Alles in de wind

Heerlijk rustig in de polder vanmorgen op wat ganzen na, die beginnen ook weer heen en weer te vliegen.

Dus toen ik even later een appje van Janny kreeg, dat we weer wel eens konden wandelen en wanneer dat dan kon en dat het dan mooi weer was, appte ik vrolijk terug dat dat vandaag wel kon, de zon scheen en het was lekker!

Zo gezegd zo gedaan, het weer werd alsmaar minder, nog wat regen zelfs en het waaide ook alweer flink. Gelukkig wilden ze wel binnenkomen en dronken we eerst thee of koffie en daarna leek het weer wat lichter te worden.

Daarna gingen we op stap. Janny had een coronaknotje maar dat hield in de storm niet lang stand. Een goed gesprek wilde ook al niet erg lukken want gehoorapparaatjes en wind zijn ook niet zo'n goeie combinatie, toch hebben we ook nog gelachen hoor, het was weer even erg gezellig zo met z'n viertjes.

Iemand enig idee wat 'harren' zijn? En waarvoor ze dienen?

Ria Dinsdag 03 November 2020 at 6:31 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

zeven reacties

Sjoerd

Don’t ask me!… Als het verder maar gezellig was.

Sjoerd, (URL) - 03-11-’20 21:14
Ellen

Harren ? Zou het niet weten. Wind en gehoorapparaatjes inderdaad geen geweldige combinatie. Haarband om wil mij nog wel eens helpen. Zeker op de fiets. Maar mondkapje met gehoorapparaatjes in combinatie met haarband en leesbril helemaal een drama. Heel veel verlies van gehoorapparaten daardoor las ik in de krant.

Ellen, - 03-11-’20 22:56
John

Het was en is heerlijk weer. En het blijft even zoals nu, heerlijk. Vrijdag ga ik tuinwerk doen bij een vriend en dat is met dit weer geen straf.

John, (URL) - 04-11-’20 16:59
Margo

Harren? Nee, geen idee, vertel!

Margo, - 05-11-’20 19:15
ria

Oh gut, ik ben dat helemaal vergeten, dat is Zeeuws voor kieren, tochtgaten.

ria, (URL) - 05-11-’20 19:31
Joost van Felius

Volgens mijn in de jaren 50 geleerde zeeuws zijn harren “kieren”:
Mijn vrouw afkomstig uit wolfaertsdiek had hetzelfde idee.

Joost van Felius, - 06-11-’20 21:01
ria

Ja hoor Joost. Helemaal goed! Ik zei het tegen mijn zus afgelopen week en toen moest ze er zo om lachen, want het is ook eigenlijk zo’n uit de tijd geraakt woord hè.

ria, (URL) - 06-11-’20 21:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.