Schuldig

Na nog wat gemiezer vanmorgen klaarde het toch na de middag eindelijk op. 

Joop ging gezellig naar de kaakchirurg en ik vanmiddag naar de tuin in Scharendijke om de boel wat te fatsoeneren. Oprit netjes gemaakt en verder wat knipwerk, ik heb weer lekker gezweten. Al het afval ligt er nog en er moet nog gemaaid worden, maar verder valt het wel mee.

Daarna lekker buiten gedoucht, er is alleen nog koud water maar dat kon ik nu wel hebben, heerlijk! Dat is eigenlijke het enige wat ik hier mis, een buitendouche. En ja zo'n middagje is die ruimte ook wel weer fijn, lekker heen en weer banjeren en bezig zijn, maar missen doe ik dat hier niet.

Vanavond gingen we lekker zwemmen, het is maar een eindje naar Bommenede, maar het was best warm voor Didi, na het zwemmen en zodoende lekker afgekoeld ging het op de terugweg een stuk beter.

Mijn Japanse sterjasmijn begint te bloeien, hij doet het hier prima en ruikt heerlijk! Ik kocht er een paar jaar geleden een stuk of zes om rond de kleine caravan te zetten, ze vroren de eerste winter dood. Hopelijk gaat deze langer mee.

Bijzondere wolkenslierten in de lucht vanavond, het is raar weer.

Op de terugweg plukte ik een mooi veldboeket, met klaprozen en malva en wat grassen, ik geloof niet dat het mag, die klaprozen, voelde me ook best schuldig en hoopte dat niemand het zou zien. Ik zal het nooit meer doen.

Ria Vrijdag 24 Juni 2016 at 8:55 pm | | Standaard

acht reacties

Thérèse

ik plukte er ooit ook eentje, maar binnen de kortste keren hing-ie slap. god straft onmiddellijk, dacht ik.
vervelend dat je nog steeds in Scharendijke moet tuinieren. mooie foto’s maak je toch.

Thérèse, (URL) - 24-06-’16 21:49
Irene

Nou, klaprozen houden het toch geen uur uit in een vaas, dus plukken heeft weinig zin ook.

Irene, (URL) - 24-06-’16 21:56
ria

Ze staan er nu toch al een uur of twee in en maken Nog geen aanstalten hoor…

ria, (URL) - 24-06-’16 22:11
Margo

Ja dat wou ik ook net zeggen, klaprozen zijn zo weg. Maar waarom zou je ze niet mogen plukken, zijn ze beschermd of zo? Er zijn er best veel en ze zaaien zich makkelijk uit. Zwem jij in natuurwater? Brrrr. En koud douchen? Brrrrrrrrrrrr!!!

Margo, - 24-06-’16 23:41
John

Ik douch ook met regelmaat koud. Ben ik een jaar of zo geleden mee begonnen en het maakt je een ander mens. Zwemmen hebben we dit jaar nog niet gedaan.

John, (URL) - 25-06-’16 09:28
Jan K. alias Afanja

De Zeeuwse bloemenweelde doet het prachtig onder die vriendelijk blauwe lucht met lichte wolkenslierten.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 25-06-’16 12:09
Sjoerd

Een lekkere frisse duik moet kunnen toch…

Sjoerd, (URL) - 25-06-’16 12:12
Renesmurf

Lekker zwemmen vindt Quandy ook fijn, vooral als het heet is knapt ie er van op. En bloemen plukken is net als bomen kappen, altijd zonde.

Renesmurf, (URL) - 25-06-’16 13:39
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.