Gewoon puur

Joop pakt iedere morgen met plezier zijn fiets en gaat elke dag een stukje verder, geen last van voeten of andere ledematen en dat is natuurlijk fijn. Zo kan hij zijn conditie weer een beetje op peil brengen. 

Ik heb gisteren ook vijftien kilometer gefietst voor een paar boodschappen, dat ging ook goed alleen heb ik één probleem... mijn muts valt in slaap. Dus ik pas even. Het zadel dat ik wil hebben is er dinsdag pas weer. Eigenlijk zou ik gewoon liever een stoel hebben, maar het zadel dat ik op het oog heb moet goed zijn zegt Mir, zij heeft er ook zo een.

Verder had ik gehoopt dat het nog een beetje kouder zou zijn vandaag, ik had lekker mijn dichte wandelschoenen aan gedaan en een lange broek, maar dat was best nog warm. Gelukkig was er een verfrissend windje.

Gisteravond eindelijk eens mossels gegeten voor het eerst dit jaar. We hebben lekker op het terras gezeten bij de Ouwe Smisse. Joop houdt niet zo van mossels en om ze voor mezelf alleen te koken vind ik dan ook weer zo wat. Restaurantkoks willen er vaak iets speciaals van maken, gelukkig viel het mee, maar eigenlijk hebben mossels niets nodig, gewoon puur de mossel zonder iets, zo willen de meeste mosselliefhebbers ze ook. Zonder sla, patat en sausjes een pannetje mossels, dat zou het best verkopen.

Ria Zondag 01 September 2019 at 6:02 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

vier reacties

Ellen

Je ziet op de foto gewoon “schone lucht”. Prachtig.
Ik heb wel erg moeten lachen om je zadelprobleem. Misschien is een ligfiets een optie.
Maar toch knap die 15 km na al die jaren dat je niet hebt gefietst.

Ellen, - 01-09-’19 19:10
ria

Ja, of een driewieler met stoel :-D
Ik heb best sterke benen van het lopen en traplopen wat ik elke dag een keer of tien doe, dat merk ik nu met het fietsen.

ria, (URL) - 01-09-’19 19:13
Irene

Zo is dat. Die sliertjes prei in de mosselen, of die geur van witte wijn, da’s niks gedaan.

Irene, (URL) - 01-09-’19 19:22
Sjoerd

Ze kunnen mij er midden in de nacht voor wakker maken, beetje lekkere mosterd erbij en voor de rest helemaal niets….

Sjoerd, (URL) - 01-09-’19 20:11
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.