Rust

Alweer heerlijk geslapen!

Wij hebben een Velux dakraam boven ons hoofd en de laatste week doe ik dat helemaal dicht.

's Zomers laat ik het open omdat ik vind dat je ook 's nachts frisse lucht moet hebben of om wat af te koelen, maar nu het wat kouder is wordt er nogal wat hout verstookt in de buurt, dus 's avonds doe ik het helemaal dicht.

En nu hoor ik de kerkklok niet meer.

Nooit gedacht dat die klok daar een rol in speelde, maar het was wel zo dat ik me er steeds meer aan ergerde als ik hele nachten wakker lag. Dan sloeg hij bv één uur en dan vroeg ik me af of het nu half één was of al één uur dan zou het over een half uur nog een keer maar één keer slaan en pas over een uur twee keer, maar dan zou ik vast al slapen.... en zo hoorde ik het dan twee uur, half drie en drie uur slaan tot een uur of zes om dan nog even weg te tuimelen, vreselijk. Het zal best nog eens gebeuren maar voorlopig heb ik een paar goede nachten achter de rug, heerlijk!

Het was ook een heerlijke dag.

Een gezellig ochtendrondje gelopen met de buurman van een stukje verderop, zoveel buurmannen hier! En er kwam zomaar iemand een appeltaart brengen! En vanmiddag was het ook al heel fijn wandelen in de zon. Lekker gekookt, met was gesjouwd en kletspraatjes gemaakt onderweg.

Ria Vrijdag 05 November 2021 at 6:58 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

vier reacties

John

Ik kan echt niet slapen met het raam dicht, maar ik hoor de klok hier echt zelden. Dan moet de wind echt van die kant komen.

John, (URL) - 06-11-’21 08:13
Sjoerd

Ik slaap door alles heen, dat ben ik van jongs af aan gewend. Wij woonden bij het rangeer terrein van de staatsmijn Emma.

Sjoerd, (URL) - 06-11-’21 09:38
Jan K. alias Afanja

Van slapeloosheid heb ik gelukkig zelden of nooit last. Negen van de tien keer ben ik binnen een minuut of tien vertrokken naar droomland.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 06-11-’21 10:33
Dhyan

Met een goede nachtrust voel je je als herboren.

Dhyan, - 06-11-’21 11:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.