Preventief

Zoiets is natuurlijk niet zomaar voor elkaar. Dat begint al als het pakketje is gearriveerd met het aansluiten, kijken of het werkt, er kwam maar één camera in beeld en er waren er twee, zoeken, nog eens gebeld, dat alleen al duurde dagen want het weekend zat er tussen. 

Op maandag gebeld niemand die het snapte en toch moet hij er dan uiteindelijk weer zelf achter komen, een andere groep, nee dat hadden ze nog nooit meegemaakt...

Dan is de ladder die we hebben te kort, nu kunnen we wel ergens anders een langere lenen, maar om de goten schoon te maken is het ook wel handig en ramen zemen, het huis is gewoon nogal hoog en een lange ladder is dan fijn, dus die hebben we nu, de kortere is te koop.

Dan moet het spul worden aangesloten natuurlijk. Het was er een mooie dag voor, ramen en deuren open en heen en weer lopen maar, trap op trap af, gaatjes boren, draadjes trekken. Ik liep ondertussen heel Zierikzee af voor witte snoertjes, maar die waren nergens te vinden, nu zit er aan de ene een blauwe en aan de andere een gele, je ziet er binnen maar een klein stukje van maar toch, misschien moet ik een wit hoesje punnikken.

En nu zijn we dus beveiligd met camera's. Geen idee of het zin heeft, maar wachten tot er iets gebeurd ook niet. Niet dat we waardevolle dingen hebben, of het moeten mijn tekeningen zijn, mijn diamanten draag ik meestal.  Ons lastig vallen wordt op deze manier toch iets moeilijker.

Ria Dinsdag 10 April 2018 at 7:17 pm | ΒΆ | Standaard

zes reacties

sil

Dacht al wat hangt er nu om je nek,… maar dat waren je diamanten :)

sil, - 10-04-’18 20:43
ria

Ja, als je ze altijd draagt valt het op den duur niet meer op he ;-)

ria, (URL) - 10-04-’18 21:57
Jan K. alias Afanja

Nu alleen nog even afwachten tot je camera’s gehackt worden … misschien kunnen wij dan in het vervolg ook meekijken … ;-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 10-04-’18 22:12
Renesmurf

Ja, als je er pret aan hebt moet je het zeker doen! Voorkomen is altijd beter dan genezen, en je zal je wel veiliger voelen.

Renesmurf, (URL) - 10-04-’18 23:40
Wieneke

Het gaat niet eens zozeer om spullen, maar meer om het idee dat de klojo’s die willen inbreken gezien worden. Er komen veel teveel mensen weg met inbraak en vernieling. Voor de langslopende vandaal die even ‘lol wil trappen’ is het misschien wel afschrikwekkend. Maar ik zou als ik jou was gewoon die diamanten blijven dragen, hoor. Vooral als je langs eenzame polderwegen wandelt :-)

Wieneke, (URL) - 11-04-’18 09:14
Sjoerd

Jammer dat dit alleen een passieve veiligheid geeft. Maar voorkomen is beter dan genezen.

Sjoerd, (URL) - 11-04-’18 14:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.