Geluidshinder

 Ik doe er gelijk nog een logje achteraan, gewoon omdat ik zo lekker zit te gloeien van de zon, me relaxed voel en even iets kwijt wil.

De laatste dagen was er ergernis. Het is niet altijd even makkelijk allemaal.

Didi blaft, af en toe, en omdat we alles al geprobeerd hadden dacht ik, vroeg ik eens advies bij haar.

Het kan ook zijn dat ik het te snel wil en je moet het ook wel samen doen. Als ik niet reageer op haar geblaf en Joop komt op hoge poten dat ik er iets aan moet doen werkt het niet.

En eigenlijk valt het allemaal best mee. Het zijn de buurvrouwen waar ze het sterkst op reageert, als ze weggaan en weer thuiskomen met hun hondjes en sommige andere honden, of lawaaiige kinderen. Nu hebben we afgesproken niet meer te reageren. Maar net doen of er niets gebeurt is best moeilijk als je schrikt. Want dat is het, we schrikken er zo van.

En er staan snoepjes voor als ze rustig is en niet reageert op dingen die buiten gebeuren. Zo moet het lukken.

Verder moeten jullie maar niet teveel aantrekken van mijn gezeur over Joop, maar ik wil erg graag dat hij net zo gelukkig is als ik. Dat hij niet de hele dag uit verveling zit te Candy Crushen en alleen maar een rondje snelwandelt. Hij vindt het prima allemaal en sloft lekker op zijn sloffen door de kamer.

Dat brengt mij bij het volgende, wat dragen jullie voor schoeisel in huis?

Ik loop 's winters op mijn sokken en nu op blote voeten, mij hoor je niet.

Ria Dinsdag 28 Maart 2017 at 7:46 pm | | Standaard

vier reacties

Renesmurf

Blote voeten, en in de winter ook op sokken.

Mijn idee over de hond is, meteen streng straffen, met de stem, zodra er geblaf klinkt! Zo hebben we dat Quandy wel afgeleerd. Bij blaffen moet hij naar binnen!

Renesmurf, (URL) - 28-03-’17 23:20
Sjoerd

gewoon terug blaffen…

Sjoerd, (URL) - 29-03-’17 11:46
Margo

Ik loop indien het seizoen het toelaat op blote voeten. Wij hebben vloerverwarming dus het kan eigenlijk altijd. Maar als het koud is heb ik toch graag sokken aan en de croc sloffen, net iets behaaglijker.
Blijft Didi blaffen dan, en hebben de buten daar zoveel last van? Ik heb nooit last van buurhonden die zomaar even een blafje laten horen, eerder van buurmannen die eindeloze telefoongesprekken in de tuin lopen te voeren, al ijsberend van voor naar achter. Daar kan ik echt niet tegen! Dan nog liever tien honden.

Margo, (URL) - 30-03-’17 02:43
ria

Nee ze blaft helemaal niet veel en de buren hebben er ook geen last van, alleen wij ;-)

ria, (URL) - 30-03-’17 08:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.