Oproep

We worden er allemaal niet vrolijker van.

Pandemie hier, pandemie daar, het gaat weer nergens anders meer over en we zijn er ook lang nog niet vanaf! 

En de ongevaccineerde meute maar lachen, zie je wel, zie je wel, als nú nog niemand 'het' doorheeft! (daar word ik helemaal misselijk van)

Ik denk wel dat er een verschil is tussen de zogenaamde wappies en de echte bangerikken, dat zijn geen wappies.

Inmiddels ben ik er wèl voorstander van dat die ongevaccineerden dan maar nergens meer naar binnen mogen. Jammer als je echt een geldige reden hebt, maar al die bange schijterds die gewoon alleen maar bang zijn. Bang voor de prik, bang omdat ze allergisch zijn (voor wat), bang omdat ze hart- en/of long problemen hebben en vooral bang voor de Chinezen of voor wat dan ook.

Ik weet er alles van want ik was eerst ook best zo'n bange schijterd. Bang voor het 'goedje' dat ze in me gingen spuiten, wat zouden de gevolgen wel niet zijn, ik zou er vast ziek van worden, of op zijn minst vage klachten krijgen....

.... maar ik ging toch, ook al was ik best allergisch voor 'iets'. Ik heb het aan de dokter gevraagd en die zei dat het echt geen kwaad kon en ze keek echt niet of ze zat te liegen, een dokter kan je toch vertrouwen lijkt mij en Joop ging ook gewoon ondanks dat hij hart- en vaatproblemen heeft en wat al niet meer, hij slikt een handje pillen per dag en dan die spuit daar nog bij.

Hopelijk duurt het nog even eer ik aan de beurt ben voor die booster, maar ik doe het wel.

We hebben het toch gezien toen de eerste vaccinaties er waren!, dat de besmettingen snel afnamen, dat we weer het gewone leven konden oppakken?! Dat het helpt!

Het helpt echt, alleen niet lang genoeg!

Dan moeten we maar een keertje extra! 

En als 'de rest' dan ook eens gewoon meedoet en ook eens kan toegeven dat het misschien beter is om toch maar die prik te halen in plaats van halsstarrig nee te blijven roepen. (het is zo gebeurd hoor je voelt er bijna niets van)

Ria Donderdag 11 November 2021 at 7:01 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

zeventien reacties

irene

Goed zo Ria, vertel het ze. Wij gaan morgen voor onze 3e prik.

irene, (URL) - 11-11-’21 21:06
Renesmurf

Over mijn lijk dat ik me laat prikken. Ik heb het virus niet veroorzaakt en ik ga het niet oplossen ook. Rutte heeft zelf de zorg kapot bezuinigd, het is zijn probleem. Ik heb respect voor ieders keus, want het moet een keus zijn, geen dwang.

Renesmurf, (URL) - 11-11-’21 22:08
Jeanne

Ik ben het helemaal met je eens Ria!

Jeanne, (URL) - 11-11-’21 23:17
Sjoerd

Ik ga ook gewoon voor de booster en hou me aan de regels…

Sjoerd, (URL) - 12-11-’21 08:09
Jan K. alias Afanja

Wappies en andere ongevaccineerden doen hun best maar, zo lang ze hun af en toe idiote gedrag maar niet in mijn buurt vertonen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 12-11-’21 09:06
Dhyan

Ik laat me wel prikken maar ben het eens met Renesmurf.
Je kunt de schuld niet bij anderen leggen, er is tekort aan IC bedden en dat heeft de bezuiniging van de overheid veroorzaakt.

Dhyan, - 12-11-’21 18:02
Dhyan

P.s. Ik word altijd helemaal vrolijk van scharrelende kippen en koeien in de wei.

