Zompig

Wat wandelen betreft de schade wat ingehaald van gisteren, het was afwisselend zonnig en dan weer mistig, best lekker wandelweer.

Toen we thuiskwamen scheen de zon en ik had zin om wat in de tuin te gaan doen, maar het is allemaal blubber en water, zompig zeggen we dan. Ik vind dat een mooi woord.

De pimpelmeesjes hadden er ook al zin in en maakten een drukte van jewelste, al is dat op het filmpje niet goed hoorbaar.

De pakjes zijn inmiddels binnen en vanavond heb ik mijn nieuwe pan ingewijd door er Chili con carne in te maken, het ging prima, het was lekker en we aten uit onze nieuwe kommetjes.

De weegschaal geeft veel te veel aan, die stuur ik maar weer terug....

Een pondje meer dan de oude maar dat mag de pret niet drukken, de bijbehorende andere cijfertjes moet ik me nog eens goed in verdiepen, want het vet is aan de lage kant (ondergewicht zegt de tabel dan) en de spiermassa op het randje van normaal aan de hoge kant voor een vrouw van mijn leeftijd, tenminste dat denk ik. De botdichtheid zegt dat ik bijna geen bot heb, dat kan nooit goed zijn, misschien heb ik niet goed gekeken, ik heb ook geen zin iedere keer op dat ding te gaan staan. De bloeddrukmeter waren ze vergeten er bij te doen, die wordt nagestuurd. Ach ja, ik vind dat wel leuke zulke wetenswaardigheidjes, volgende week weer eens, kijken of dat pondje teveel er al af is, of dat mijn botten wat toegenomen zijn, dat vet en die spieren vind ik wel goed zo.

Ria Dinsdag 20 Januari 2015 at 6:32 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

acht reacties

Thérèse

IK denk dat jij best gespierd bent Ria met al dat wandelen. Wat bijzonder zo’n weegschaal met zo veel bijzonderheden. Maar ja, een weegschaal blijft soms toch een vervelend ding!! :-)

Thérèse, (URL) - 20-01-’15 19:35
R van InR

Ja knap hè hoe zo’n weegschaal aan je voeten kan zien hoeveel vet er een meter hoger zit en hoeveel spieren er 1,5 meter hoger zitten en dan ook nog of er wel botten in dat alles zitten. Het is een soort paranormale weegschaal als ik het goed begrijp :-)
(of moet je er met je buik op gaan liggen en je er spierballen opleggen?)

R van InR, - 20-01-’15 22:33
ria

Ik vind het ook erg knap R. Nee ik ga er gewoon op staan. Misschien is het ook allemaal onzin hoor, maar ik wil graag geloven dat ik weinig vet heb natuurlijk en heel veel spieren die erg zwaar wegen :-)

ria, (URL) - 20-01-’15 22:45
ria

Dat van die botten neem ik dan maar op dekoop toe ;-)

ria, (URL) - 20-01-’15 22:47
Brillie

Dat zeg ik ook iedere keer: de weegschaal is niet goed bij zijn teller. Zoveel weeg ik niet.

Brillie, (URL) - 20-01-’15 23:12
Renesmurf

Je kan ook teveel uitzoeken, denk ik dan, maar op zich is er natuurlijk niks mis met de afvragende mens.
Ik vind zompig ook een mooi woord.

Renesmurf, (URL) - 20-01-’15 23:29
Sjoerd

De meeste weegschalen kloppen gewoon niet, ik kan nooit zo zwaar zijn…

Sjoerd, (URL) - 21-01-’15 11:02
John

Van zo’n weegschaal zou je gek worden van angst lol. Ik las op de link die je me gaf dat het een benadering is.

John, (URL) - 21-01-’15 14:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.