Proost!

Bij AH hadden ze één soort, meer heb ik er nog niet van kunnen vinden. Straks proeven.

Verder heb ik de laatste paar dagen van het dagboek van Joop uitgetypt en plaats dat vandaag in één keer.

Dag 9 uit het dagboek van Joop ma. 27-10
Paniek gisteravond, want ik was een dag kwijt. Ik dacht 2 nachten in Phr te kunnen overnachen en ik had maar 1 dag over. Maar na een paar uur was het probleem opgelost, oktober heeft nl. 31 dagen en geen 30.
Vandaag dus op het gemak om 7.30u vertrokken met een geschatte looptijd van 3 uur en met een stop onderweg was dat ook zo. We zitten nu op de splitsing van twee rivieren in Burtibang op een prachtig afgesloten terrein. Mezelf weer eens helemaal kunnen wassen voor de tweede keer. Morgen gaan we verder op het gemak alleen bergafwaards naar Hara of omgeving. Heb net weer met Ria kunnen smsen. Leuk! Er kwam een vogeltje op mijn scheerlijn vink grootte, zwart met rode staart en ook iets van de rug. Nog een Fransman ontmoet die net als de Belg met een drager-gids richting Dolpo gebied ging, zonder tent en voedsel. 's Avonds vuurvliegjes in de tuin voor mijn tent.

Dag 10 uit het dagboek van Joop di. 28-10
De kippensoep moet even koud worden. Gisteravond aanvaring met JB de porter van 59 jaar. Dronk elke avond tot hij bezopen was en gisteren was het heel erg. Vanmorgen de keuze gegeven, of stoppen en we zoeken een nieuwe, of meegaan en niet meer drinken. Doet hij dat toch dan betaal ik zijn daggeld niet. Hij is nu weer naar het dorp dus we moeten afwachten. Mede door dit geval bsloten de trekking met 1 dag te korten. Dat kan makkelijk omdat we de rustdag in Dorpathan niet hebben genomen. Dus vanmorgen om 7.30 uit Burtibang vertrokken. Ik wilde de oude weg nemen omdat die mooi is om te lopen, maar de nieuwe ligt over de oude, dus om te lopen was het vroeger een stuk mooier. Ik zit nu in Kharbing op de afslag links richting Baglung Morgen tot over de pas. Ik zit nu wel weer op een mooie stek direct aan de rivier, waarin ik mij net heb gewassen.

Dag 11 uit het dagboek van Joop wo. 29-10
Heel vroeg vertrokken na 15 min. op JB gewacht te hebben 7.15u  want het kon weleens een lange dag worden en uiteindelijk ook niet wat ik wilde bereiken. De weg door het smalle dal is warm met bijna geen wind. Ik merk wel dat ik behoorlijk sterk ben geworden net zoals vroeger na een week in de bergen. Op het vlakke gedeelte had Deepak moeite mij bij te houden. Maar omhoog, zeker over lange afstand natuurlijk niet. Ik loop ook al twee dagen zonder stokken. Zo eerst een half pannetje chicken en curry naar binnen gewerkt, lekker!. Ik kan ook zo goed koken. Binnen 10 min. klaar. Deepak en de porters maken geen eten klaar, die eten de laatste avond in een 'hotel'. Nu ook geen mob. verbinding dus kon Ria geen sms sturen.
Na een lange wandeling die voor mij wel goed verliep komen we aan in Hotiya net voor de laatste pas met een beklimming van 700mtr. Ik was er even over 12 uur en heb 2,5 uur moeten wachten. Ik wilde eerst toch een jeep huren om over de pas te gaan, maar niemand wilde die kant uit i.v.m. afloop festival. Er viel de andere kant op veel meer te verdienen. Dus lopen, er zat niet anders op, maar het ging steeds meer regenen en ik moest zeker niet langer lopen dan 17.00u om voor donker de porters bij ons te hebben om de tent op te zetten. Dit bleek dus na een uur niet meer mogelijk. Dus nu zit ik in een klein dorp op een schoolplein en morgen gaan we met een lokale bus naar Baglung. Het lopen zit er dan op. Mijn bergschoenen zijn ook versleten, de zolen zijn bijna helemaal los van de schoen, maar toch nog waterdicht. Schoenen en tent gaan naar Deepak, die kan er nog wel wat van maken. Ik kwam er vandaag ook achter waarom mijn bankpas het niet doet, heb de buitenlandmodus niet aangezet. Oen!
Morgen eindelijk niet meer in deze rottent!?
Een vuurvliegje is een lang soort torretje +/- 1.5cm met schilden en een wit puntje aan de achterkant. Denkt dat mijn kaars een vrouwtje is.