Dhyan, - 12-11-’21 18:04
Margo

We leven in een maatschappij waar we met elkaar te maken hebben en voor elkaar moeten zorgen. Niet op een eilandje waar we met niemand te maken hebben. Het is dus geen vrije keus. Net zoals je ook niet zelf bepaalt hoe snel je mag op de weg en welke straf iemand verdient. Dat is de consequentie van in een samenleving leven.
De voordelen zijn overduidelijk en die hebben zich nu ook aangetoond: Er zijn vaccins ontwikkeld en die kunnen we nemen. Ik ben daar dankbaar voor. En alle andere sukkels die denken dat ze verstand hebben van iets waar ze geen verstand van hebben, moeten niet in mijn buurt komen.
Dankzij die sukkels is het vuur weer opgelaaid. Ik ben gevaccineerd en heb dus een qr code. Van mij hadden ze al veel eerder moeten beginnen met 2G, dus dat ongevaccineerden (en mensen die niet ziek geworden zijn) nergens inkunnen. Dat is geen discriminatie (of wel, maar dan is het functionele discriminatie), maar noodzakelijk. Mijn jongste dochter is zo’n ongevaccineerde, haar vriend ook. Ik mag daar niets van zeggen. Maar ik doe het wel,

Margo, - 12-11-’21 19:04
Margo

De reactie van René Smurf slaat kant noch wal.

Margo, - 12-11-’21 19:06
ria

Ja en bezuinigingen of niet, dat virus was er toch wel geweest!

ria, (URL) - 12-11-’21 19:45
Margo

Ja, die kwam ergens anders vandaan. Wat niet wegneemt dat er niet bepaald adequate maatregelen genomen zijn. Dat zullen ze hopelijk bij een tweede pandemie beter doen, maar die komt er hopelijk niet.
Zodra het kan gaan we voor de 3e prik. Kan niet wachten. En desnoods ieder half jaar een. En ik hou ook niet van prikken, wie wel?

Margo, - 12-11-’21 19:58
ria

Pandemieën zijn ook niet van elke dag en voor ons land en onze medelandbewoners nieuw! Het is best even wennen en niet iedereen heeft evenveel verstand…. ;-)

ria, (URL) - 12-11-’21 20:03
Margo

Dat is waar, het was of is allemaal nieuw.

Margo, - 12-11-’21 23:21
John

Als we niets doen gaat wereldwijd al het leven zo drastisch veranderen. Ik ben 5 weken echt moe geweest na de 2de prik maar ga de derde wel halen als ik er om mag of moet.

John, (URL) - 13-11-’21 08:10
Dhyan

@Margo Ik ben het zelden met je oneens maar nu toch wel. We weten feitelijk helemaal niks over de consequenties van de vaccinatie op lange termijn. We worden ingespoten met iets tegen iets, er wordt iets lichaamsvreemds ingebracht met de bedoeling antistoffen aan te maken. Wat weten wij over de kracht van het lichaam dat zelf te kunnen of te moeten doen. Als je er niettemin erg ziek van wordt zelfs zo dat het levensbedreigend is en ziekenhuisopname benodigd is dan moet het voor de immer betalende patiënt toch vanzelfsprekend zijn dat die kan volgen.

Dhyan, - 13-11-’21 17:59
Margo

Dhyan, ik heb geen medische kennis, ik ben geen viroloog. Dus ik geef me al mijn hele leven over aan de kennis van artsen. Ik heb al heel wat vaccinaties gehad, als kind en als ik ging reizen. Ik was als klein kind veel ziek en zou niet meer leven als ik toen geen antibiotica had gekregen. De situatie nu is er een die snel moet worden opgelost. Ik ben dankbaar dat op zo’n korte termijn vaccins beschikbaar kwamen. Ik heb vertrouwen in de medici en de wetenschappers. Ook in onze regering ook al ben ik het niet altijd eens met hun beleid.

Margo, - 13-11-’21 23:30
hanscke

Ja, ik ben gevaccineerd en ja, als de 3e spuit moet doe ik dat wel, maar ik heb er geen 100 % vertrouwen meer in. Met al die hoge besmettingscijfers, dat komt niet alleen door de ongevaccineerde mensen, Heel langzaamaan wordt duidelijk dat de vaccinatie niet volledig doet wat men dacht dat ie moest doen.
Laten we met zijn allen toegeven dat de vaccinaties niet helemaal brengen van wat men er van verwacht had. Het doet wel iets, maar niet voldoende. helaas

hanscke, (URL) - 15-11-’21 20:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.