Guur

Zo langzamerhand zijn we er allemaal wel klaar voor denk ik, ik tenminste wel en omdat ik gisteren al heel de dag dacht dat het donderdag was, krijg ik gewoon nog een dag extra voordat het zover is. Niet dat ik er zo naar uitkijk hoor, maar het kan maar weer gebeurd zijn.

Een gure koude wind, die me de adem ontnam toen ik bovenaan de trap kwam en hoewel we windje mee hadden op het strand zijn we toch niet ver gekomen, brrr, snel terug naar de kachel.

Gisteravond heb ik koffie gezet in mijn nieuwe potje, een straf bakje, daar had ik zin in. Joop vond het niet zo lekker, die is verslaafd aan de Senseo. Ik vond het wel lekker maar snel koud, hoe deden we dat vroeger? Op een laag pitje of op een theelichtje, ik weet het niet meer en is mijn potje dan wel vuurvast?

Ria Donderdag 23 December 2010 at 6:33 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

dertien reacties

Sjoerd

Tsja, het is niet echt strandweer nu volgens mij… Hier zijn we langzaam in aan het sneeuwen en komt de politie niet eens meer als je ze belt.

Sjoerd, (URL) - 23-12-’10 19:44
Wieneke

De ultieme kerstgedachte: het kan maar weer gebeurd zijn. ;-) Volgens mij zette je zo’n filterpotje op een keramiek of glazen ding met een waxinelichtje erin. Ik geloof dat mijn moeder een electrisch theelichtje er voor had. Zelf heb ik zo nooit koffie gezet, dus ik kan het verkeerd hebben, hoor.

Wieneke, (E-mail ) (URL) - 23-12-’10 19:48
Thérèse

Ja, op een waxinelichtje, denk ik. Ik vond het vandaag ook vreselijk koud, bah! Ik vind die Kerstvoorbereidingen wel erg leuk, maar hoe Kerst dan wordt?? Dat moet je dan maar afwachten.
Staan die kerstbomen daar wel vastgesjord? Anders waaien ze zo de zee in.

Thérèse, (URL) - 23-12-’10 20:14
ria

@Thérèse: dat denk ik wel hoor, heb er niet aan gevoeld maar ze doen dat al een paar jaar zo.

ria, (E-mail ) (URL) - 23-12-’10 20:52
aargh

Oh wat een schattig potje, mijn oma die veertig jaar geleden overleed had iets wat er heel erg op leek, ook blauw maar van melitta. Dat potje zette ze ongetwijfeld op een lichtje. Maar je kunt het ook voorverwarmen met een scheut heet water voordat je koffie zet.

aargh, (URL) - 23-12-’10 21:40
ria

@Aargh: Ja mijn moeder ook zoiets van Melita. Ik heb het ook voorverwarmd, maar het opschenken en doorzakken duurt toch ff, waardoor het wel afkoelt en koffie moet toch lekker warm zijn vind ik. Ik ga het gewoon een proberen op mijn allerkleinste pitje.

ria, (E-mail ) (URL) - 23-12-’10 21:43
Brillie

Het waait er hard zie ik aan de vlag. Tjonge, gelukkig hebben we hier ook witte stranden, maar dan wel met 28c.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 23-12-’10 23:18
Floyd

bij ons bleef vroeger de koffiepot op de kachel staan, altijd warme koffie en toch kookte hij nooit

Floyd, - 23-12-’10 23:39
Nanos

Ik heb nooit meer koffie gezet dan ik op dat moment nodig had. Als we dan nog eens wilden, zette ik nieuw, ook niet meer dan nodig. Altijd lekker vers, ik hou niet van oude koffie.

Nanos, (URL) - 23-12-’10 23:57
Renesmurf

Ik hou van de koffiezetapparaat!

En we zijn er ook klaar voor, morgen alles even nakijken en wat er nog vergeten is kan dan nog.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 24-12-’10 00:27
Bart

Ik ben er klaar voor ! Op naar Zeeland :-)

Bart, (E-mail ) (URL) - 24-12-’10 11:01
joke

Vergeet geen vlamverdeler er onder te zetten!!;-)

joke, - 25-12-’10 11:06
fialas

potje goed voorverwarmen, dat helpt, en de kopjes ook.

fialas, (E-mail ) (URL) - 25-12-’10 12:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.