Kijkdoos

Ik lig weer even overhoop met mezelf hoor, mopperdemopper.

Het gaat allemaal niet zoals het wezen moet en de kachel brandt ook voor geen meter. Volgens mij komt er koolmonoxyde de kamer in, dat proef je, maar het stinkt ook, dus rook ook. Vanmorgen dacht Joop dat de pijp bovenin niet goed zat, dus de boel weer losgemaakt en opnieuw weer vast. Vanmiddag weer aangemaakt met nog precies hetzelfde resultaat. Morgen gaat heel de boel uit elkaar, dit is niks.

En zo nog het één en ander waar ik jullie niet mee zal vervelen, of eerlijker gezegd, dat hoeft niet iedereen te weten. Want er wordt wat afgeloerd hier, maar iets leuks in de reactiebox roepen, ho maar!

Durven jullie dat niet lieve loerders, of weten jullie niet hoe dat moet? Kwestie van 'reacties' aanklikken en typen, zo simpel is het, email adres invullen enzo hoeft niet eens hoor en ook je naam kan je veranderen, leuk hè? Het zit me weer eens tot ver boven mijn hoofd. Vinden jullie het leuk wat ik doe en kom je daarom elke keer terug, of vind je het juist niks en lach je me uit, of ben je alleen maar nieuwschierig hoe het er in huize K. aan toe gaat, hoe slechter nieuws hoe beter dan natuurlijk, want niets is leuker dan leedvermaak.  Nou vandaag hebben we de kachel hoor, wat een ellende, ik ben er chaggerijnig van. Lachen hè. Als je morgen voorbij fietst of rijdt maar even kijken, want dan zit misschien Joop wel op het dak, dan weet je tenminste wat er aan de hand is.

Ria Dinsdag 15 Februari 2011 at 5:38 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

36 reacties

Jacqueline

Kop op, het komt vast allemaal weer goed en denk maar zo het is altijd het donkerst voor zonsopgang.Ik vind het juist heel leuk om je foto’s te bekijken en je blog te lezen en het is waar het is natuurlijk altijd leuk om een reactie te krijgen, zal voortaan meer reageren bloost nu stevig, dus gewoon doorgaan met wat je bezig houdt :-)

Jacqueline, - 15-02-’11 18:45
Wieneke

Och meisje…. kijk alsjeblieft uit met die kachel. Koolmonoxide is niet iets om mee te spotten. En waarom zet je dan geen slot op dit log? Geef gewoon aan ons vaste reageurs en andere gewenste bekenden een of andere inlogcode of zo. Ik zit er ook hard over te denken, want ik zie steeds grote aantallen meekijkers in mijn statistieken. Geen idee wie dat zijn. Maar in ieder geval mensen dus, die nooit iets zeggen. Niet dat ik geheimen heb, maar toch vind ik het hinderlijk. Per e-mail reageren er een paar bij mij en uiteraard persoonlijk, dat is natuurlijk ook goed, maar dan blijven er nog zoveel lurkers over. Dus ik weet wat je bedoelt :-)

Wieneke , (E-mail ) (URL) - 15-02-’11 18:46
Hansje

O jee, dat klinkt als een maandag op dinsdag… Sterkte ermee; morgen maar extra lang uitwaaien en al die zwarte rook en gedachten laten wegblazen!

Hansje, (URL) - 15-02-’11 18:58
ria

@Jacqueline: Kijk, daar word ik nou blij van :-D we twitteren zelfs. Het hoeft ook niet iedere dag hoor, maar zo af en toe eens is erg leuk. Deze is in elk geval uit een onverwachte hoek.

@Wieneke: Nee hoor, als het zover moet komen stop ik ermee, ook daar denk ik wel eens aan, maar daarvoor vind ik het nog te leuk. Ja, persoonlijke reacties krijg ik ook wel, ook van dorpelingen, dat is ook leuk. Maar er zijn ook mensen die nooit iets zeggen en waarvan ik wel het vermoeden heb dat ze meelezen.
De kachel is nu zowat uit hoor, ik gooi er geen hout meer op en de luikjes staan open ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 15-02-’11 18:58
marian

