Opgeruimd

Drie geleverde lampen, dan zou je denken dat zijn drie dozen, maar dat is wat simpel gedacht hoor. In de eerste doos die ik opendeed zat weer een doos en in die tweede nog een doos en daarin weer van dat vervelende piepschuim en zo ging het ook bij de andere, met nog een hele lap van die luchtkussentjes, nog meer piepschuin en een stuk of acht dozen en dat stond allemaal nog als 'net uitgepakt' buiten onder het afdakje en in de garage.

Dat heb ik eerst maar eens opgeruimd en weggebracht naar de daarvoor bestemde plaatsen, de papiercontainer van de muziek staat vlakbij en ook de andere bakken staan om de hoek. Gelijk de stoep maar eens aangeveegd en de garagevloer schoongemaakt want de blubber van de weg rijd je ook mee naar binnen natuurlijk. 

Voordeel van alle regen van gisteren is wel dat de wegen lekker schoongespoeld zijn, maar het nadeel is dan weer dat de boeren niet meer bij de spruitjes kunnen en die groeien als kool.

Daarna bracht ik de Tibouchina en nog wat geraniums naar de Orangerie in de Veerhoek. Loeizware potten door alle nattigheid, dat doe ik over een paar jaar ook niet meer, maar misschien verzamel ik tegen die tijd wel Kaapse viooltjes. Nu snap ik ook ineens waarom mijn oma die zo leuk vond, ze wilden alleen nooit goed bloeien bij haar.

Eind van de middag nog even naar het tuincentrum voor een paar kaarsen, er stonden prachtige kerstboompjes daar heb ik er ook vast maar eentje van meegenomen want de mooiste is het eerste weg natuurlijk, die heb ik nu.

Ria Dinsdag 28 November 2017 at 6:13 pm | | Standaard

zes reacties

Renesmurf

ja, de regen spoelt goed schoon, maar nu is het eerst schoon genoeg hoor.
Ja, en kerstspullen moet je halen voor Sinterklaas anders ben je te laat.
En ja, er is teveel verpakkingsmateriaal, de wereld gaat er nog aan ten onder.

Renesmurf, (URL) - 28-11-’17 21:11
John

Er is ook niet zo’n beetje gevallen ook zeg, en ik zag dat we de komende dagen nog meer regen gaan krijgen.
Al die verpakkingen in verpakkingen. Ik vraag me af of dat nu echt niet anders kan. We barsten van het afval zo ondertussen.

John, (URL) - 29-11-’17 09:09
Jan K. alias Afanja

Van al dat verpakkingsmateriaal word je idd vaak niet vrolijk. Vorige week kwam een doos met heel veel piepschuim wel mooi van pas, dat kan ik nu mooi gebruiken voor een surprise voor de jongste kleinzoon … :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 29-11-’17 12:43
Sjoerd

Er is water genoeg uit de lucht komen vallen. Met zo’n weer is het fijn om alvast wat gezelligheid in huis te halen.

Sjoerd, (URL) - 29-11-’17 12:50
Irene

Nu al een kerstboom. Ik dacht dat jij niet van de kerstversiering was?

Irene, (URL) - 29-11-’17 19:26
ria

Nee dat ben ik ook niet, maar buiten op de stoep wil ik wel een boompje …

ria, (URL) - 29-11-’17 20:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.