De tel kwijt

Kijk eens wat een grappig roseetje.
Iemand anders had hem gewonnen afgelopen zaterdag op de duivenclub, maar die dronk niet, zodoende kreeg Joop hem. Ik zag pas vanavond toen ik hem open wilde maken wat een leuke fles het is, inclusief groene stop.

Nou dat viel nog niet mee vandaag met de duiven, ze zitten gescheiden in hokken, met schuifklepjes en scharnierluikjes met haakjes en wurfeltjes, echt zo ingenieus heeft Joop dat allemaal bedacht. En als de duiven uit hok zes gaan vliegen, moeten die van vijf in zes en komen die van zes weer binnen in vijf waar ze eten krijgen, die van zes gaan dan weer vliegen en tegen de tijd dat die weer binnen komen moeten die van vijf weer in hok zes door het luikje met de scharniertjes en het wurfeltje, dat daarna dan weer dicht moet, anders gaat de boel door de war. Zo hebben we ook nog een sleuf, dat is nog ingewikkelder en daar zitten er nog veel meer.
Ik had ze niet geteld toen ze terugkwamen, dat moet wel, want het kan zomaar zijn dat er nog ergens eentje vliegt of in een boom zit en als de boel weer dicht is kan die dan niet meer naar binnen en gaat weer in de war met de volgende club die naar buiten gaat, dat gebeurde dus ook vandaag, plus dat er eentje terug kwam die al een tijdje weg was, dan heb je er ineens één meer, dat kan ook nog. Gelukkig duurt het niet al te lang, tien dagen is te overzien.
Joop is aan het pakken, geen idee of de boel nog vliegt, ik heb het niet erg gevolgd vandaag.

Ria Dinsdag 18 Mei 2010 at 7:06 pm | | Standaard

zeventien reacties

humanoid

sja, dat hep men zo met die rosé. dan kejje door de wurfeltjes, scharniertjes en sleufjes de tel van de duifjes kwijtraken. zeker als ze van hok zes uitvliegen en die andere duifjes dan van hok vijf naar hok zes moeten verkassen en dat dan die uitgevlogen duifjes ook weer terug moeten in vijf en dat die van zes dan ook weer moeten opvliegen.en als er dan nog eentje terugkomt die al een tijdje kwijt was zijn de poppen natuurlijk helemaal aan het dansen… maar wat zit er dan in hok 1, 2, 3 en 4? kunnen die duiven het zelf nog wel volgen?

humanoid, (E-mail ) - 18-05-’10 20:47
ria

@Hum: Ik moet mezelf maar even op een droogje zetten denk ik, anders komt er niets van terecht, want ik heb het hier nu over hok vijf en zes, maar dat moet dus eigenlijk zes en zeven zijn….. we hebben ook nog hok 1 t/m 5, daar zal ik dan morgen eens over vertellen, als er geen dringender nieuws is ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 18-05-’10 20:57
Me!

Ee mens kan niet alles tegelijk doen, dus het koppie erbij, samen met de aantekeningen en daarna een wijntje.

Me!, (E-mail ) (URL) - 18-05-’10 21:01
ina

wurfeltje? Da’s toch geen zeeuws?

ina, - 18-05-’10 22:14
Thérèse

Tjonge, heben al die duivenmelkers zo iets ingewikkelds?????? Wat is een wurfeltje in ‘s hemelsnaam?
Gelukkig heb je leuke en grapige flesjes rosé wijn gekregen. Een mens zou er stapel van worden. En nu blijkt het nog verkeerd te zijn ook. Nou, je hebt er zovast een reserve bij.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 18-05-’10 22:15
ria

@Ina en Thérèse: Tja een wurfeltje, hoe leg je dat uit, ik heb het al aan Joop gevraagd maar die weet ook niet zo gauw een andere naam. Een klosje met een spijker in het midden zodat het kan draaien, zoiets is het…. :-D

ria, (E-mail ) (URL) - 18-05-’10 22:29
marlies

da’s een ssortement katrolletje dus? als dat maar goed gaat een rollende kat tussen de duiven. je zou er hoorndol van worden.

marlies, - 18-05-’10 22:38
ria

@Thérèse: ‘t is trouwens maar één flesje hoor, zie je, jij kan ook al niet meer tellen, klik de foto aan dan zie je dat het de voor en acherkant is ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 18-05-’10 22:48
ria

@Marlies: nee een katrolletje werkt anders.. :-S

ria, (E-mail ) (URL) - 18-05-’10 22:49
Irene

Wens hem maar goede reis, en laat die duiven ook een keer tien dagen vakantie hebben.;-)

Irene, (URL) - 18-05-’10 22:52
ria

@Irene: Ik laat ze vroeg los morgenochtend, misschien volgen ze hem ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 18-05-’10 22:59
Brillie

Leuke handel die flessen. Maar wat er inzit, is dat dan wel zo heerlijk?

Brillie, (URL) - 18-05-’10 23:38
joke

Op zen ollands is het werfeltje!:-D

joke, - 19-05-’10 10:32
Downer

Wat een modern duivensysteem heeft Joop! Succes met wurfelen en tellen!
Vorig jaar heb ik er hier eentje 2 dagen “te logeren” gehad.
Geen idee wat ik moest tot ik op internet ontdekte dat er een site is voor vermiste duiven, zo kon ik de eigenaar bellen, handig!

Leuk die roseetjes in bikini!
Moet ik onthouden voor als ik een fles cadeau doe :-D

Downer, (URL) - 19-05-’10 10:43
Wieneke

Allemachtig, daar moet je een diploom voor hebben, voor dat duivenmelken. En als ik het zo eens lees, dan kom je niet eens meer aan melken toe. Het woord wurfeltje is mij volkomen duidelijk. Het is een houten klosje dat draait om een spijker en dan wurfelt het. :-)

Wieneke, (URL) - 19-05-’10 11:57
mikelodeon

Ik dacht even dat ik dubbel zag maar t is de voor- en achterkant…Wat een gedoe met die duiven, heb je bijna hogere wiskunde voor nodig ;-)

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 19-05-’10 15:24
Thérèse

Ja, ik snap het van dat wurfeltje.
En…ik dacht dat je nooit maar één fles cadeau gaf, dus twee. dacht ik.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 20-05-’10 19:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.