Dag Ria! Zal ik dan eens even reageren? Ken je nog maar van een paar keer hoor (kijk maar in je statistieken) via o. a. Margo en Wienekes blog. Ik hou persoonlijk erg van lurken (loeren). Daar zit verder geen kwaaie bedoeling achter, ik vind het leuk om veel blogs van diverse pluimage te lezen. sommige blogs leveren herkenning op, of ik geniet er van, of het doet me anders wat, maar om dat nou steeds in woorden te vangen.. Als ik een blog net ontdekt heb, lees ik wat mee om iemand te leren kennen en wil blijven komen. En als ik dan de geest heb, reageer ik. Ik moet er niet aan denken dat al die bezoekers bij mij een reactie achterlaten en dat ik dan weer verplicht ben om bij hen iets te zeggen.. Maar goed, deze lurker bedoelt het dus niet zo kwaad, wou ik maar zeggen. Ik heb eigenlijk nog nooit gedacht dat mensen die mijn blogs lezen dat doen vanuit een negatieve insteek… Anyway, ik hoop dat Joop inmiddels van het dak af is en je kacheltje het goed doet! Ik wil Rabin ook nog wat toestoppen, maar hoe dat moet zal ik even op zijn pagina gaan op zoeken de komende week. Groet, Marian

marian, (E-mail ) (URL) - 15-02-’11 19:14
Sjoerd

Waarom mag je niet op iemands log kijken en moet je reageren… Mij stoort dat absoluut niet. Meestal zijn dat mensen die zelf geen log hebben maar uit nieuwsgierigheid ergens kijken.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 15-02-’11 19:15
ria

@Marian: Ha, van de muisjes!
Ja daar heb je ook weer gelijk in, als de mensen een reactie terug willen, dat is niet te doen en ik lees ook wel blogs waar ik ook maar zo af en toe reageer hoor, daar vind ik ook niks mis mee. Ach ja soms komt het weer even boven en dan moet ik het even kwijt en kijk… het heeft wel resultaat :-D

Leuk dat je ook wat voor Rabin wilt storten! :-)

@Sjoerd: Jij bent een man, die hebben daar geen last van.

ria, (E-mail ) (URL) - 15-02-’11 19:27
Joop van Felius

Er zijn van die dagen dat de dag maar beter voorbij kan zijn.
Ik kijk overigens graag naar wat je te vertellen hebt en de foto,s die je maakt zijn ook meestal leuk.Het valt ,denk ik , niet meee om elke dag iets interessants te verzinnen.Ik maak zo nu en dan zelfs reclame voor je site.( Aan Schouwse zeeuwen)
Gewoon doorgaan en morgen graag een beter humeur. Het kan verkeren sprak Bredero.

Joop van Felius, (E-mail ) - 15-02-’11 19:43
Peter

Het doet me goed om je ook eens zo te zien! Zelf sla ik daarom regelmatig een dagje over. Ik ben wel erg benieuwd naar een aantal van m’n vaste bezoekers… Maar ach ja: Ze bekijken het maar…

Peter, (E-mail ) (URL) - 15-02-’11 19:48
ria

@Joop : Het valt zeker zo af en toe niet mee, zo interessant is ons leven nu eenmaal niet, maar juist daarom zijn reacties zo leuk en wat ik al zei, het hoeft heus niet elke dag hoor ;-).
Erg leuk ook dat je zelfs reclame voor me maakt en daar moet je dan ook gewoon mee doorgaan, want juist voor Zeeuwen ergens anders kan ik me voorstellen dat de foto’s leuk zijn. Dat geeft ook allemaal niets.

Erg leuk hoor al die reacties, ben al een stuk vrolijker :-D

ria, (E-mail ) (URL) - 15-02-’11 20:13
Thérèse

Nou gelukkig ben je al een stuk vrolijker. Wat rot met die kachel. Ik kijk eigenlijk nooit naar de statistieken en heb ook geen idee of er iemand meeloert. Van sommigen weet ik, dat ze meelezen (en geen reactie plaatsen) maar dat heb ik gewoon zelf van ze gehoord.
Meissie, knap maar lekker op, hoor. Ik vind jouw logjes altijd de moeite waard.

Thérèse, (URL) - 15-02-’11 20:28
Wieneke

@Sjoerd:
Ach ja, het mag natuurlijk ook wel, maar eigenlijk vind ik dat een zwijgende lurker best eens even gezellig hoi kan zeggen of zo. Heel af en toe dan. Uitgebreide reacties zijn inderdaad niet nodig, al krijg je die vanzelf als je mekaar wat beter kent. Dat zijn dan minigesprekjes zeg maar. Je hebt een inner circle van bloggers, die bij elkaar lezen en lekker meekletsen. Soort virtueel café hahaha. Ik verwacht ook helemaal niet dat iedereen daar aan mee wil doen. Zeker niet. Maar toch…. nou ja, je snapt het best.

