Toeristisch

Het was koud vanmorgen en ik had geen zin, dus bleef ik binnen tot het pakje met nog een paar lijstjes afgeleverd was. Het was inmiddels middag en ik stapte op de fiets richting vleesboerderij en visboer, een mooi rondje al was er wel veel wind.

Toen ik bij de vleesboerderij vandaan kwam bleef er een auto met caravan achter me  hangen, de weg is niet breed daar en je moet dan toch de berm in. Ik werd het zat en stapte eens af bij een oprit en ja hoor ze hadden het raampje al open, waren het bekenden, gewoon ouwe Zonnemairders die de opgepoetste caravan na een paar weken vakantie terug naar de stalling brachten een paar honderd meter verderop.

Het was wel grappig we kletsten er gezellig even op los, tot er van de andere kant een auto kwam! Lol! Moesten ze toch nog een paar centimeter de berm in. 

Bij de visboer nam ik weer een harinkje mee en kabeljauw voor morgen. Vanavond aten we patat, gebakken in het Dorpshuis, elke donderdag op bestelling af te halen. We doen dat niet vaak, maar nu had ik er wel zin in.

De Oostindische kers doet het prima, rondom het huis bloeien de oranje bloemetjes. De gele staan tussen het gemengde zaad.

'Straks op facebook' zei de achterbuurman toen hij langsliep, dus ja .... niet op facebook maar gewoon hier, het achterbuurhondje van zestien.

Ria Donderdag 01 Juli 2021 at 7:58 pm | | Standaard

zeven reacties

Ellen

Wat een goed idee die Oost-Indische Kers in hangpotten. Ik noteer het voor volgend jaar.

Ellen, - 01-07-’21 21:16
Irene

Dat dier doet mij aan Catweazle denken :-D

Irene, (URL) - 01-07-’21 21:49
Jan K. alias Afanja

De bloemen doen in elk geval hun best om deze donkere en grijze periode nog wat kleur en fleur te geven.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 02-07-’21 00:31
Sjoerd

Ik vind het ook irritant als er iemand achter me blijft hangen… Bekende of niet.

Sjoerd, (URL) - 02-07-’21 08:30
John

Ik stap nooit af :D Als men er met de auto niet langs kan, moeten ze er sowieso niet rijden denk ik dan.

John, (URL) - 02-07-’21 14:55
Dhyan

Echt een achterbuurthondje :o).

Dhyan, - 02-07-’21 20:16
ria

@dhyan in zonnemaire kennen we geen achterbuurten hoor. Dit hondje woont zelfs ‘op stand’. Zo zie je maar niets is wat het lijkt ;-)

ria, (URL) - 02-07-’21 21:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.