Kirby

Was ik toch vanmorgen bijna mijn servicebeurt van de Kirby vergeten. Een paar weken geleden werd ik gebeld dat ik gewonnen had, ik was een van de uitverkorenen voor een GRATIS servicebeurt, het zou me niets kosten. (behalve de stofzakken die waren niet gratis natuurlijk dat zou ik wel begrijpen) ik zou wel gek zijn als ik dat zou laten lopen zei ze erbij, misschien wat in andere woorden maar het kwam er wel op neer.

Goed. De machine gaat dan helemaal uit elkaar wordt tot en met geborsteld, alle stof op viltjes veel viltjes, ik weet het zo langzamerhand wel. Ongeveer het eerste wat ze tegenkomen zijn de koolborstels, die waren zeker al tot op de helft, nou tot op de helft, toch minstens een kwart, dus nog lang niet versleten zou ik denken en met mijn gebruik van zo ongeveer 1 keer in de week kunnen ze nog wel een poosje mee....

Het anker moest ook nodig gepolijst, dat kwam ook de slijtage van de koolborstels ten goede en koste maar 11 euro. Ok, dat was te overzien zo konden de koolborstels ook vast nog een jaartje langer mee. 

Nog een dingetje stuk, dat hoorde bij het onderhoud, dat was GRATIS!

Verder was alles nog wel ok, weinig te vinden, ik word er altijd een beetje kriegel van.

Nu heb ik dus in 2014 (nieuwe kogellagers) 2015 (nieuw snoer wegens breuk eigen schuld) en 2017 (anker gepolijst) onderhoud gehad.

Die ik nu heb kocht ik tweedehands in 2010. Dit allemaal even voor mezelf zo heb ik alles weer bij elkaar, daar heb je tenslotte een weblog voor.

En echt inmiddels zou ik misschien al wel een stuk of wat gewone stofzuigers versleten hebben hoor, want ik wist er weg mee voordat ik een Kirby had, maar het onderhoud moet je in de hand houden. 

En dat duurt dus nog wel minstens twee jaar.

Ria Donderdag 26 Oktober 2017 at 6:03 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

zes reacties

hanscke

Je hoort of ziet nooit meer reclame over de Kirby. Wordt dat ding nog wel verkocht? niet dat ik er één zou willen hebben hoor, de stofzuiger doet het ook prima.

hanscke, (URL) - 26-10-’17 20:19
ria

Oh ja hoor en ze zijn ook goed. Alleen dat overdreven onderhoud, je gaat toch ook niet elk jaar je hele auto uit elkaar laten halen en bij voorbaat al onderdelen vervangen..

ria, (URL) - 26-10-’17 21:37
Irene

Voor zoiets is een weblog zeker onmisbaar :-)

Irene, (URL) - 26-10-’17 22:23
Sjoerd

Je zou toch verwachten dat daar een borsteloze motor in zou zitten…

Sjoerd, (URL) - 26-10-’17 23:03
Margo

Een Kirby, ik had er nog nooit van gehoord. Wat is er voor bijzonders aan die stofzuiger?

Margo, (URL) - 27-10-’17 01:22
Jan K. alias Afanja

Een Kirby … het zegt me helemaal niks, ik zal zo eens wat googelen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 27-10-’17 16:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.