Venster op de wereld

Bogerdweg 24 Dreischor

De plek waar mijn zus en ik geboren zijn en waar we afgelopen zomer nog samen op de stoep stonden maakt deel uit van de vierkante kilometer bij Dreischor, die van uiteenlopende kanten werd onderzocht en verhalen werden opgetekend van mensen die in het gebied wonen en werken.

Vanmorgen stond er weer een stukje in de krant, er was een boek uit en een paar mensen hadden dat ontvangen. Dat boek wilde ik natuurlijk ook wel hebben en omdat Joop toch even naar Zierikzee moest bracht hij het voor me mee.

Het is een prachtig boek geworden en ik ben bijna trots dat ik daar op die plek geboren ben, maar dat zou natuurlijk voor iedereen zo moeten zijn, waar ter wereld ook want, zo eindigt het boek:

Iedere regio verdient zo'n vierkante kilometerverhaal. Niet in de laatste plaats wil het boek ertoe bijdragen dat men bewust en met respect met de leefomgeving van mensen, planten en dieren leert om te gaan. Omdat alles er gebeurt wat er op de wereld te vinden is: liefde en verdriet, strijd en rust, overleven en sterven, winnen en verliezen.

Deze dans van het leven is overal op uniek maar toch universele manier gaande. Dat maakt deze kilometer een waar 'venster op de wereld'.

Ria Donderdag 18 December 2014 at 6:12 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

zeven reacties

joke

Zo zou het inderdaad voor iedereen moeten zijn…Mooi gezegt….!!

joke, - 18-12-’14 19:27
aargh

Ja dat boek wil je natuurlijk wel hebben, een mooi bezit. Jij kent er ook elke vierkante centimeter denk ik.

aargh, (URL) - 18-12-’14 19:59
Sjoerd

Je hebt gelijk, iedereen zou trots moeten zijn op zijn vierkante kilometer.

Sjoerd, (URL) - 18-12-’14 22:07
Jan K. alias Afanja

Ik kan me voorstellen dat je dat boek graag wilde hebben. Zoiets zouden ze wat mij betreft ook wel mogen maken over de vierkante km waar ik mijn eerste levensjaren heb doorgebracht.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 19-12-’14 01:00
John

Dit soort boeken zijn ook super leuk. Het boek over De Zak wat ik als afscheidscadeau kreeg is ook enorm mooi. Je trots snap ik ook wel. Lekker vasthouden.

John, (URL) - 19-12-’14 10:45
tineke

Ben er maar trots op dat je dat boek hebt!
Zo ben ik nog steeds bezig als ik even TIJD heb over mijn vierkante km.van mijn geboorte dorp!

tineke, - 19-12-’14 18:28
ria

Jaaa, dat is ook een prachtige kilometer Tineke :-D

ria, (URL) - 19-12-’14 18:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.