Blauw met witte stip

Wat een fijne zonnige dag! Ik begon na het ochtendrondje met het verpotten van mijn asperage plant, dat was nog een heel karwei want om te beginnen zitten die dingen helemaal vergroeid met de pot. Natuurlijk is het allemaal gelukt en had ik vier mooie stekken voor Mir, die wilde ze graag. De mijne kan nu ook weer een tijdje vooruit.

Even weggebracht naar de kapsalon en even naar de winkel, ik had alleen brood nodig dus daar liep ik op af, maar bij de kassa werd ik er wel op gewezen dat ik geen karretje had, zelf had ik er niet eens aan gedacht. Mensen worden alsmaar makkelijker, karretjes worden niet meer schoongemaakt, handen niet ontsmet, ikzelf betrap me er ook steeds vaker op. We worden te makkelijk met z'n allen.

Vanmiddag keek ik eens bij de tulpen die beginnen te bloeien, alleen de paarse zijn al goed open, maar het begin is er.

Bij Lillo zat er een vogel in het riet, hij bleef zitten, ik zoomde in en maakte een foto, ik zag niet wat het was, nu ben ik daar toch niet goed in maar eenmaal thuis bij het bekijken ervan zag ik de witte vlek. 

Mooi hè. Een blauwborst, nog nooit gezien en veel groter dan een roodborst.

Joop heeft geen last van de vaccinatie gehad alleen een wat stijve bovenarm.

Ria Dinsdag 13 April 2021 at 6:40 pm | | Standaard

zeven reacties

Renesmurf

Ja, hier moet ik bij de supermarkt ook weer zelf het karretje schoonmaken, terwijl ik het van oorsprong helemaal niet gebruik. Kutzooi.

Renesmurf, (URL) - 13-04-’21 20:49
Coby

Ria help anders slaap ik niet…..waar ligt Lillo…..

Coby, - 13-04-’21 21:22
ria

hahaha, bij de haven van Bommenede aan deze kant van de dijk waar dat kleine huisje met schuur staat een natuurgebiedje.

ria, (URL) - 13-04-’21 22:10
Sjoerd

Heel mooi die blauwborst, nog nooit gezien…

Sjoerd, (URL) - 13-04-’21 23:02
John

En de cijfers nemen weer toe ook las ik in de krant. Ik kijk toch liever naar die mooie velden en bloemen dan dat ik me te druk maak over Corona. Ik hou me aan de maatregels en vergeet wel eens een karretje :)

John, (URL) - 14-04-’21 08:04
Jan K. alias Afanja

Mooi die blauwborst. Daar kijk ik hier in het rietland ook al lang naar uit, maar ik wacht nog altijd op de eerste ontmoeting.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 14-04-’21 10:46
Dhyan

Ik vind die karretjes eigenlijk een grote bron van besmetting, ik begrijp alleen dat ze een beperkte hoeveelheid karretjes uitgeven voor een maximaal aantal bezoekers en af te dwingen dat er afstand tot de voorganger wordt genomen. Maar vaak staan ze met karretje en al pal naast je.

Dhyan, - 14-04-’21 15:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.