Hondjes

Vanmorgen was het nog lekker en wandelden we een leuk rondje. Een mevrouw op de fiets en een hond aangelijnd ernaast, dus ik had Didi ook aangelijnd. Zijn ze naast ons rolt er ineens nog een hondje met een grote bek op straat. Niets aan de hand verder maar we keken er wel van op.

Even later de wegloophond van de Binnendijk met het baasje in de auto erachteraan, ze waren bijna thuis, maar ja dan heb je haar nog niet binnen. De jonge labrador kent ons inmiddels en komt ons vrolijk tegemoet, ik weet inmiddels wat de bedoeling is en pak haar bij haar nekvel. De baas komt al met de lijn aangelopen en eenmaal aangelijnd leest Didi haar nog even de les, wat nou weglopen! Ik zal je leren! Baasje blij dat hij weer aan het werk kan.

Een stukje verderop de twee hondjes uit de Kromte die vaak achter hun hekje zitten te blaffen, ik was ze nog nooit tegengekomen, maar vorige week wel een keer aangelijnd en wel, dus Didi ook aangelijnd. Vrouwtje was bang en had het niet op grote honden tilde zelfs het kleintje op, 'als ze gaan vechten en bijten...' ik zei dat dat bij Didi zeer onwaarschijnlijk was.

Vanmorgen liepen ze los, dus ik liet Didi ook haar gang gaan. Even snuffelen en ik mocht ze zelfs aaien en hun vrouwtje Didi ook, niets aan de hand. Een beetje aftasten, spelen was er nog niet bij, maar ze hadden de ruimte en zo hoort het! Dieren moeten ook de gelegenheid krijgen aan elkaar te wennen, daar schort het zo vaak aan!

Met Didi gaat het weer goed, ze eet en poept weer normaal.

Ria Maandag 12 Maart 2018 at 7:14 pm | | Standaard

zeven reacties

hanscke

Als honden de ruimte krijgen gaat het inderdaad meestal altijd goed. Het was hier vandaag compleet lente. Gistermiddag ook, toen hebben we met vriendin (60!jaar vriendschap) en haar man ons dorp eens aan alle einden en kanten bekeken.

hanscke, (URL) - 12-03-’18 20:32
Thérèse

Een heel hondenverhaal, leuk Ria. Als ik iemand met een hond tegenkom, vraag ik altijd of ik wat foto’s mag maken. We maken dan meestal een praatje en thuis ga ik die hond tekenen. Ik heb er al heel wat. Wanneer ik zo ver ben, ga ik er een fotoboekje van maken, voor mijn eigen lol. “De honden van Bovenkarspel’ zal het heten.
Fijn dat het weer goed gaat met Didi.

Thérèse, (URL) - 12-03-’18 22:18
Renesmurf

Ja, het heeft even zijn tijd nodig, en er moet ook voldoende ruimte zijn. Daar gaat het vaak mis.

Renesmurf, (URL) - 12-03-’18 22:52
Jeanne

Lekker dat Didi weer fit is!

Jeanne, (URL) - 12-03-’18 23:43
Sjoerd

Mooi is dat toch, leven en laten leven, ook bij de dieren.

Sjoerd, (URL) - 13-03-’18 06:45
Jan K. alias Afanja

Daar heb je met katten toch een stuk minder drukte van … ;-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 13-03-’18 11:55
Wieneke

Hahaha, goed zo, Didi !!!

Wieneke, (URL) - 13-03-’18 14:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.