Heden en verleden

De nieuwe appartementen bij de kerk zijn bijna klaar en zullen binnenkort bewoond worden. Ik vind het wel een vooruitgang daar, net als de nieuwe huizen een stukje verderop. Van de oude situatie moet ik ook nog een plaatje hebben maar dat kan ik nu even weer niet vinden. 

Soms staat een dorp jaren stil en verandert er niets, hier zijn op het ogenblik nogal wat veranderingen gaande en dan is het toch leuk als je nog eens kan zien hoe het was.

Bij het doorbladeren van mijn mapjes gisteren kwam ik zodoende ook het e.e.a. tegen en daar heb ik nu wat van bij elkaar gezet in het mapje Scharendijke. Dat was er al langer en af en toe plaatste ik daar eens wat, maar ik ben van plan dat nu eens wat beter bij te gaan houden. Mensen, huizen, het maakt niet uit, alles verandert en het is leuk voor later zullen we maar denken.

Update:

Gevonden! Iets ander standpunt.

Ria Woensdag 03 November 2010 at 7:29 pm | | Standaard

twaalf reacties

Thérèse

Ik ben daar vreselijk ‘tuttig’ in. Ik heb (meestal) liever dat er niks verandert, maar dat kan natuurlijk niet. Maar tóch vind ik het altijd jammer als er veel ouwe dingen verdwijnen. Maar goed, jij legt het vast met de camera. Goed zo, Ria!!!

Thérèse, (URL) - 03-11-’10 20:08
Giva

Ik vind het altijd erg leuk foto’s van toen en nu met elkaar te vergelijken. Meestal wordt het er niet mooier op helaas. Toen ik na 35 jaar weer in Zuid-Afrika terug kwam, nu ook alweer jaren geleden, had ik een stapeltje foto’s meegenomen en aan de hand daarvan heb ik nieuwe foto’s gemaakt op diverse locaties. Zoveel mogelijk op precies dezelfde plek gaan staan, maar dat viel soms nog niet mee omdat er zo veel was veranderd en omdat bomen soms het uitzicht helemaal belemmerden.

Giva, (E-mail ) (URL) - 03-11-’10 20:27
Sjoerd

Erg grappig, die poes rechtsonder in beeld…

Sjoerd, (URL) - 03-11-’10 21:34
ria

@Therese: Eerst stond er een heel lelijk Gemeentehuis, dat heeft jaren leeg gestaan. Een paar jaar geleden is het afgebroken, daarna was er een tijdje niets en nu dus die appartementen, brengt weer een beetje sfeer daar.

ria, (E-mail ) (URL) - 03-11-’10 21:37
ria

@Sjoerd: ja vond ik ook :-)

ria, (E-mail ) (URL) - 03-11-’10 21:38
Brillie

Die kat zit daar gewoon te poepen in dat veldje. Schandelijk. En niets mee naar huis nemen en in de bak werpen. Het is maar een detail natuurlijk.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 03-11-’10 22:57
tineke

Wij hebben in de afgelopen jaren jammer genoeg,heel wat
oude pandjes zien verdwijnen in onze binnenstad Grave.
Daarvoor in de plaats kwamen wel prachtige appartementen,
huizen die onder de monumentenzorg vielen,werden weer in
dezelfde staat gerestereerd net als vroeger.
Maar toch vind ik het jammer dat er zoveel moois tegen de vlakte is gegaan,gelukkig heb ik er nog vele foto)s van,
uitgebracht in een fotoboekje.

tineke, (E-mail ) - 04-11-’10 00:09
Redstar

Dat is wel een ander zicht ja. Duidelijk te zien.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 04-11-’10 07:39
fialas

op die foto van Annemiek loopt een groot zwart dier voor de mensen uit, het lijkt een kalf, maar was het soms Simba?

fialas, (E-mail ) (URL) - 04-11-’10 09:54
fialas

@ Thérèse : zo ben ik ook, nieuwe dingen zijn meestal oerlelijk. In Sittard hebben ze in de zestiger jaren een prachtig gemeentehuisje uit begin 20e eeuw afgebroken, en daarvoor in de plaats kwam een betonnen klotz van V&D. Er was verzet onder de mensen, maar V&D wilde alleen maar een vestiging op de Markt. Pure dictatuur. Ze zijn er inmiddels allang weer uit vertrokken. Zijn we blijven zitten met die betonnen klotz.

fialas, (E-mail ) (URL) - 04-11-’10 09:58
ria

@fialas: Nee, dat was de hond van Annemiek, die is er inmiddels ook niet meer. Van Simba zie je haar poepert.

ria, (E-mail ) (URL) - 04-11-’10 10:06
Brillie

Zo te zien gaan de planten ook daar dood in de winter.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 10-11-’10 22:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.