Bar

Toen we vanmorgen samen een rondje deden was het al ijskoud, maar vanmiddag was het best bar koud, dat is nog een graadje erger. Ver zat voor vandaag.

De lucht was wel aardig, het klaarde net een beetje op, maar verder was het een kale boel.

Joop puzzelde en ik deed iets anders. Gisteren had hij voor het eerst weer een puzzel klaar na een maand ongeveer. Ogen gaan toch nog steeds achteruit.

De maaltijd zit er ook weer in. Vandaag een varkenshaasje, met spruitjes, zelfgemaakte appelmoes en een aardappel, toetje is ook al op. Straks nog koffie met een bonbonnetje. Koffie hebben we anders ook natuurlijk maar de bonbonnetjes (of de banketstaaf) maken het verschil, net als de (zelfgemaakte appelcompôte). Vroeger namen we ook nog een likeurtje (of twee) bij de koffie, daar moet ik niet meer aan denken.

Het zijn de kleine dingen die het doen.... en overdaad schaadt.

Ria Zaterdag 25 December 2021 at 6:51 pm | | Standaard
Gebruikte Tags:

vier reacties

Irene

Apart weer hè, hier was het +7° zonder wind, en ik zag aargh ook al in de snijdende vrieswind.

Irene, (URL) - 25-12-’21 22:00
Sjoerd

Hier was het gelukkig niet zo koud, maar veel buiten ben ik niet geweest. Het huis vol en tijd nodig voor het bereiden van het kerstmaal.

Sjoerd, (URL) - 26-12-’21 09:46
Jan K. alias Afanja

Hier heeft het gisteren de hele dag gevroren, er was geen wolkje aan de lucht. Na een koude nacht met matige vorst vriest het hier nu nog bijna vijf graden. Dit weer zou ik wel tot eind januari willen houden, maar helaas … met oud & nieuw lijkt de korte broek bijna aan te kunnen bij een graad of 15.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 26-12-’21 10:49
hanscke

Wij zijn nog wel van de grand marnier. Het smaakt ons nog heel goed.
het was hier echt even winter. Met strak blauwe lucht, maar wel koud!

hanscke, (URL) - 27-12-’21 20:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.