Angst

Soms lijkt alles vanzelf te gaan.

Druk met van alles, wandelingetjes tussendoor, het huishouden, voozover we dat dan nog hebben. Het lijkt een soort fliow waar je in zit. En dat is best lekker! Maar ik merk toch dat ik op moet passen. Vandaar dat ik vandaag alleen maar de ramen zeemde binnen en buiten en dat ik daarna een rondje Klokje deed en vanavond gingen we voor de daghap bij Salud, dus ik hoefde niet te koken.

Verder hoorde ik van iemand dat ik eigenlijk die lange pielen ook allemaal om moet zagen, veel beter. Dat moet dus nog voor maandag. Het zijn er niet zoveel, maar het zijn wel gewoon bomen. 

Er staat er nu één voor boom te spelen terwijl hij dat helemaal niet meer is, alleen is hij daar zelf nog niet achter. Doorgezaagd tot op een paar draadjes, maar hij wil niet vallen. Duwen helpt ook niet, tenminste niet met mijn duw. Eens kijken of ik Joop de komende dagen even bij zijn lurven kan griijpen voor een paar uurtjes, of tenminste toch één, voor die duw en om de zaagsnede af te maken die ik in de kersenboom maakte.

Ik durfde eigenlijk niet, het was net te hoog, dus honderd keer het trapje verzet, trapje op, even meten en kijken en er weer af, totdat ik toch even de zaag aan kon zetten, maar kersenhout is hard en dat duurt dan lang en ik vond het al eng....  Dus toen er weer af en toch maar gestopt.

Ja ja, ik ben erg voorzichtig hoor. Ik heb geen zin de rest van de zomer in het ziekenhuis te liggen. Net als met het snoeien afgelopen dagen mijn grootste angst was dat ik in mijn voet zou zagen. Het is me gelukt een schamp langs mijn laars te geven, daar is het gelukkig bij gebleven ;)

Ria Woensdag 14 Maart 2012 at 7:35 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

tien reacties

Irene

Op klompen is dan nog het veiligst, maar dan zwik je weer gauwer.

Irene, (URL) - 14-03-’12 21:28
ria

@Irene: ja en die zitten ook sneller vol met zaagsel. Werkschoenen met stalen neuzen vind ik ook weer overdreven ;-)

ria, (URL) - 14-03-’12 21:38
Sjoerd

Vrouwen en zagen, dat zou verboden moeten worden…

Sjoerd, (URL) - 14-03-’12 22:06
ria

@sjoerd: nou ja zeg, iemand moet het toch doen!

ria, (URL) - 14-03-’12 22:11
marlies

mmm, kersenhout dat ruikt zo lekker en het brandt ook fantastisch. kun je als je lekker bij je kacheltje zit extra genieten en mijmeren over hoe stoer het is dat jij dat boompje zelf rooide.

marlies, - 14-03-’12 22:43
adriaanbrillie

Het is ook mannen werk. Tijd om je iPad weer terug te vragen.

adriaanbrillie, (URL) - 14-03-’12 22:55
ria

@marlies. ho ho niet het hele boompje hoor, alleen een paar takken. dat boompje had ik zo omgelegd ;-)

ria, (URL) - 14-03-’12 22:57
marlies

daghap ziet er best wel oké uit, smaakte hij ook oké?

marlies, - 14-03-’12 22:59
ria

@marliies, ja was heerlijk! Een soort baars, ben het alweer vergeten…

ria, (URL) - 14-03-’12 23:12
Tineke

Zeg kijk jij wel een beetje uit Ria,je bent weer over actief,even vlug dit,en dan weer dat,dadelijk lig je plat,en ben je nog veel verder van huis,maar kalmpjes aan he…..

Tineke, - 14-03-’12 23:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.