@Ria:
Stoppen?? Bejjehelemaalbetoeterd?

Wieneke , (E-mail ) (URL) - 15-02-’11 20:35
Giva

Ja hè hebt soms van due ‘donkere wolk’ dagen dat je overal van baalt. Van alles eigenlijk!
Ik lees hier graag gewoon om de gezelligheid, ik woon heel niet in de buurt dus het is geen ongepaste nieuwsgierigheid. En natuurlijk je fantastische foto’s van jullie fantastische Zeeland waar ik jaloers op ben dat ik daar niet woon. Maar dankzij jouw dagelijkse foto toch een beetje. Ik krijg veel kijkers op m’n fotoblog en lang niet iedereen reageert, wat ik me best kan voorstellen! Je hebt niet altijd iets te zeggen. Ook op mijn ‘verhaaltjes’ blog komen kijkers die geen reactie achterlaten. Ik vind het altijd leuk als er reacties komen maar het is geen verplichting! En ik zelf reageer alleen waar ik reageren wil, niet als tsgenbezoekje. Dat vind in onzin! Nou morgen wordt een betere dag, dus neem er alvast maar een glaasje op!!

Giva, (E-mail ) (URL) - 15-02-’11 20:39
Brillie

Zulke kachels moet je ook aan de vakman over laten…

Brillie, (E-mail ) (URL) - 15-02-’11 20:43
ria

@Giva: Ja, we kunnen toch niet altijd maar even vrolijk zijn. Doen alsof lukt soms ook nog wel, maar vandaag dus even niet.
Wijntje! Lekker! Proost!

@Brillie: Joop weet alles van kachels :-)

ria, (E-mail ) (URL) - 15-02-’11 20:49
fien

Ik kom elke dag even bij je langs op je blog Rya, en inderdaad nooit gereageerd.
Maar het is gewoon gezellig om over je dagelijkse gang van zaken te lezen.
Wij wonen aan de andere kant van Nederland in de Liemers. Een totaal andere omgeving. Daarom is het zo leuk om je daar in het Zeeuwse te volgen.
Maar zal me aanwennen om af en toe naar te zwaaien.

fien, - 15-02-’11 21:15
joke

:-D

joke, - 15-02-’11 21:16
ria

@fien: Oohh dat ben jij dus, okee we zwaaien ;-)

@Joke: ja zo kan het ook :-D

ria, (E-mail ) (URL) - 15-02-’11 21:24
Bart

Ik begrijp je wel hoor ! Ik heb meestal 2 of 3 reacties, maar soms meer dan 100 bezoekers. En ja, de meeste mensen weten exact (denken te weten) wanneer ik bij de Mac geweest ben. Ik heb me er bij neergelegd. Sterker nog, ik heb me er nooit druk om gemaakt. Kan mij het schelen ;-)

Bart, (E-mail ) (URL) - 15-02-’11 21:42
marlies

nou nou, tut tut,het is vast de (bijna) volle maan in combi met het weer en de hormonen en nog zo het een en ander.het zit misschien wel in de lucht? hoe dan ook, je hebt eens flink stoom afgeblazen. lurkers en andere meekijkers komen hier vast omdat je (meestal) goed kunt relativeren en vooral omdat je een fantastisch blog hebt. als je altijd zo tekeer zou gaan krijg je vast ook genoeg kijkers maar dat zou allicht een heel ander slag mensen zijn.
zo,en dan nu weer gewoon doen!

marlies, - 15-02-’11 21:43
Irene

Een bekend gevoel, balen van lurkers. Voor mij ligt ‘een tijdlang niets zeggen in de reactiebox’ bijna altijd aan ‘geen tijd’. Vaak denk ik ‘even kijken wat ria aan het doen is’, en soms kijk ik zelfs even bij jou om te zien wat voor weer het in Nederland is. Als je er niet toevallig iets over zegt, zie ik het wel aan de foto’s. Het is waar dat ik daar dan zelf meestal niet veel briljant commentaar op heb. Maar je hebt gelijk, een weblog zonder reacties daar is niets aan. Hoe meer reacties hoe beter en ik kan het weten ;-)

