Nieuws uit Nepal

Vreselijke berichten gisteren over de aardbeving in Nepal. Gelukkig weten we inmiddels dat iedereen van onze Nepalese vrienden ok is. De foto heb ik van een Nepalese vriend van Facebook gepikt, ik weet niet waar het is.

Er is ook nieuws over Rita en Rabin, dus Joop deed weer een mail de deur uit:

Alle vrienden en bekenden van ons in Nepal zijn ongedeerd. De meesten wonen dan ook in Pokhara waar de schade meevalt. Ook op het platteland waar de ouders van Humraj wonen zijn alleen wat huizen beschadigd maar geen gewonden.

Het epicentrum van de beving lag 25 km ten Westen van Kathmandu en dus 175 km ten Oosten van Pokhara. In Kathmandu is veel schade aan oude gebouwen en tempels.

Rita heeft haar overgangsexamen met prachtige cijfers afgesloten ( zie bijlage ) met een gemiddelde van 8,7 mag je wel zeggen dat ze geslaagd is. Ze eindigde als 8ste van haar klas met 32 leerlingen. Ze gaat nu naar het 7de leerjaar van de 12.

Rabin doet het ook prima hij doet vanaf 4 Mei zijn eindexamen en gaat dan naar Kathmandu om aan de universiteit te gaan studeren voor ingenieur wegenbouw. Samen met 2 vrienden huren ze daar een kamer.

In september ga ik samen met mijn jongste dochter Silvia en mijn zwager Martin weer naar Nepal. We maken daar een korte lodge trekking van 5 dagen en ik laat ze e.e.a. zien in Kathmandu en Pokhara.

Iedereen die een donatie heeft gestort hartelijk bedankt en we gaan nu Rita steunen om haar diploma te halen en hopelijk een deur naar een goede toekomst aan haar zal het niet liggen.

Ria Zondag 26 April 2015 at 4:40 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

elf reacties

joke

Wat heftig allemaal…..

joke, - 26-04-’15 17:02
sil

Dat was even schrikken ,…vreselijk :( Blij dat Pap zijn “familie” ongedeerd is

sil, - 26-04-’15 17:21
Thérèse

Gelukkig maar, Ria. Het blijft erg natuurlijk.

Thérèse, (URL) - 26-04-’15 17:52
tineke

Dat was zeker schrikken ik heb vanaf gisteren alles gevolgd via het journaal.
Gelukkig zijn ze ongedeerd vertelde Joop via de mail…maar het blijft heftig allemaal!!

tineke, - 26-04-’15 18:22
aargh

Dat is een hele opluchting, fijn dat jullie ook zo snel geïnformeerd konden worden en niet in onzekerheid hoefden te blijven, na zo’n gebeurtenis is de chaos vaak compleet. Ook wel plezierig dat Rabin nu nog niet in Kathmandu woont.

aargh, (URL) - 26-04-’15 20:52
Sjoerd

Hel fijn om dat te horen. Het lijkt me verschrikkelijk daar.

Sjoerd, (URL) - 26-04-’15 21:05
Jan K. alias Afanja

Fijn dat jullie vrienden daarginds ongedeerd zijn. Een scchonzus zou volgende week naar Nepal gaan, maar dat zal eerst wel niet doorgaan, neem ik aan. Wat een ellende weer daar.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 26-04-’15 21:50
John

Ik had de mail gekregen. Vreselijk wat daar gebeurt is. Je kan het toch niet bevatten wat een ellende daar.

John, (URL) - 27-04-’15 09:56
Irene

We zijn net weer online na de verhuizing en zien de aardbeving nu pas. Blij dat de familie in elk geval ok is. Gefeliciteerd rita.

Irene, (URL) - 28-04-’15 13:47
hanscke

Ik vraag mij af, is er straks nog wel een universiteit voor Rabin? Wat een ellende allemaal. het laat mij zeker niet onberoerd.

hanscke, (URL) - 29-04-’15 15:34
ria

De tijd zal het leren Hanscke.

ria, (URL) - 29-04-’15 19:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.