Zing, vecht...

Zoals ik gisteren al zei vind ik de dag opstarten zonder Didi het moeilijkst. Er is niets als je beneden komt om goeiemorgen tegen te zeggen en die dan vrolijk een goeiemorgen terug kwispelt. 

Het zag er koud uit vanmorgen maar ik ging toch, je komt dan de andere hondenuitlaters tegen, roept goeiemorgen of er is even een praatje en dat is er niet als je op de bank blijft zitten.

Daarvoor doe ik het ook, het contact met dorpsgenoten, wat ik op Scharendijke zo mistte en hier zo dubbel en dwars terug kreeg. Dat wil ik zeker niet meer kwijt en ook al nemen we misschien geen hond meer dan moet ik dat toch op deze manier in stand houden.

Dus ik kwam drie kilometer later heerlijk opgefrist en een paar koekjes armer weer thuis.

Vanmiddag wandelde ik naar Brouwershaven voor een paprika die ik nodig had voor het avondeten. Drie uitgebreide praatjes en zeven kilometer later kwam ik weer thuis. Heerlijk!

Het was zodoende een fijne was- en wandeldag. 

Ik mis Didi vreselijk, maar lekker doorwandelen is ook fijn en af en toe sta ik even stil en kijk achterom of ze nog komt....

Ik heb helemaal ook nog niet over die meerkoet verteld zie ik nu, de helft van haar nest is weggedreven, maar ze zit nog fijn te broeden, dat kan nooit lang meer duren.

Wat een fijne dag was het!

Om vijf uur hoorde ik Ramses op de radio, verder was er in de buurt geloof ik niemand die mee deed, dan ook maar even hier.

Ik hou van Ramses.

Ria Dinsdag 05 Mei 2020 at 7:14 pm | | Standaard
Gebruikte Tags:

zeven reacties

Renesmurf

Hier was hij om vijf voor vijf op de radio, maar dat werd overstemd door het carillon, erg fraai allemaal.

Renesmurf, (URL) - 05-05-’20 22:58
Dhyan

Houdt goeden moed…

Dhyan, - 06-05-’20 08:26
John

Dat contact snap ik helemaal. Dat zou ik ook enorm missen dus ik zou ook zonder hond blijven lopen al kan ik voorlopig nog wel op stap met Bentley. Ik denk wel dat ik na hem weer een hond neem. Ik weet nu ook welk ras bij me past.

John, (URL) - 06-05-’20 08:30
Sjoerd

Passend bij de dag van Gisteren: Ramses Shaffy.

Sjoerd, (URL) - 06-05-’20 08:37
hanscke

Ik durf het bijna niet aan te snijden maar is een andere hond ook een optie? als je geen pup meer wilt is er in het asiel vast wel een hond die naar jouw liefde en aandacht snakt. En je doet Didi er niet tekort mee. Die houdt zeker dat speciale plekje in jouw hart.

hanscke, (URL) - 06-05-’20 11:26
ria

@Hanscke: Als ik dat zou willen zou ik het gelijk doen, maar ik twijfel nog teveel. Zonder heeft ook zo zijn voordelen en ik ben niet meer zo jong, voor je het weet heb je een gebrek en kun je deur niet meer uit. Het is even goed zo.

ria, (URL) - 06-05-’20 19:50
Jan K. alias Afanja

Wij houden ook nog steeds van Ramses. Zoals we eind maart eens als enigen in de straat hebben staan klappen voor de zorgverleners, zo waren wij ook de enigen op de buurt die gisteren om 16:55 uur Ramses door de tuin lieten schallen. Saamhorigheid is hier helaas altijd ver te zoeken.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 06-05-’20 22:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.