Schaatsen en schuren

Toen ik een paar dagen geleden op zolder zat kwam ik ook weer die oude schaatsen tegen, ze liggen al jaren ergens en overleefden zelfs de verhuizing. Nu ben ik ze beu dus ik plaatste ze net als de vaasjes en de boekjes vanmorgen eens op facebook. Maar in plaats van dat er iemand roept 'die wil ik wel' het is tenslotte best leuk decoratiemateriaal, komen er allemaal verhalen over vroeger, ook leuk! Maar mocht iemand ze willen hebben, ze zijn gratis en ik gooi ze niet weg natuurlijk, als er niemand komt gaan ze weer terug naar de zolder.

Eindelijk weer een ochtendrondje vanmorgen en daarna gelijk even door naar de vleesboerderij want de diepvries raakte weer aardig leeg en met de winter voor de deur kan je beter maar goed bevoorraad zijn. Het was er nog niet druk. 

Ik heb daarna de Tibouchina nog maar wat beter ingepakt. De stekjes staan veilig in de garage waar ik ook de verwarming maar heb aangezet. De 'tuin' is nu zo goed als leeg en op sommige plekken spekglad. Als het nu gaat sneeuwen moet ik even schuren geloof ik. Aargh vertelde al eens ergens dat er geen beter schuurmiddel is als sneeuw.

Vanmiddag nog een rondje, waarbij het al wat kouder werd. We aten heerlijke verse, onbespoten spruitjes van Schouwse grond met daarbij een smakelijke slavink van een Schouws varken.

Morgen vroeg uit bed voor maagdelijke sneeuw! Dan is het het mooist!

Ria Zaterdag 06 Februari 2021 at 6:58 pm | | Standaard

twee reacties

John

Als ik de verzendkosten betaal, wil je me er een setje van opsturen?
Gister een grote ronde gedaan, maar vandaag zat dat er niet in met Bentley.

John, (URL) - 07-02-’21 13:00
Jan K. alias Afanja

De sneeuw had weinig maagdelijks vandaag, vond ik. Ik heb even een rondje gelopen, omdat het ‘moest’ van mezelf, maar de stuifsneeuw kruipt overal in en tussen en de cameralens is niet droog te houden. Maar maar verder kijken.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 07-02-’21 15:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.