Irene, (URL) - 15-02-’11 21:48
ria

@Marlies en Irene: l-)

ria, (E-mail ) (URL) - 15-02-’11 21:54
Leidse Glibber

Koolmonoxide ruik je niet dus zoalng je nog iets ruilkt of ziet is het wel vervelend maar niet levensgevaarlijk.
Toch wel even oppasen hoor

Leidse Glibber, (E-mail ) (URL) - 15-02-’11 23:33
tineke

Nou na veel Stoom afblazen,ben je hopelijk opgelucht,en heb je weer blije gedachten.
Ik vind jou blog altijd weer een verrassing,en je kunt mij
niet blijer maken met al die prachtige foto)s,waar jij iedere
keer ons weer mee verrast.
Je doet het hardstikke goed,en als zeeuwsmeisje,ben ik trots op je.Vooral doorgaan.!!!!!
En met die kachel komt het wel goed,Joop fikst dat wel.

tineke, (E-mail ) - 15-02-’11 23:53
ria

@tineke: Ja hè, ‘t komt allemaal goed ;-)

_vanmiddag weer even naar neef Kees gezwaaid, gisteren ook al, ben altijd net een beetje te laat _

ria, (E-mail ) (URL) - 16-02-’11 00:01
Renesmurf

Kijk, als je even dwingt dan willen ze wel.

Ik heb dat in mijn leefomgeving ook wel, maar doe vooralsnog geen oproep. Maar dat komt nog wel een keertje.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 16-02-’11 00:14
tineke

Nou succes vandaag,de zon schijnt alweer,hopelijk ook
bij jullie,dat maakt alweer een hele hoop goed.
Ik heb trouwens weer een mailtje van neef Kees gekregen.
Ik lees het vanavond weer op je blog.

tineke, (E-mail ) - 16-02-’11 08:36
Saskia

hihih, wat een beetje stoom afblazen voor een gevolgen kan hebben: lekker veel reacties!

Saskia, (E-mail ) (URL) - 16-02-’11 09:30
ria

@Saskia: Ja :-D en allemaal uit onverwachte hoek.

ria, (E-mail ) (URL) - 16-02-’11 10:02
aargh

Haha, ouwe mopperkont! Maar het is alweer een dag later en je hebt gekregen wat je wilde dus het leed is geleden denk ik.

aargh, (URL) - 16-02-’11 12:21
aargh

Oh nee wacht effe, Hans fluistert mij net wat in. Volgens hem voel jij je gewoon niet lekker, geen wonder dat je dan mopperig wordt. Beterschap ria!

aargh, (URL) - 16-02-’11 12:24
Laurent

Ghegheghe, je shrijft wél grappig als je je kwaad maakt :-)

Laurent, (URL) - 16-02-’11 21:55
ria

@Laurent: Welja, lach me maar uit :-p

ria, (E-mail ) (URL) - 16-02-’11 21:59
gerda

Ik reageerde best wel veel bij andere maar krijg weinig respons en dat geeft ook niet, ik doe omdat ik het leuk vind, en gluren is gewoon makkelijker dan steeds reageren.xx

gerda, (URL) - 17-02-’11 18:25
Coen

Maak je geen zorgen over de relatief weinige reacties. Ik verzorg ook een website inclusief forum van de nederlandse salamandervereniging en ook hier heb je vele malen meer kijkers dan mensen die actief mee discussieren (1 op de 100 schat ik). Ik snap dat het op een blog als dit wat gevoeliger ligt omdat dit wat persoonlijker is, maar het is nu eenmaal de aard van de internetter denk ik. Ik weet zeker dat je heel veel mensen ontzettend blij maakt met je stukjes op dit blog, ik vind het in ieder geval geweldig.

Coen, (E-mail ) (URL) - 20-02-’11 19:38
ria

@Coen: Ach ik weet het ook wel hoor en ik krijg ook best vaak positieve reacties van mensen uit het dorp, gewoon als ik ze tegenkom, maar het is net als je zegt best wel persoonlijk, want anders kan ik niet. En dan vraag ik me soms best wel af wie al die mensen van Zeelandnet zijn en waarom ze gewoon niet eens af en toe iets roepen… en dan heel af en toe moet ik dat even kwijt ;-)

En van zo’n reactie van jouw krijg ik dan weer een krul in mun neuze, dank je :-D

ria, (E-mail ) (URL) - 20-02-’11 19:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.