Dingen delen

Een snipperdag is ook maar niets, die heb ik tenslotte elke dag en webloggen is geen werk, dat is leuk en ik doe het graag.

'Zoiets doe je toch samen, dat is zo mooi om te delen!' en ik word bijna bestraffend aangekeken, zoals wel meer als mensen niet begrijpen waarom ik niet meega naar dat o zo verre Nepal.

Bij ons is het gewoon zo gegroeid. Ik legde het al eerder uit. Joop begon met bergbeklimmen, met touwen en speciale schoentjes enzo en daarna ging hij dat in de praktijk brengen zo hier en daar in Europa, ook met touwen en speciale schoentjes en magnesiumpoeder, niets voor mij. Eerst eens een weekend en later eens een tochtje zo rolde hij van het een in het ander en omdat Nepal al jaren in de planning lag moest dat er ook maar eens van komen. Heel kort gezegd natuurlijk want dat is een proces van jaren geweest, hij is er nu zo'n twintig jaar mee bezig.

Als je jong en verliefd bent realiseer je je niet wat er eventueeel allemaal nog op je pad kan komen. Is het dan ook juist niet de de kracht van de liefde de ander te laten doen wat hij of zij leuk vindt, elkaar daarin vrij te laten, in plaats van te scheiden als je het er misschien niet zo mee eens bent en weer een ander slachtoffer te zoeken met weer andere problemen om ook daar weer onenigheid te vinden, het gaat er toch om dat je er samen iets van maakt.

Joop heeft in de loop der jaren al zoveel hobby's gehad en als hij eenmaal met iets begint wil hij dat ook zo goed mogelijk doen, zo niet de beste zijn. Als ik in al die hobby's mee had moeten gaan.... ik moet er niet aan denken, ik ben niet zo.

Ik brei, wandel, doe wat in de tuin, maak tekeningetjes, weblog, maak foto's, ik heb het druk zat.

'Wat moet ik eigenlijk in Nepal...' zei Mir 'en volgens mij vindt jij daar ook niets aan...".

En daarmee sloeg ze wel de spijker op zijn kop, dus het originele plan gaat niet door, maar Silvia wil wel al jaren dus die gaat volgend jaar mee is het plan.

Ria Zondag 09 November 2014 at 5:49 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

achttien reacties

sil

breien is toch ook super leuk :D

sil, - 09-11-’14 19:31
Irene

Alles samen hoeft niet in een goede relatie, en dingen tegen je zin doen alleen omdat je partner ze leuk vindt is helemaal een recept voor mislukking. Niettemin zou ik toch een keer meegaan naar Nepal, je weet pas hoe het is als je het een keer hebt meegemaakt.

Irene, (URL) - 09-11-’14 19:47
ria

Nee Irene, want ik kan nooit zo’n tocht maken als Joop nu deed, dus ik zou nooit het Nepal leren kennen zoals hij dat in de loop der jaren deed, ik wil dat ook niet, ik zou het echt tegen mijn zin doen.

ria, (URL) - 09-11-’14 19:52
ria

Mijn conditie is misschien wel goed, maar ik heb echt niet het doorzettingsvermogen van hem hoor.

ria, (URL) - 09-11-’14 19:54
Dhyan

Ik ben het helemaal met je eens, ieder zijn hobby’s. Als je maar een paar dingen met elkaar kunt delen die je gezamenlijk doet kun je een heleboel dingen zonder elkaars nabijheid doen.

Dhyan, - 09-11-’14 20:59
Sjoerd

Ik denk ook dat je mekaar wat vrijheden moet gunnen.

Sjoerd, (URL) - 09-11-’14 21:25
joke

Elkaar vrijlaten…Dat is nou juist de kunst….;)

joke, - 09-11-’14 22:07
ook Ria

Pet af voor jou!

ook Ria, - 09-11-’14 22:24
R van InR

Je hebt gelijk Ria, niet tegen je zin doen.
Ik zou er wil zin in hebben, klimmen, klauteren en lopen, veel km’s per dag. En vooral in een andere cultuur leven. Geweldig.

R van InR, (URL) - 09-11-’14 22:48
Renesmurf

Plannen moet een mens hebben. En ik begrijp heel goed dat je niet mee wilt, en ik begrijp tevens goed dat Joop dan zonder jou gaat. Zo hoort het, elkaar vrijlaten en elkaar wat gunnen. Beetje spannend is het natuurlijk wel, maar dat is anders ook wel zo.

Renesmurf, (URL) - 09-11-’14 22:59
Margo

Vragen ze Joop ook waarom hij nooit eens een trui breit? :-) Of tekent? Of blogt?? :-D
Ik ben het helemaal met je eens hoor en ik bewonder je erom.

Margo, (URL) - 09-11-’14 23:59
John

Ik vraag me af sinds wanneer mensen die samen een leven delen alles samen moeten doen. Hier doen we juist heel veel niet samen, en andere dingen wel. Dat houd het iig een beetje leuk allemaal.

John, (URL) - 10-11-’14 09:31
Jan K. alias Afanja

Het is leuk om bepaalde dingen samen te kunnen doen, maar daar zijn grenzen aan. Wij laten elkaar ook al jaren vrij, en dat bevalt nog steeds uitstekend.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 10-11-’14 11:54
aargh

Kijk, wat Margo zegt, dat is helemaal raak. Als je toevallig wel bepaalde hartstochten deelt is dat mooi, samen een tocht maken of gezellig samen truien breien is leuk maar alleen als de ander dat zelf ook heel graag doet. Je hoeft je natuurlijk tegenover niemand te verdedigen, het merendeel van de mensen peinst er zelf niet over om naar Nepal te gaan.
Maar wat een prachtige foto’s heb je hier weer staan, vooral de bovenste, zoveel kleuren in de lucht, heel mooi!

aargh, (URL) - 10-11-’14 13:05
Thérèse

Ik ben helemaal ontroerd door wat jij geschreven hebt. En juist mooi dat jij Joop ook laat gaan.

Thérèse, (URL) - 10-11-’14 16:15
Irene

Ik las net R’s reactie. Misschien kunnen de mannen een keer samen naar Nepal. Ik zou ook besteens willen maar er moet toch iemand op de paarden en de honden passen he ;-) Je hebt gelijk dat je niet gaat, als het tegen je zin is.

Irene, (URL) - 11-11-’14 16:41
hanscke

Het spreekt mij heel erg aan dat jullie ondanks de verschillen nog altijd bij elkaar zijn. Elkaar vrij laten en in de waarde laten met wat een ieder leuk vindt om te doen is toch schitterend. Ik ben het helemaal met je eens. Je hoeft helemaal niet te scheiden als je merkt dat je toch heel verschillend bent. Genieten van de dingen die je wel samen doet en een beetje aandacht voor elkaar en je komt een heel eind.

hanscke, (URL) - 11-11-’14 17:52
ria

Soms gaan mensen zo op in al het nieuwe waar ze mee bezig zijn, dat ze hun partner uit het oog verliezen, het is toch ook leuk samen te praten over waar je mee bezig bent.

ria, (URL) - 11-11-’14 20:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.