graag, en dan in en keer door naar de lente! Hopelijk knapt Simba snel weer op.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 31-01-’10 23:09
Thérèse

Knap van jullie tweetjes om zo’n hele ronde te doen en ik hoop ook dat Simba snel weer opknapt.
Tja, dat je je hond niet moet gaan optillen,als er een andere hond aankomt, dat weet IK zelfs.

Wat zijn het Ria, dat groens? Narcissen in wording??
Hier lag ook weer verse sneeuw…

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 01-02-’10 00:00
aargh

Oeh, lekker groen is dat. Had ik gisteren in de wok.
Vanmorgen vroeg was de stad zo wit dat ik moeite had te zien waar de weg precies liep, en waar de stoepranden en vluchtheuvels waren en zo. Maar ik was er dan ook voor de strooiwagens.

aargh, (URL) - 01-02-’10 07:12
Elmar

Het blijft maar winteren he, alleen binnen wil het wel lente worden! ;-)
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 01-02-’10 15:22
gerda

het is niet erg dat een grote hond losloopt wat wel eng is dat een grote hond niet naar de baas luisterd en dan toch op je afloopt, mijn ervaring met twee dobbermannen die op me afkwamen en dat vond ik niet erg maar ze kwamen al dichter bij en de commado`s van hun baas negeerden ze helemaal toen scheet ik dus bijna in mijn broek en heb dus een ? aan mensen die grote honden loslaten lopen en er geen controle over hebben, tja…………… hoe lief ik ook honden vind.

gerda, (URL) - 02-02-’10 12:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.