Vermoeidheid

We gingen weer lekker vroeg de deur uit, dat bevalt met dit weer het best. Joop op de fiets en ik pakte voor de verandering mijn wandelschoenen weer eens en als een flits ging het door me heen, zolen, stevig, lekker! Ik loop nu al weken op mijn sandalen, wat ook niet echt sandalen meer zijn, het zijn meer zakjes geworden. Inlegzooltjes kunnen er niet in en de rest is van dat nylon, niet eens leer, niets geen stevigheid. 

Het zou me niets verbazen als daar mijn vermoeide rugklachten vandaan komen, ook het vele zitten wel hoor, dat is ook niet goed voor je rug, maar ja met die hitte kom je tot niets, ik tenminste niet.

Verder ben ik ook van plan de suiker weer te laten staan. Ik heb eigenlijk nooit koekjes gegeten, want daar werd je dik van, maar zo langzamerhand is het erin geslopen, koekjes bij de koffie, appelflappen, peacan broodjes, bonbonnetjes die ik af en toe krijg, maar ik ben wel moe, heel moe, zeker nu met die warmte.

Soms weet je niet meer wat goed is.

Lekker zeveneneenhalve kilometer gewandeld, ver zat. De rest van de dag gekleurd.

En nu regent het af en toe, onweersbuien, het is al lekker fris.

Morgen weer een trui aan, gelukkig kan die ook uit.

Ria Zondag 16 Augustus 2020 at 6:33 pm | | Standaard

negen reacties

Sjoerd

Te veel zoetigheid kan nooit goed zijn… Hier is het gelukkig ook behoorlijk afgekoeld.

Sjoerd, (URL) - 16-08-’20 21:15
ria

@Sjoerd: Heb je nu ook gezien wat voor thee ik drink, bij gisteren? Of je roept even wat en bent dan weer weg, oppervlakkig gedoe hier ook over het weer en suiker…. maar vraag dan ook niets als je geen antwoord verwacht.

ria, (URL) - 16-08-’20 21:34
Renesmurf

Goed schoeisel is heel belangrijk, zeker voor de rug!

Renesmurf, (URL) - 16-08-’20 23:40
Irene

Zeg die reeën, lopen die zonder commentaar daar bij jullie in het veld? En suiker, alles wat je koopt daar zit te veel suiker en onnodig zout in. Ik maak tegenwoordig alles wat maar even kan zelf en dan met veel minder suiker en zonder zout. Het verschilt wel per persoon, R is best een zoetekauw, veel meer dan ik, maar hij heeft nooit ergens last van, al helemaal niet van vermoeidheid.

Irene, (URL) - 17-08-’20 10:46
Dhyan

Gaat die trui nou aan of uit?

Dhyan, - 17-08-’20 11:22
Dhyan

Oh nou snap ik het pas, als het te warm wordt kan ie ook weer uit. Oké.

Dhyan, - 17-08-’20 11:25
Ria

@irene joop is ook een zoetekauw dus altijd koekjes in huis stroopwafels vooral en ook nooit moe. Ja reeën zat in het wild gewoon, vooral in de westhoek waar de mensen klagen dat ze hun tuintjes kaalvreten. Maar hier dus ook af en toe.

@dhyan nog geen trui nodig gehad hoor maar het is wel lekker afgekoeld.

Ria, (URL) - 17-08-’20 13:10
Dhyan

Even een update wat betreft de temperatuur hier. Vanmorgen vroeg was het 23 graden maar rond 10.00 uur is het al weer 28 a 29 graden en zo is het vrijwel iedere dag. S’morgens gaan de ramen en deuren open en om 10.00 uur weer dicht. Nochtans blijft het mooi 27 graden binnen. Dat de warmte binnen zo lang wordt vastgehouden is wel lekker wanneer het ineens een stuk kouder wordt.

Dhyan, - 17-08-’20 16:10
ria

Wij zetten ‘s avonds meestal ook de boel weer open en ja als het weer kouder wordt, mag van ons de warmte binnen ook wat langer blijven hangen ;-)

ria, (URL) - 17-08-’20 19:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.