Met zonder vleugels

Eerst naar Zierikzee vanmorgen want ik begon me steeds meer aan mijn bril te ergeren. Ik heb hem nog niet zo lang dus dat is zonde eigenlijk, maar hij heeft 'vleugeltjes' en die knijpen in je neus als je niet oppast.

Ik had nog nooit eerder vleugeltjes, altijd kunststof. Die zet je op je neus en die staat. Daar kan niets bij verbuigen, daar kunnen alleen maar krassen op de glazen komen.

En nu had ik een oplossing verzonnen, daar ben ik best goed in altijd.

Mijn plan was om een nieuw iets kleiner montuur uit te zoeken en dan de glazen over te zetten, dat moest toch mogelijk zijn dacht ik. Maar nee hoor, dat vond de brillenwinkelmeneer geen goed plan, bij varifocale glazen gaat dat niet en hij kon mijn klacht zo verhelpen...

Uit voorzorg had ik een paar oude brillen opgezocht, die bewaar ik altijd net als oude gebitten, je weet maar nooit. En eentje, van twee brillen geleden ongeveer had bijna nog geen krassen, die heb ik vanmorgen gelijk opgezet, want misschien moest mijn bril wel daar blijven. Eigenlijk vind ik hem ook nog wel leuk.

Mijn 'goeie' bril zit nu ook wel weer goed, hij had het echt zo voor elkaar, maar ik heb toch de rest van de dag mijn oude kuntstof ding opgehouden en ik zie goed, in de verte zelfs beter, misschien als ik 's avonds moe word, of bij preciese dingen dat ik dan mijn 'nieuwe' op moet zetten, maar voorlopig hou ik het even bij deze.

Heerlijk gewandeld vanmiddag!

Echt goed zichtbaar hoor die flappertjes, zien jullie ze ook?

Ria Maandag 22 Augustus 2016 at 7:07 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

vier reacties

Renesmurf

Ja, ik zie van alles. En gelukkig nog steeds zonder bril. Wat fijn zit went snel.

Renesmurf, (URL) - 22-08-’16 21:06
Thérèse

Je hebt groot gelijk met die dingen uitproberen. Duur dat die brilkrengen zijn, vind ik dan, maar ja, zelf heb ik nog geen bril.
Die flappertjes zie ik ook, maar bedoel je dat ding tegen de vogels of dat mooie riet?

Thérèse, (URL) - 22-08-’16 21:30
Sjoerd

Ik zou toch maar weer gauw de varifocale bril opzetten als ik jou was. Ik had dat in het begin ook en heb een paar silicone vleugels gekregen. Probleem was daarna over.

Sjoerd, (URL) - 22-08-’16 22:32
ria

Deze is ook varifocaal, dat heb ik al jaren hoor.

ria, (URL) - 22-08-’16 23:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.