Zoeken en vinden

Joop is tegenwoordig kind aan huis bij de tandarts. Dan valt er weer een kroon uit, zit er een vulling los, of brokkelt er gewoon een stukje ergens af. Hij kan dan bijna altijd dezelfde dag nog terecht en dan repareren ze dat even. Morgen wordt er een nieuwe poging ondernomen een implantaat te plaatsen, daar waar het twee weken geleden mislukte. Er had iemand een afspraak afgezegd en zodoende kon hij eerder. Meevaller! Nu maar hopen dat hij blijft zitten (dat implantaat)

Bij gebrek aan uitbundig bloeiende bloemen en als ze al ergens bloeien worden ze ook nog gemaaid, concentreer ik me dit voorjaar op de vogeltjes. 's Morgens nog niet zo, maar 's middags neem ik alle tijd. 

Mijn vogelzoekersoog is nog niet optimaal ontwikkeld en ze zijn ook zo snel en klein en de foto's ook snel onscherp zonder statief, maar goed, deze kunnen er mee door vind ik. 

Een rietzanger denk ik, allemaal hetzelfde vogeltje en ineens dan een zwarte stip op de laatste, die ik dan in google weer nergens terug vind. Ik zoek verder.

Een badderend wit kwikstaartje en een stelletje grauwe ganzen met jongen waarvan er vast meer dan vijf waren.

En dan kom ik thuis met al dat moois, tenminste dat denk ik dan, het grootste deel kan de prullenbak in, maar gelukkig blijft er ook nog iets toonbaars over.

Update:

Ik heb het helemaal verkeerd gezegd, er wordt een kies getrokken.

Ria Maandag 03 Mei 2021 at 6:56 pm | | Standaard

vijf reacties

Ellen

Wat een leuk filmpje en wat lopen ze parmantig die ganzen.

Ellen, - 03-05-’21 20:10
John

Lijkt me toch niet fijn zo vaak bij de tandarts. Ja, maaien kunnen de beheerders goed. Een beetje te goed.

John, (URL) - 04-05-’21 07:44
Sjoerd

Ach, als je vrij bent om de gaan wanneer je wil is daar niets mis mee.

Sjoerd, (URL) - 04-05-’21 08:18
Jan K. alias Afanja

Mooie foto’s van de rietzanger, maar ik vind vooral het filmpje van de ganzen erg leuk. Knap dat je het beeld zo stabiel kon houden, want je moest flink inzoomen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 04-05-’21 11:33
ria

Dank je Jan, ja dat valt niet altijd mee ;-)

ria, (URL) - 04-05-’21 12:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.