Kriebels

De merels? hadden er een behoorlijke bende van gemaakt vanmorgen, er zat blijkbaar iets lekkers in die bak. Er  hangen hier geen bolletjes, nootjes en pindakaas, ik ga er van uit dat vogels erg goed in hun eigen onderhoud kunnen voorzien, dat blijkt maar weer. Met de vorst vul ik wel bakken met water als dat nodig is.

Dat moest ik wel even opruimen natuurlijk. De zon scheen vandaag, het was lekker buiten en ik haalde wat zakken potgrond. Daar stonden ook prachtige anemonen en die kon ik natuurlijk niet laten staan. Mooie stevige plantjes.

Ik haalde ook de koffieplant naar beneden en pluisde de plantjes uit elkaar, ik heb nu een hele koffieplantage. De potgrond was wel heel erg koud geloof ik, dat is even schrikken als je uit zo'n warm potje komt, maar dat komt wel weer goed, ze staan nu weer lekker binnen.

De anemonen heb ik een beetje verdeeld, zodat er overal wat vrolijks is en de nepbloemen kunnen weer naar zolder.

Wat een plaatjes en wat een kleuren, prachtig!

De geraniums heb ik maar weer even bij elkaar gezet en afgedekt want er komt weer wel wat vorst aan komende nachten, het is nog lang geen lente ook al willen we dat graag.

Niet gewandeld vanmiddag zodoende, ik had hier mijn handen vol aan.

Ria Zaterdag 06 Maart 2021 at 6:58 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

vier reacties

Sjoerd

Het liefst zou ik ook al alles klaar maken voor buiten, maar we moeten helaas nog even wachten.

Sjoerd, (URL) - 06-03-’21 22:18
Jan K. alias Afanja

Ik weet niet wat er in die bak zat, maar kan het ook zijn dat er iets in zat dat als nest materiaal gebruikt kan worden. Ze trekken hier het mos rond de vijver los. Zal wel lekker zacht zijn ter afwerking van een nestje. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 07-03-’21 01:15
Margo

Staan die anemoontjes buiten? Ik heb bolletjes, die moet ik nog in de grond stoppen. Had er vorig jaar twee in een bakje, dat zijn zulke fotogenieke bloempjes. En ze bleven maar bloeien.

Margo, - 07-03-’21 11:06
ria

Ik had per ongeluk je reactie verwijderd Margo, gelukkig stond het nog in de mail en heb ik het weer terug gezet.
Ja ze staan buiten, anemonen zijn winterhard hoor, die bolletjes kan je gewoon in de grond laten zitten.

ria, (URL) - 07-03-’21 11:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.