Arbeid en huisjes

Na die ene grijze dag van gisteren was het vandaag weer heerlijk zonnig, we deden gelijk maar weer een rondje vanmorgen al was het best frisss. Muts op en wanten aan.

De voorbereidingen van gisteravond voor vandaag hadden Joop zijn voeten geen goed gedaan, want nu deed de andere voet ook pijn vanmorgen. Hopelijk komt daar toch gauw eens een eind aan zodat hij ook weer lekker de buitenlucht in kan.

En nadat Joop naar Goes was afgereisd deden Didi en ik een rondje Noordgouwe. Ik zit er nu wel helemaal van te gloeien, het was heerlijk! Alles bij elkaar toch een kilometer of twaalf en vanavond tot slot nog anderhalve.

In het boek staat ook een verhaaltje over de oude arbeidershuisjes, de meesten zijn opgeknapt en uitgebreid en dienen als vakantiewoning of worden gewoon permanent bewoond, maar dan zien ze er dus totaal anders uit als het huisje op de foto, dat nog is zoals het gebouwd werd.

Broer en zus waren een apart stel, dat weet ik ook nog wel. Er was een periode dat het voetbalveld tegenover het huisje was en dan zag je ze soms achter de gordijntjes gluren, buiten kwamen ze dan niet, veel te eng natuurlijk al die mensen.

Ria Zaterdag 17 November 2018 at 6:31 pm | | Standaard

vier reacties

John

Ik vind dat altijd leuke huisjes. Jammer dat er hier zoveel gesloopt zijn. HEt misstaat iig niet in de omgeving.

John, (URL) - 18-11-’18 09:30
Irene

Leuk om te lezen. Hier ook knalblauw weer (met schrale wind).

Irene, (URL) - 18-11-’18 09:53
Jan K. alias Afanja

Mooi verhaal. Neeltje en haar vaatdoekje doen me denken aan de reclame, waarin een kippenpoot als vaatdoekje wordt gebruikt … ;-)
Het weer hier: kraakhelder en frisjes, vannacht met -0,4 ºC de eerste nachtvorst gehad.
Fijne zondag verder!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 18-11-’18 11:31
Sjoerd

Haha, dat doet me aan de poetsvrouwen op het werk denken… Volgens mij gaan die ook van bureau naar bureau met ene vaatdoek zonder deze af en toe eens uit te spoelen…

Sjoerd, (URL) - 18-11-’18 12:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.