Netjes

We waren vroeg uit de veren vanmorgen. Joop moest half tien in Goes zijn voor een oogscan en omdat hij de laatste keer zo'n last had gehad van de druppels en bijna niets zag, ging ik mee on te rijden. Achteraf was dat helemaal niet nodig want bij een scan krijg je geen druppels, wisten wij veel.

Het was ook zo gebeurd, al ging de tijd ook wel snel met voor mij een zeer spraakzame meneer in de wachtkamer. Hij kwam voor een 'second opinion' want zijn gezondheid ging boven alles, voor zijn rug was hij ook al 70 keer in Gent geweest, nee hem hoefde je niets te vertellen. En om nu te zeggen dat hij er gezond uit zag, welnee, meneer had een afschuwelijke bobbel boven zijn broekriem, de knoopjes van zijn bloesje sprongen nog net niet open, erg gezond hoor.

Nu ja, Joop was dus zo klaar en de uitslag wordt naar de huisarts gezonden al vertelde de dokter wel gelijk dat hij waarschijnlijk slijtage aan zijn netvlies heeft, de droge vorm. Bij de natte vorm schijn je verder van huis te zijn. Hij heeft het ook maar aan één oog.

Er valt mee te leven en voorlopig ziet hij zonder bril beter dan ik mèt, ontdekten we onderweg toen hij een nummerbord las, ik zag totaal niet wat er stond.

Vanmiddag bracht hij een kar takken weg,  maaide ik het gras en fröbelde wat aan een gebreid hemd van Miriam dat korter moest. Je denkt 'dat doe ik even', maar dat viel vies tegen, vooral toen ik ook nog een gaatje knipte op de verkeerde plek, maar gelukkig kwam ook dat weer goed.

De blokhut wat opgeruimd voor logees morgen, hopelijk wordt het lekker buitenzitweer.

De tekening is van vorige week, ik vond hem wel toepasselijk met dat ene oog, al is het lijstje niet zo netjes, het blijft handwerk.

Ria Vrijdag 12 Juli 2013 at 7:05 pm | ΒΆ | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

zeven reacties

Sjoerd

Je ogen missen lijkt me heel eng. Daar moet je zuinig op zijn.

Sjoerd, (URL) - 12-07-’13 19:52
Therese

(het is beter dan ik)

Drukke dag weer Ria. Ik vind het een heel mooie tekening, ook het lijstje. Het past er zo gezellig bij.
Die ogen maar in de gaten houden, maar dat zal, hoop ik, de ogendokter wel doen.

Therese, (URL) - 12-07-’13 20:08
ria

Dank je Therese, ik heb het al aangepast omdat iemand anders me er ook al op wees. Nu even kijken of ik het kan onthouden ;-)

ria, (URL) - 12-07-’13 20:31
adriaanbrillie

Van Gogh. Dat zie je zo. Prachtig.

adriaanbrillie, (URL) - 12-07-’13 22:14
Wieneke

Ja ho es even…. hoe weet jij nu of Joop dat nummerbord goed had ;-)

Wieneke, - 13-07-’13 12:13
Jan K. alias Afanja

Gezondheid is wel het belangrijkste waarover we beschikken, daarbij vergeleken zijn rijkdom en luxe maar zeer betrekkelijk.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 13-07-’13 13:17
Renesmurf

Ik vind het werkje prima volstaan.
Ja, medisch gedoe, nooit zo fijn, maar het lijkt dus mee te vallen!

En nu maar genieten van de zomer, zo lang als ons gegund is.

Renesmurf, (URL) - 13-07-’13 20:39
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.