Tobben

Ik maakte mooie foto's vandaag, vooral vanmiddag waren er prachtige luchten.

 En de bomen doen het ook nog goed in het landschap.

Alleen mijn fototoestel haperde toen ik even iets wilde verzetten, dan rolt het pijltje van het een naar het ander en valt er nog weinig in te stellen hoewel ik dat dan wel probeer natuurlijk...

Er ging iets mis en zonder dat ik er erg in had stonden de foto's hierna in RAW. Vroeger was dat geen probleem en kon ik ze gewoon openen en weer als jpeg opslaan, maar dat gaat nu ineens niet meer.

Ik kreeg hulp, iemand die ze voor me converteerde (ik wist ook niet dat het zo heet, daar kom je pas achter als je het nodig hebt), nu staan ze in jpeg maar gaan ze nog niet open. Uren ben je daar dan mee bezig en nog heb je niets, de foto's zullen ook wel tegenvallen...

Ria Zondag 21 November 2021 at 8:41 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

zes reacties

Renesmurf

Ja, dat is uitermate vervelend als iets ineens niet meer werkt, alles veranderd altijd maar en het wordt er niet altijd beter op. We doen het er maar mee.

Renesmurf, (URL) - 21-11-’21 22:50
Margo

Irritant als zoiets gebeurt. Ik fotografeerde vroeger wel in RAW maar dat was achteraf zoveel werk, heb ik maar weer gelaten. Het zijn ook nog enorm grote bestanden. Meer iets voor professionals. Dus jpeg. Ik hoop dat je de foto’s nog kunt bekijken, zal wel lukken, maar hoe …? Succes!

Margo, - 21-11-’21 23:08
Jan K. alias Afanja

Dat zijn inderdaad best mooie luchten. Blijkbaar heb je het intussen toch voor elkaar gekregen om het probleem op te lossen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 22-11-’21 08:27
ria

nee, dit was nog voordat mijn toestel het op zijn heupen kreeg. ik ben er inmiddels wel achter dat het op mijn toestel kan

ria, (URL) - 22-11-’21 10:00
Dhyan

RAW is de bewerking extensie van een foto, zoals Margo zegt. Sommigen willen hun foto bijvoorbeeld in Photoshop goed kunnen bewerken en daar haken de camerafabrikanten op in. Maar je moet ze met een bewerking programma zoals Photoshop kunnen laden en vervolgens weg zetten in een JPG of BMP bestand.

Dhyan, - 22-11-’21 11:27
ria

Ja Dhyan, dat ging een tijdje geleden allemaal gewoon in mijn Photoshop programma, maar nu ineens niet meer. Inmiddels ben ik er achter dat het in mijn camera ook gewoon gaat, dat schoot me vannacht te binnen :-)

ria, (URL) - 22-11-’21 11:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.