Dag 12 uit het dagboek van Joop do. 30-10
Vanmorgen 8.00u met een lokale jeep met 13 personen over een van de slechtste wegen die ik ken naar Baglung gereden. 11.30 aangekomen en een uur later met de lokale bus naar Pokhara. Toch ook weer behoorlijk lang over gedaan ong 15.00 u in pkh en in pkh nog een stukje met de taxi.

Vr. 31-10

Vandaag Rita en Rabin mee uit eten genomen in een restaurant dicht bij Pokhara lodge. Natuurlijk moest Humraj komen controleren of alles goed ging.

Za. 1-11

Dacht vandaag de scholen te bezoeken maar die zijn nu gesloten. Volgend jaar dan maar. Geboorte datum van Rabin en Rita opgenomen. Busticket is geregeld. Hotel weer vrij.

En inmiddels alweer ruim twee weken thuis!

Vanmiddag kregen we ook de afrekening van de Delta. De zonnecollectoren brengen al ruimschoots hun geld op, een fijne meevaller! Wow! Daar nemen we maar een Beaujolaisje op.


Ria Donderdag 20 November 2014 at 4:21 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

negen reacties

Joop

Als er liefhebbers zijn die ook z’n tocht willen maken of gewoon een makkelijke tour om al het moois in Nepal te bezichtigen kan ik dat voor jullie regelen. Ik heb al voor veel mensen trektochten georganiseerd en heb veel ervaring.

Joop, (URL) - 20-11-’14 17:45
joke

Mooi verhaal!! Wim wil niet..;))

joke, - 20-11-’14 18:25
ria

:-D

ria, (URL) - 20-11-’14 18:29
Thérèse

Oei, ik ga straks of morgen het dagboek verder lezen. Maar nu eerst: “Proost lieve mensen! Op het leven!”

Thérèse, (URL) - 20-11-’14 19:46
Jan K. alias Afanja

Volgens mij kan ik beter een avondje met Ria aan de Beaujolais zitten dan dat ik een dag met Joop aan de wandel ga. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 20-11-’14 20:35
Sjoerd

Mooi die verhalen van Joop. Ik zal in het weekend ook eens een primeurtje nemen… Kijken wat er in het vat zit.

Sjoerd, (URL) - 20-11-’14 21:19
Ina

Proost!!! Je hebt t verdient na de recente gebeurtenissen. Hopelijk gaat t beter met je vingers? X

Ina, - 20-11-’14 21:26
ria

Gezellig Jan! tenminste iemand die mij gezelschap houdt ;-)

ria, (URL) - 21-11-’14 16:46
hanscke

Ik vind het een prachtig verhaal en ik heb genoten van alle afleveringen. Ik kan mij voorstellen dat zo’n verhaal niet zo maar een twee drie verteld kan worden, maar in deze vorm gaat het prima. Dank je wel voor je inkijkje.

En dan nu maar weer op zoek naar de beaujolais. net als vorig jaar hier nog nergens te bekennen. Zondag in Leeuwarden waarschijnlijk wel

hanscke, (URL) - 21-11-’14 20:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.