Schaften

Ik heb dan gewoon wel weer een dag nodig om in mijn goeie doen te raken na zo'n dag als gisteren hoor, al is het maar een dagje heen en weer naar België. Hopelijk knapt Joop een beetje snel op van zijn verkoudheid, want daar wordt een mens ook niet vrolijk van. Het is niet alleen een dagje België maar alles bij elkaar.

Ik doe het niet meer zo heb ik me voorgenomen. Gewoon leuk over binnenwegen met de Spit, lekker op het gemakje toeren met de nodige stops en dan wil ik best wel ergens blijven slapen als het maar relaxed is allemaal, geen gejakker tussen vrachtwagens op de snelweg dat je oren gaan tuiten en niet te vergeten al de benzinedampen die je inademt. Dan blijf ik liever thuis.

Lekker gewandeld vandaag, Didi stippelde de route uit tot ik in moest grijpen want we moeten ook nog een keer thuis komen natuurlijk.

We kwamen langs van Leersum, tegenwoordig heet het Zeelanderij, waar ik vroeger voor mijn moeder al appels ging halen, maar tegenwoordig hebben ze alleen nog pruimen, wat tomaten en andere groenten. Ik nam weer een kilootje pruimen mee, erg verleidelijk hoor ik moet me echt inhouden anders is die kilo zo op.

Vroeger plukten we in de zomervakantie bessen bij van Leersum, geen idee meer wat je er mee verdiende maar gezellig was het wel altijd. Hier in augustus 1963 met Adri en Eveline Flikweert, Wim van der Meer en Hans Koopman, dikke vrienden en beiden al overleden. Suus Fondse en ik die de foto nam, we waren aan het schaften.

Ria Donderdag 28 Juli 2016 at 7:16 pm | | Standaard

acht reacties

Sjoerd

Ik rij met de MG in principe niet meer over autowegen… Zeker niet als de hardtop er niet op zit.

Sjoerd, (URL) - 28-07-’16 21:36
Renesmurf

Ja, dat gejakker over de wegen, het schiet wel lekker op, maar aangenaam is het niet. En de hond de route laten bepalen doe ik ook wel eens, maar altijd wel het verstand er bij gebruiken natuurlijk.

Renesmurf, (URL) - 28-07-’16 22:43
Margo

Geweldige foto’s!

Margo, (URL) - 28-07-’16 23:34
Jan K. alias Afanja

Je schotelt ons weer mooie foto’s van de zweefvliegen voor.
Ik begin mijn ritjes vrijwel altijd met de kleinst mogelijke landelijke wegen. Als het om een langere rit gaat, dan kies ik na verloop van tijd de grotere wegen om thuis te zijn voordat ik te moe word.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 29-07-’16 00:03
John

Ben je over de ring bij Antwerpen geweest? Wat een drama daar. Ik moest ook zeker een dag bij komen van 4,5 uur in de auto.

John, (URL) - 29-07-’16 08:01
joke

Prachtig die oude foto!!!

joke, - 29-07-’16 18:31
Thérèse

Helemaal gelijk. Ergens blijven slapen is wel veel ontspannender.

Thérèse, (URL) - 29-07-’16 19:14
hanscke

Pruimen! Je hebt me op een spoor gezet en ja ik heb ze gekocht. Heerlijk, dat sap wat langs je kin druipt als je niet uitkijkt, want pruimen eten zonder knoeien is nog een hele kunst.

hanscke, (URL) - 30-07-’16 12:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.