Poeh!

Eindelijk is de Tibouchina in bloei en als het weer een beetje meezit duurt dat ook nog wel even. Ik weet nog van vorig jaar toen hij eind november nog volop stond te bloeien. Twee stekken heb ik van de oude en zo gauw het kouder wordt ga ik ze nu binnen zetten. Omdat de kast in de garage weg is is er wat meer ruimte en dan hoop ik dat ze volgend jaar wat sterker de winter uit komen zodat ze wat eerder bloeien.

Er heeft weer een of ander monster een paar keer in mijn tiet geprikt, verschrikkelijk wat een jeuk en een grote rode vlek van een cm of acht. Ik slik maar weer levocitrizine en smeer met de prednison zalf, het ziet in elk geval al minder rood.

Verder wil ik nog iets vertellen, ik weet niet of het leuk is, ik zelf was redelijk in paniek toen het gebeurde.

Vorige week vertelde ik toch dat ik mijn bankpasje niet bij me had en dat ik daarna de bank app installeerde?

Nou hier het vervolg.

Vrijdag, de dag na het overlijden van Ina deed ik boodschappen bij de PLUS een grote winkel dus daar moet het lukken dacht ik. Ik had veel boodschappen en boven de €25 moet je dan een code invullen, die wist ik! Maar het lukte niet en niemand die wist waar je dan ongeveer je telefoon moet houden, ik probeerde het nog eens, maar nee hoor. Ik besloot mijn gewone bankpasje te gebruiken en toen ging het mis.........

Met geen mogelijkheid wist ik mijn oude vertrouwde code in te toetsen, hij was weg, ik wist waar ik zo ongeveer moest drukken maar iets was er niet goed, tot drie keer toe en geblokkeerd werd ik. Toen nog maar eens de telefoon app geprobeerd, er kwam steeds meer hulp, maar niemand, nee niemand die dat ding gebruikt hoor! Ik was echt de eerste!!

Ook deze keer moest Miriam me weer uit de brand helpen met contant geld. Inmiddels wist ik wel weer mijn bankpascode, ja echt, maar ja ik was geblokkeerd. 

Onderweg naar huis met de boodschappen in de kofferbak belde Joop die had ik inmiddels ook al ingeschakeld, hij had mijn pasje al gedeblokkeerd maar nu moest ik nog wel even langs een pinapparaat, dan zou het weer werken....en dat deed het. Poeh!

Ria Zondag 26 September 2021 at 7:24 pm | | Standaard

negen reacties

Sjoerd

Ik geef eerlijk toe dat ik dat ook nog niet gebruikt heb… Toch ook eens proberen.

Sjoerd, (URL) - 27-09-’21 08:06
John

Ik gebruik de mobiele app van ING en betaal er overal mee. Super super handig. Ik ben daar mee begonnen toen corona er net was, en wil anders meer.

John, (URL) - 27-09-’21 08:15
ria

Maar waar houd je hem dan? En moet alleen het scherm open of ook de app? Geen enkele caissière die dat wist.

ria, - 27-09-’21 08:34
Dhyan

Ik heb gezichtsherkenning op mijn Iphone. Dus betalen gaat als volgt twee keer drukken op de rechterzijknop en het bankpasje verschijnt. Vervolgens houd ik de telefoon zo dicht mogelijk bij het scherm. Je gaat er van uit dat alle pinautomaten dat contactloos betalen kunnen maar er moet een symbool op de automaat staan die aangeeft dat dat mogelijk is anders gaat dat niet.

Dhyan, - 27-09-’21 10:31
Dhyan

Dat het niet bij je werkte kan ook nog zijn dat je de bankpas code op je telefoon had ingegeven, dat moet bij betaling de inlogcode van je telefoon zijn.

Dhyan, - 27-09-’21 10:35
ria

Dhyan, het schijnt bij elke bank ook nog eens anders te zijn, ik geef het nu al op hoor, ik gebruik wel gewoon mijn pasje (als ik mijn code nog weet tenminste)

ria, (URL) - 27-09-’21 10:38
Jan K. alias Afanja

Ik betaal al anderhalf jaar alles met Apple Pay op mijn iPhone, en dat bevalt me uitstekend.
Wat een prachtige paarse bloem is dat trouwens.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 27-09-’21 11:51
Margo

Gedoe met dat bankieren. Het is mij tot dusver wel gelukt maar iedere keer denk ik dat het toeval is. Gebruik je de Wallet app?

Margo, - 27-09-’21 17:01
ria

Margo, ik heb de SNS app die heeft ook niemand :-D

ria, (URL) - 27-09-’21 19:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.